Virksomhedens historie:

Århundredegammel virksomhed, der høster fordelene ved handelsaftaler

Århundredegammel virksomhed, der høster fordelene ved handelsaftaler

Ulla Kjær Jensen, Palsgaards Global Regulatory Affairs Manager, fører tilsyn med et team, der arbejder med regler og overholdelse.

Når Palsgaard søger efter eksportmarkeder, tager det altid hensyn til handelsaftaler, fordi de påvirker forretningsmulighederne.
Ulla Kjær Jensen, Palsgaard

Uanset om du har hørt om Palsgaard, har du mere end sandsynligt indtaget deres produkter. De fremstiller emulgatorer og stabilisatorer til fødevareindustrien. Da der er tale om specialiserede produkter, der anvendes i små mængder, har eksporten altid været betydelig for deres virksomhed, og i dag eksporteres 90 % af deres produkter.

Jensens team arbejder bag kulisserne og studerer aftalerne for at sikre, at alle Palsgaard-produkter kategoriseres korrekt. Sammensætningen af hvert produkt er afgørende for dets kategori og dermed for toldfritagelserne. Når dette arbejde er udført, er eksportprocessen meget let.

Ved eksport kræves enten EUR. 1-oprindelsescertifikatet, en fakturaerklæring eller en stående leverandørerklæring (LTSD). Langtids-leverandørerklæringer er engangserklæringer, der gælder for sendinger i en periode på op til to år. "Da en LTSD er gyldig i en længere periode, reducerer det yderligere papirarbejdet", siger Jensen.

Massive toldbesparelser

Hver enkelt handelsaftale er forskellig, så besparelserne varierer fra land til land.

"Afskaffelsen af told gennem frihandelsaftalen mellem EU og Sydkorea har ført til massive besparelser på Palsgaard-produkter til sydkoreanske kunder." Eksempelvis er tolden på Palsgaards krystalliser-løsning for margarine og spreads faldet fra 36 % til 0 % som følge af denne aftale. Dette øger Palsgaards konkurrenceevne betydeligt på det sydkoreanske marked.

Palsgaard finder associeringsaftalen mellem EU og Egypten særlig fordelagtig for deres eksport, fordi "en lang række af vores varer opfylder kravet om præferenceoprindelsesstatus og derfor er omfattet af toldfritagelse". F.eks. producerer Palsgaard en række emulgatorer til kager. Tolden på mange af disse produkter er faldet fra 5 % til 0 % som følge af aftalen.

Investeringstid i dag

Palsgaard har også handlet med Vietnam i nogen tid, og Jensens team undersøger nu, hvordan den nye handelsaftale mellem EU og Vietnam vil gavne deres forretning. Denne aftale trådte i kraft den 1. august 2020 og vil fjerne over 99 % af alle toldsatser og delvis fjerne resten ved hjælp af begrænsede nultoldskvoter. Palsgaards "Regulatory Affairs" er i øjeblikket ved at undersøge detaljerne i aftalen ved siden af hvert produkt fra Palsgaard for at fastslå, hvilke toldfritagelser der finder anvendelse.

Udnyttelse af belønningerne

Palsgaard har i øjeblikket planter i Danmark, Nederlandene, Brasilien, Mexico, Kina og Malaysia. Selv om disse placeringer blev valgt på grundlag af markeder og/eller råvareforsyning, er Jensen overbevist om, at "Palsgaard vil tage hensyn til mulighederne i handelsaftaler for fremtidige anlægssteder". Med et århundrede med handel bag det ser Palsgaard frem til fortsat global vækst — takket være ingen mindre del af EU's handelsaftaler. Gode nyheder for medarbejderne!

Palsgaard, der blev grundlagt i Danmark for over et århundrede siden, er en europæisk virksomhed med en lang tradition for grænseoverskridende handel. Virksomheden eksporterer i øjeblikket til 110 lande, herunder 40 lande med EU's handelsaftaler.

Del denne side:

Genveje