Virksomhedens historie:

Den polske producent af babymælk får adgang til det egyptiske marked

Den polske producent af babymælk får adgang til det egyptiske marked

Udsigt fra Poznań:

Geo-Polen er meget glad for at have genvundet adgangen til det egyptiske marked. Vi eksporterede traditionelt babymælk dér, før Egypten indførte listen over "referencelande". Vores egyptiske kunder har altid været meget tilfredse med vores produkter, og egyptiske pediatricianere har anbefalet det. Vi er glad for, at vi kan genoptage vores eksport til dette vigtige marked takket være Europa-Kommissionen og de polske myndigheder.

Tytus Dobrzyński
Geo-Polen

Virksomheden

Geo-Polen, der blev oprettet i 1992, er en familievirksomhed med base i Poznań, der fremstiller babymælk og andre næringsmidler til spædbørn. Den beskæftiger 70 personer og er en typisk "skjult forkæmper" for EU's eksport, som forsyner mere end 20 markeder rundt om i verden og udnytter sin omsætning i udlandet mest muligt.

Ny egyptisk lov, der blokerer for Polens eksport

EU-eksportører advarede sammen med EU-medlemsstaterne om en ny egyptisk lov om babymælkserstatninger. Den nye lov tillader kun import af babymælk fra en liste over såkaldte "referencelande". Da Polen ikke er opført på listen, kunne Geo-Polen ikke længere eksportere til Egypten.

EU's indsats giver resultater

EU's markedsadgangspartnerskab reagerede hurtigt

  • EU's kontor i Kairo og medlemsstaternes ambassader rejste problemet med den nye handelshindring over for de egyptiske myndigheder.
  • Europa-Kommissionen tog spørgsmålet op på sine møder med egyptiske embedsmænd inden for handel
  • Den daværende landbrugskommissær Phil Hogan rejste spørgsmålet under sit besøg i Egypten i begyndelsen af 2019.

Disse bestræbelser har vist sig at være frugtbare: Egypten meddelte, at babymælk fra Den Europæiske Union og eksporteret direkte til Egypten altid kunne komme i betragtning til import, forudsat at det samme produkt også blev solgt i EU-medlemsstater, der er opført som "referencelande" i Egypten. Geo-Polen kunne endnu en gang eksportere til Egypten.

EU's sektorsammenslutnings synspunkt

"European Dairy Association (EDA) er talerør for mælkeforarbejdningsvirksomheder, kooperativer og privatejede mejerier i EU. Mange af medlemmerne er små og mellemstore virksomheder.
Mere end 300,000 personer arbejder på anlæg, der forarbejder mælk, og for mindst 45,000 af dem er deres job afhængige af eksport. Hver dag ser vi betydningen af en gnidningsløs og åben handel.
Europa-Kommissionens hjælp til at fjerne handelshindringer, såsom Egyptens importrestriktioner på babymælk, er meget vigtig for europæiske mejerier. Det giver os mulighed for at koncentrere os om vores kerneforretning med at levere sunde og nærende fødevarer på verdensplan."

Laurens van Delft, EDA
Del denne side: