Virksomhedens historie:

Minedrift med henblik på succes i Japan

Minedrift med henblik på succes i Japan

Marin Baturovs handel med Japan er steget betydeligt, siden den økonomiske partnerskabsaftale mellem EU og Japan trådte i kraft i februar 2019. Marin Baturov er en familieejet naturstenleverandør i Bulgarien. De blev grundlagt i 1996 og har erfaring med handel med Japan både før og efter aftalens ikrafttræden. For den bulgarske virksomhed er de praktiske fordele ved handelsaftalen indlysende at se i deres eksport til regionen.

Japan har meget streng toldkontrol, men partnerskabsaftalen har lettet denne hindring for EU's eksportører. En af de største forbedringer for europæiske virksomheder er reduktionen i papirarbejdet.
Irina Gueorguieva, eksportleder i Marin Baturov

At eksportere den nemme måde

Forud for indgåelsen af aftalen skulle Marin Baturov fremlægge et plantesundhedscertifikat, der kræves for at sende sendinger af vegetabilsk oprindelse, et oprindelsescertifikat, en faktura, en pakkeliste og et desinfektionscertifikat. Takket være handelsaftalen mellem EU og Japan kræver de japanske toldmyndigheder ikke længere plantesundhedscertifikatet og oprindelsescertifikatet fra europæiske virksomheder. Desuden kan EU's eksportører til Japan nu gennemføre processen online, hvilket betyder, at Marin Baturovs eksportteam nu sparer meget tid på papirarbejde. Denne onlineproces har en anden fordel for virksomhederne — det reducerer omkostningerne til kurertjenester betydeligt. Tidligere var Marin Baturov nødt til at sende disse papirkopier særskilt via dyre internationale kurerer. Nu tager det kun nogle få klik på en mus.

I alt anslår fru Gueorguieva, at "der var en dags forsinkelse i Bulgarien og endnu en dags forsinkelse i toldvæsenet i Japan for hver forsendelse. To dages papirarbejde og kontrol er nu blevet erstattet af en meget enkel timinuttersproces takket være handelsaftalen."

Forståelse af det japanske marked

Gueorguieva siger, at "det japanske marked er meget forskelligt fra Europa, og det betaler virksomhederne for virkelig at forstå disse forskelle". Marin Baturov havde allerede nogle kunder i Japan, da de deltog i en EU-finansieret mission til Japan (EU Gateways Business Avenues Programme) for at lære mere om forretningskulturen og skabe kontakt til nye potentielle kunder. "I Japan erfarede vi, at de har meget høje standarder," siger Gueorguieva. F.eks. har det japanske marked en lav tolerance over for ændringer i korn eller farve af natursten, så Marin Baturov bestræber sig konstant på at sikre et meget konsistent produkt. Gueorguieva siger, at "de arbejdede hårdt for at opfylde forventningerne hos de japanske importører, som til gengæld har vist sig at være meget engagerede i forretningsforbindelserne". Det er styrken af disse forbindelser, der gør Japan til et "fantastisk marked".

At sælge globalt, vinde lokalt

Marin Baturov har i de seneste år øget sin arbejdsstyrke til ca. 45 personer som følge af en stigning i ordrerne fra Japan, som nu tegner sig for 13 % af salget. Virksomhedens lokale leverandører af emballage og relaterede materialer drager også fordel af øget eksport til Japan. Dette skyldes ikke blot øgede mængder, men også kulturelle forskelle. De japanske forbrugere forventer, at deres produkter emballeres kraftigt og individuelt, og sten er ikke anderledes. Marin Baturov eksporterer derfor deres sten til Japan i små, individuelt emballerede partier, der tilpasser sig det faktum, at de japanske haver kun er på 5 m² i gennemsnit, sammenlignet med 50 m² i gennemsnit i Europa. Disse mindre emballager kræver mere emballagemateriale (paller, bolte, folie osv.), som Marin Baturov leverer lokalt.

Marin Baturovs øgede handel med Japan har medført en uventet fordel for de europæiske forbrugere. "I Japan er kunden konge", siger Gueorguieva, og Marin Baturov har forbedret sin kundeservice for at opfylde disse høje standarder til gavn for deres europæiske kunder. Dette viser, hvordan den økonomiske partnerskabsaftale mellem EU og Japan — og faktisk alle EU's handelsaftaler — skaber rippelvirkninger, der er til gavn for os alle.

Forbindelser

Oprindelsesregler

Den økonomiske partnerskabsaftale mellem EU og Japan

Del denne side:

Genveje