Ιστορία εταιρείας:

Οι εμπορικές συμβάσεις δημιουργούν τη σωστή χημεία για την ανάπτυξη

Οι εμπορικές συμβάσεις δημιουργούν τη σωστή χημεία για την ανάπτυξη

Οι εμπορικές συμφωνίες οδηγούν σε μεγαλύτερη ελευθερία λειτουργίας και σε μεγαλύτερο έλεγχο του προϊόντος μας.
Frank Meyer
Διευθύνων Σύμβουλος, CeraNovis

Οι εν λόγω επιχειρήσεις του Saarbrücken εξάγουν το 35 % της παραγωγής τους εκτός των συνόρων της ΕΕ, σε χώρες με και χωρίς εμπορικές συμφωνίες. «Η διαφορά που κάνει μια εμπορική συμφωνία», λέει ο κ. Meyer, «είναι σημαντική».

Το CeraNovis προμηθεύει ευρύ φάσμα επιχρισμάτων υψηλής απόδοσης για βιομηχανικές εφαρμογές στους τομείς της ανταλλαγής θερμότητας, των χυτηρίων και του διαστήματος. Τα προϊόντα βρίσκονται στην κορυφή της αγοράς, αλλά οι πελάτες επηρεάζονται πάντα από την τιμή. Σε αυτό ακριβώς το σημείο οι εμπορικές συμφωνίες δείχνουν την ισχύ τους. «Λόγω της κατάργησης των δασμών, ο CeraNovis είναι πραγματικά ανταγωνιστικός παράγοντας στον Καναδά, τη Νότια Κορέα και τη Νότια Αφρική», λέει ο κ. Meyer, και τα έσοδα έχουν αυξηθεί για την εταιρεία ως άμεση συνέπεια των εμπορικών συμφωνιών με τις εν λόγω αγορές.

Ο χρόνος που εξοικονομήθηκε είναι χρήματα που εξοικονομούνται

Η διασυνοριακή μεταφορά χημικών ουσιών μπορεί να είναι περίπλοκη. Για μια νέα εταιρεία με μικρή ομάδα διαχείρισης της αλυσίδας εφοδιασμού, η γραφειοκρατία μπορεί να είναι πολύ επαχθής όταν δεν υπάρχει εμπορική συμφωνία. Για παράδειγμα, η απόκτηση προϊόντων του CeraNovis σε Κινέζους πελάτες είναι πάντα μια δύσκολη διαδικασία, ενώ η πώληση στους Νοτιοκορεάτες πελάτες τους, στο πλαίσιο της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ-Νότιας Κορέας, είναι «τεμάχιο πίτας», δηλώνει ο κ. Meyer.

Για τον CeraNovis, η CETA, η εμπορική συμφωνία ΕΕ-Καναδά, έχει αποφέρει ιδιαίτερα πλεονεκτήματα. Μετά τη CETA, η δήλωση συμμόρφωσης έχει καταστεί πολύ ευκολότερη και συνολικά, μια διοικητική διαδικασία που απαιτήθηκε προηγουμένως δύο ημέρες διαρκεί πλέον δύο ώρες. Επίσης, ο CeraNovis μπορεί πλέον να ενεργεί ως εγγεγραμμένος εξαγωγέας με πιστοποιητικό καταγωγής. «Για τους πελάτες μας, αυτό διευκόλυνε πολύ τη διαδικασία εισαγωγής και, επιπλέον, η κατάργηση των δασμών μείωσε το τελικό κόστος του προϊόντος μας στον Καναδά κατά 5-10 %», δήλωσε ο κ. Meyer.

Η προσωπική επαφή προσθέτει αξία

Η CeraNovis, ως μικρή επιχείρηση που προμηθεύει ένα εξειδικευμένο προϊόν, εκτιμά πραγματικά την άμεση επαφή με τους πελάτες της. «Αυτό μας βοηθά να κρατήσουμε το δάκτυλο μας στο παλμό των αναγκών των πελατών», λέει ο κ. Meyer. Για τον ίδιο, οι στενές σχέσεις με τους πελάτες είναι σχεδόν αδύνατες χωρίς εμπορική συμφωνία.

Όταν το CeraNovis εξάγει σε χώρες χωρίς εμπορική συμφωνία, πρέπει να χρησιμοποιεί τοπικό αντιπρόσωπο. Αυτό δεν επηρεάζει μόνο την κατώτερη γραμμή, καθώς ο αντιπρόσωπος λαμβάνει ένα ποσοστό, αλλά συχνά χάνεται κάθε σημαντική άμεση επαφή με τους πελάτες. Όταν υπάρχει εμπορική συμφωνία, διατηρούν στενές επιχειρηματικές σχέσεις που τους επιτρέπουν να παρέχουν εξατομικευμένες λύσεις και να ανταποκρίνονται άμεσα στις ανάγκες των πελατών τους.

Σε λίγα λίγα χρόνια, ο CeraNovis δημιούργησε έναν χώρο για τον εαυτό του, απασχολώντας 15 άτομα και πλέον λειτουργώντας ανεξάρτητα από την έναρξη λειτουργίας του επιχειρηματικού κεφαλαίου. Οι εμπορικές συμφωνίες διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη των διεθνών αγορών τους και εξακολουθούν να εξετάζουν χώρες με εμπορικές συμφωνίες για νέες αγορές. Οι περόνες είναι πολύ καλές για να αγνοηθούν.

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας:

Γρήγορες συνδέσεις