Ιστορία εταιρείας:

Σχεδίαση του μέλλοντος από το παρελθόν

Σχεδίαση του μέλλοντος από το παρελθόν

Η Lapuan Kankurit είναι οικογενειακή επιχείρηση με μεγάλη επιτυχία στην Ευρώπη και, κατά την τελευταία δεκαετία, συναλλάσσεται και με την Ιαπωνία.

Η εμπορική συμφωνία ΕΕ-Ιαπωνίας αύξησε τις πωλήσεις από αυτή τη σημαντική αγορά. Jaana Hjelt
Marketing Manager and Owner, Lapuan Kankurit

Η φινλανδική εταιρεία σχεδιάζει και προσαρμόζει ένα ευρύ φάσμα ειδών ένδυσης και οικιακής χρήσης υψηλής ποιότητας από λινάρι, μαλλί, Tencel και βαμβάκι. Ενώ η εταιρεία εξάγει επίσης στις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα, η Ιαπωνία είναι η σημαντικότερη αγορά του Lapuan Kankurit εκτός της ΕΕ.

«Τα τελευταία δέκα χρόνια ο κύκλος εργασιών μας αυξάνεται σταθερά και η Ιαπωνία υπήρξε μεγάλο μέρος αυτής της ανάπτυξης χάρη στην εμπορική συμφωνία». Ο εταίρος μας στην Ιαπωνία ήταν ενθουσιασμένος για τη συμφωνία οικονομικής εταιρικής σχέσης ΕΕ-Ιαπωνίας», δηλώνει η κ. Hjelt.

Πέρυσι, η εταιρεία παγίωσε τη σχέση της με την αγορά αυτή ανοίγοντας ένα εμβληματικό κατάστημα στο Τόκιο.

Εύκολη μετάβαση

Η μετάβαση στην εργασία στο πλαίσιο της εμπορικής συμφωνίας ήταν ομαλή. Η Lapuan Kankurit τεκμηριώνει εδώ και πολλά χρόνια τις διαδικασίες παραγωγής, τις πρώτες ύλες, τη βιωσιμότητα κ.λπ., διότι, όπως αναφέρει η κ. Hjelt, «οι πελάτες σήμερα χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες και διαφάνεια όσον αφορά την παραγωγή». Αυτό σήμαινε ότι πολλά από τα απαιτούμενα έγγραφα για την απόδειξη της καταγωγής των προϊόντων τους ήταν ήδη διαθέσιμα, ώστε να μπορούν εύκολα να επωφεληθούν από τους μειωμένους δασμολογικούς συντελεστές για τα προϊόντα τους στην ιαπωνική αγορά στο πλαίσιο της εμπορικής συμφωνίας.Η κ. Hjelt δηλώνει ότι είχε εκφράσει την ανησυχία της για τα έγγραφα που συνδέονται με τους κανόνες καταγωγής της εμπορικής συμφωνίας, αλλά στην πραγματικότητα εκπλήσσεται ευχάριστα για το γεγονός ότι «ήταν εύκολο».

Μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα

Το κόστος των πρώτων υλών — ιδίως των λινών — αυξάνεται τα τελευταία χρόνια. Αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες στην Ιαπωνία, αλλά στο πλαίσιο της εμπορικής συμφωνίας, οι δασμοί μειώθηκαν και αυτό αντιστάθμισε το αυξημένο κόστος των υλικών, επιτρέποντας στον Lapuan Kankurit να διατηρήσει τις τιμές του για τον τελικό καταναλωτή.

Ισχυρές και βιώσιμες τοπικές επιχειρήσεις

Σήμερα ο Lapuan Kankurit απασχολεί 30 άτομα, αριθμός που αυξάνεται σταθερά τα τελευταία δέκα χρόνια, εν μέρει χάρη στην ανάπτυξή τους στην Ιαπωνία. Δεδομένου ότι τόσο λίγα άτομα είναι εκπαιδευμένα στα παραδοσιακά σκάφη ύφανσης, παρέχουν εσωτερική κατάρτιση σε νέα μέλη του προσωπικού, διασφαλίζοντας ότι οι δεξιότητες αυτές δεν χάνονται για τις μελλοντικές γενιές.

Όλες οι πρώτες ύλες για τα προϊόντα του Lapuan Kankurit είναι οικολογικές, πιστοποιημένες φυσικές ύλες από ελεγμένες ευρωπαϊκές πηγές. Για παράδειγμα, το λινάρι για τα λινά τους καλλιεργείται στη Γαλλία και το Βέλγιο, τα νηματοποιεία έχουν την έδρα τους στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και η συσκευασία τους προέρχεται τοπικά στη Φινλανδία. Οι σημερινοί καταναλωτές απομακρύνονται από την ανήθικη ταχεία μόδα. Χάρη στις εμπορικές συμφωνίες, οι παραδόσεις του παρελθόντος μοιάζουν με το μέλλον.

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας:

Γρήγορες συνδέσεις