Ιστορία εταιρείας:

Τροφοδοτώντας ένα ηλιακό μέλλον

Τροφοδοτώντας ένα ηλιακό μέλλον

Το σύστημα MM παρέχει τεχνολογίες ηλιακής ενέργειας στον κατασκευαστικό κλάδο, καθώς και στους κλάδους της θάλασσας και των μεταφορών, όχι μόνο στην Πολωνία, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη και στον ευρύτερο κόσμο. Ο Jan Strzałkowski, διευθυντής εξαγωγικών πωλήσεων στο σύστημα ML αναφέρει ότι «για τις διεθνείς πωλήσεις, οι εμπορικές συμφωνίες πράγματι βοηθούν».

Η εν λόγω πολωνική επιχείρηση κατασκευάζει υαλοπίνακες και φωτοβολταϊκά προϊόντα, αλλά αγοράζει επίσης άδειες πώλησης προϊόντων με το δικό της εμπορικό σήμα. Αυτό σημαίνει ότι αγοράζουν εξαρτήματα ή προϊόντα από διεθνείς προμηθευτές εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, ως εκ τούτου, επωφελούνται από τις εμπορικές συμφωνίες και από τις δύο πλευρές.

Αναξιοποίητες αγορές

Μετά την επιτυχία του σε ολόκληρη την Ευρώπη, ιδίως στην Ελβετία και τη Σκανδιναβία, το σύστημα ML άρχισε να ερευνά αγορές εκτός ΕΕ και βρήκε κερδοφόρες αγορές σε χώρες όπως το Αζερμπαϊτζάν, η Τουρκία, η Ακτή Ελεφαντοστού και η Ουκρανία, οι οποίες ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για αυτές τις οικολογικές λύσεις.

Ενώ υπάρχει ανταγωνισμός από ασιατικούς ανταγωνιστές χαμηλού κόστους, οι εταίροι του συστήματος ML αναζητούν προμηθευτές της ΕΕ για την ποιότητα των προϊόντων τους και οι εμπορικές συμφωνίες τους επιτρέπουν να ανταγωνίζονται αποτελεσματικότερα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η νοοτροπία έναντι των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αλλάζει. Τα φωτοβολταϊκά δεν θεωρούνται πλέον διαστημική τεχνολογία αλλά κατασκευαστικό υλικό που μπορεί να συμβάλει στη μείωση των εκπομπών CO2.
Jan Strzałkowski, σύστημα ML

Ο κ. Strzałkowski αναφέρει ότι «όπου διαπιστώνουμε ότι το πραγματικό πλεονέκτημα των εμπορικών συμφωνιών είναι ταχύ, καθώς ο χρόνος έως τον πελάτη είναι εξαιρετικά σημαντικός για την επιχείρησή μας». Το σύστημα MIL διαθέτει μια ομάδα εξαγωγών που διαχειρίζεται τη διαδικασία και είναι «αορίστως ταχύτερη να αποστέλλεται σε χώρες με εμπορικές συμφωνίες». Κεντρικό στοιχείο της διαδικασίας είναι η δήλωση καταγωγής (πιστοποιητικό EUR.1) η οποία «εγγυά την ασφαλή διέλευση του προϊόντος και απλουστεύει τη διαδικασία καθορισμού των δασμών» σύμφωνα με τον κ. Strzałkowski. Από την έναρξη ισχύος της συμφωνίας σύνδεσης ΕΕ-Ουκρανίας το 2017, το σύστημα ML διαπίστωσε τόσο ότι η γραφειοκρατία έχει μειωθεί όσο και ότι οι έρευνες από νέους πελάτες από την εν λόγω περιοχή έχουν αυξηθεί σημαντικά. «Αυτό δείχνει ότι η απλούστευση των διαδικασιών έγινε θετικά αντιληπτή και από τις δύο πλευρές και πράγματι διαδραματίζει τεράστιο ρόλο στην πραγματική καθημερινή εργασία», λέει ο κ. Strzałkowski.

Κοινοποίηση αυτής της σελίδας:

Γρήγορες συνδέσεις