Näytetään hakutulokset haulle: "(" (47)
Sanaluettelo:
AKT – Afrikan, Karibian ja Tyynenmeren valtioiden ryhmä (AKT) on 79 Afrikan, Karibian ja Tyynenmeren valtiosta koostuva järjestö, joka perustettiin Georgetownin sopimuksella vuonna 1975. Kuubaa lukuun ottamatta kaikki ovat allekirjoittaneet Cotonoun sopimuksen, joka tunnetaan myös nimellä ”AKT-EY-kumppanuussopimus”. Sopimuksella säännellään etuuskohtelukauppaa koskevia ehtoja sekä poliittisia, kaupallisia ja kehityssuhteita EU:n kanssa.
AKT-ministerineuvosto hyväksyi joulukuussa 2019 Georgetownin sopimuksen tarkistuksen, jolla nykyinen AKT-valtioiden ryhmä muutetaan Afrikan, Karibian ja Tyynenmeren valtioiden järjestöksi (OACPS).
Asiaan liittyvä sisältö:
Tuonti EU:hun talouskumppanuussopimuksen nojalla
Talouskumppanuussopimus – Keski-Afrikka
Talouskumppanuussopimus – Itäinen ja eteläinen Afrikka
EPA SADC: Eteläisen Afrikan kehitysyhteisö
Diagonaalisen kumulaation muoto, joka on olemassa ainoastaan yleisessä tullietuusjärjestelmässä (GSP) ja jota sovelletaan edunsaajamaiden alueellisen ryhmän (esim. ASEAN) jäsenten välillä.
Aiheeseen liittyvä sisältö:
Vaatimus, jonka mukaan tavarat, joilla on etuuskohteluun oikeuttava alkuperä, on tuotettava etuuskohtelukauppaa koskevan järjestelyn osapuolten alueella keskeytyksettä (eli niitä ei saa viedä kyseisen osapuolen alueelta tuotantoprosessin aikana).
CE-kirjaimet esiintyvät monissa tuotteissa, joilla käydään kauppaa Euroopan talousalueen (ETA) laajennetuilla sisämarkkinoilla. Kiinnittämällä CE-merkinnän tuotteeseen valmistaja vakuuttaa, että tuote täyttää kaikki CE-merkintää koskevat lakisääteiset vaatimukset ja että sitä voidaan myydä rajoituksetta kaikkialla Euroopan talousalueella. Tämä koskee myös muissa maissa valmistettuja tuotteita, jotka myydään Euroopan talousalueella. CE-merkintä ei osoita, että EU tai muu viranomainen on hyväksynyt tuotteen turvalliseksi. Kaikissa tuotteissa ei saa olla CE-merkintää. Se on pakollinen vain useimmille uuden lähestymistavan mukaisten direktiivien soveltamisalaan kuuluville tuotteille.
Codex Alimentarius eli ”elintarvikesäännöstö” on kokoelma Codex Alimentarius -komission (CAC) hyväksymiä standardeja, ohjeita ja käytännesääntöjä, jotka liittyvät elintarvikkeisiin, elintarviketuotantoon ja elintarvikkeiden turvallisuuteen. Sen tavoitteena on suojella kuluttajien terveyttä ja edistää oikeudenmukaisia käytäntöjä elintarvikekaupassa. CAC:n perustavat YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö (FAO) ja Maailman terveysjärjestö (WHO).
Eurostatin (EU:n tilastotoimisto) tavarakaupan viitetietokanta. Comext sisältää kaikki tilastot EU:n sisäisestä tavarakaupasta sen jäsenmaiden välillä sekä EU:n ja sen kauppakumppaneiden välillä eri puolilla maailmaa.
Euroopan unionin ja Afrikan, Karibian ja Tyynenmeren valtioiden (AKT-maiden) välinen sopimus. Sopimus allekirjoitettiin kesäkuussa 2000, ja se muodostaa puitteet AKT-maiden ja EU:n väliselle yhteistyölle. Cotonoun sopimuksen perusperiaatteisiin kuuluvat kumppaneiden tasa-arvo, maailmanlaajuinen osallistuminen (valtiot ja valtiosta riippumattomat toimijat), vuoropuhelu ja alueellistaminen.
Alueellinen kauppajärjestö ja vapaakauppa-alue, joka koostuu neljästä Euroopan valtiosta: Islanti, Liechtenstein, Norja ja Sveitsi. Järjestö toimii rinnakkain Euroopan unionin (EU) kanssa, ja kaikki neljä jäsenvaltiota osallistuvat Euroopan sisämarkkinoille ja kuuluvat Schengen-alueeseen. Ne eivät kuitenkaan ole Euroopan unionin tulliliiton osapuolia.
Lyhenne Euroopan unionista (EU), joka koostuu 27 maasta (Belgia, Bulgaria, Tšekki, Tanska, Saksa, Viro, Irlanti, Kreikka, Espanja, Ranska, Kroatia, Italia, Kypros, Latvia, Liettua, Luxemburg, Unkari, Malta, Alankomaat, Itävalta, Puola, Portugali, Romania, Slovenia, Slovakia, Suomi ja Ruotsi) 1. helmikuuta 2020 alkaen. (Yhdistynyt kuningaskunta erosi 31.10.2020)
Yhdistää EU:n jäsenvaltiot ja kolme ETA:n EFTA-valtiota (Islanti, Liechtenstein ja Norja) sisämarkkinoiksi, joilla sovelletaan samoja perussääntöjä. Näiden sääntöjen tarkoituksena on mahdollistaa tavaroiden, palvelujen, pääoman ja henkilöiden vapaa liikkuvuus ETA-alueella avoimessa ja kilpaillussa ympäristössä, jota kutsutaan neljäksi vapaudeksi.