Yritysesimerkki:

Pienet maat ovat kauppasopimuksissa kartalla

Pienet maat ovat kauppasopimuksissa kartalla

ABCON voi olla pieni yritys pienessä maassa, mutta kauppasopimukset antavat meille kansainvälisen ulottuvuuden.
Barry Smithin
johtaja, ABCON

Irlannissa sijaitseva yritys on valmistellut erikoistuneita hiomatuotteita vaikeapääsyisille alueille tai saavuttanut metallipinnoille erityisiä viimeistelyjä vuodesta 2005 lähtien. Niiden tuotteita käytetään muun muassa tarkkuussuunnittelussa, ilmailu- ja avaruusteollisuudessa ja autoteollisuudessa. Kauppasopimusten ansiosta niillä on nyt asiakkaita Etelä-Koreassa, Chilessä, Singaporessa ja Kanadassa.

Paperityön vähenemisestä saatavien etujen hyödyntäminen

”Tuotamme kapean erikoisalan tuotteen, joka voidaan pakata ja lähettää hintaan, jonka markkinat voivat hyväksyä, sekä erinomainen palvelu ja tekninen tuki”, Smith toteaa.

ABCONin erikoistuotteiden osalta kauppasopimuksilla ei ole suurta vaikutusta hinnoitteluun, koska näihin tuotteisiin sovellettava WTO:n tariffi on jo alhainen eli 2-3 prosenttia. Jossa ABCON katsoo, että kauppasopimukset todella hyödyttävät paperityötä ja nopeutta tullin kautta.

”Ennen EU:n ja Kanadan välistä kauppasopimusta (CETA) voi kulua 12-15 päivää ennen EU:n ja Kanadan välistä kauppasopimusta, mutta CETA-sopimuksen ansiosta tuotteilla voi kulua 12-15 päivää. Tarvittava paperityö on myös vähentynyt, mikä helpottaa logistiikkatiimiin kohdistuvaa painetta”, Smith toteaa.

Kun ABCON aloitti toimintansa, sillä oli yhdeksän työntekijää. Tällä hetkellä niillä on 140 kokoaikaista työntekijää, mikä tekee yrityksestä suuren työnantajan alueella. Suoraan työllistämiensä lisäksi ne työskentelevät paikallisten toimittajien ja alihankkijoiden kanssa erilaisissa palveluissa. Tällä tavoin kauppasopimuksilla on myönteisiä vaikutuksia EU:n yrityksiin, jotka eivät välttämättä edes ole vientisuuntautuneita.

Huomaaminen Japanissa

ABCON on nyt siirtymässä Japanin markkinoille, mikä on suoraa seurausta EU:n ja Japanin välisestä kauppasopimuksesta. Smith toteaa seuraavaa: ”’ennen sopimuksen tekemistä ABCONilla ei ollut lähes lainkaan mahdollisuutta käydä kauppaa siellä, koska Japani on erittäin vaikea markkina-alue, eikä meillä ole siellä vetovoimaa.” Nyt ne saavat nyt tiedusteluja Japanin mahdollisilta asiakkailta. EEN:n jäsen Enterprise Ireland toi hiljattain Irlantiin osan japanilaisista liikemiehistä ja vieraili ABCON-sivustolla. Japanilaisilla kävijöillä oli vain vähän tietoa Irlannista, ja EU:n ja Japanin kauppasopimus oli keskeinen vetovoima.

”Mahdolliset asiakkaat ovat usein tietoisia Irlannin matkailusta tai ehkä lääketeollisuudestaan, mutta eivät välttämättä teollisuustoimittajana, ja kauppasopimukset ovat tehokas keino muuttaa näitä käsityksiä. EU:n kauppasopimukset luovat nyt enemmän kuin koskaan pienille yrityksille suuria mahdollisuuksia”, Smith toteaa.

Jaa tämä sivu:

Linkit