Priča o iskustvu poduzeća:

Jačanje suncionalnije budućnosti

Jačanje suncionalnije budućnosti

Ml sustav solarne energije isporučuje tehnologije solarne energije građevinskoj industriji te morskoj i prometnoj industriji ne samo u Poljskoj nego i diljem Europe i svijeta. Jan Strzałkowski, direktor izvozne prodaje u sustavu ML, kaže da „za međunarodnu prodaju trgovinski sporazumi zaista pomažu”.

To poljsko poduzeće proizvodi staklene i fotonaponske proizvode, ali i licencije za prodaju proizvoda pod vlastitom robnom markom. To znači da kupuju komponente ili proizvode od međunarodnih dobavljača izvan Europske unije te stoga uživaju koristi od trgovinskih sporazuma obiju strana.

Neiskorištena tržišta

Nakon uspjeha diljem Europe, posebno u Švicarskoj i Skandinaviji, sustav ML počeo je istraživati tržišta izvan EU-a i pronašao unosna tržišta u zemljama kao što su Azerbajdžan, Turska, Côte d’Ivoire i Ukrajina, koje su vrlo zainteresirane za ta ekološka rješenja.

Iako postoji konkurencija jeftinih azijskih konkurenata, partneri sustava ML traže od dobavljača iz EU-a kvalitetu proizvoda, a trgovinski sporazumi omogućuju im da se učinkovitije natječu.

Na globalnoj se razini mijenja mentalitet prema obnovljivim izvorima energije. Fotonaponska energija više se ne smatra svemirskom tehnologijom, već građevinskim materijalom koji može doprinijeti smanjenju emisija CO2.
Jan Strzałkowski, sustav ML

G. Strzałkowski kaže da je „gdje vidimo da je stvarna prednost trgovinskih sporazuma brzina, s obzirom na to da je vrijeme potrebno za klijenta iznimno važno u našem poslovanju”. Ml System ima tim za izvoz koji upravlja postupkom i „definitivno je brže otpremiti u zemlje s trgovinskim sporazumima”. Glavni element postupka je izjava o podrijetlu (potvrda EUR.1) kojom se „osigurava siguran prolaz proizvoda i pojednostavnjuje postupak utvrđivanja dužnosti” prema mišljenju g. Strzałkowskog. Otkad je Sporazum o pridruživanju između EU-a i Ukrajine stupio na snagu 2017., sustav ML-a primijetio je da se papirologija smanjila i da su se upiti novih klijenata iz te regije znatno povećali. „To pokazuje da su obje strane pozitivno doživjele pojednostavljenje postupaka i da ono doista ima golemu ulogu u stvarnom svakodnevnom poslovanju”, kaže g. Strzałkowski.

Podijelite ovu stranicu:

Brze poveznice