Kormányzati szerződések az EU-n kívül

Az EU támogatja a nyílt nemzetközi közbeszerzési piacokat.

Az EU számos nemzetközi megállapodást kötött azzal a céllal, hogy biztosítsa az uniós vállalatok számára a nemzetközi közbeszerzési piacokhoz való hozzáférést. Ezek közül a legfontosabb a plurilaterális WTO Kormányzati Beszerzési Megállapodás (GPA).

A WTO közbeszerzésről szóló, 2012. évi plurilaterális megállapodása (GPA)

Az uniós tagállamok csatlakoztak a WTO Kormányzati Beszerzési Megállapodásához (GPA). Ez a közbeszerzéssel kapcsolatos legfontosabb nemzetközi megállapodás. Ez plurilaterális, mivel nem minden WTO-tag csatlakozott hozzá.

A közbeszerzésről szóló megállapodás további 19 országa a következő:

Örményország, Ausztrália, Kanada, Kína Tajpej, Hongkong (Kína), Izland, Izrael, Japán, Liechtenstein, Montenegró, Moldova, Hollandia Aruba, Norvégia, Új-Zéland, Dél-Korea, Szingapúr, Svájc, Ukrajna és az Egyesült Államok tekintetében.

A WTO többi tagja tárgyalásokat folytat a GPA-hoz való csatlakozásról.

A GPA két fő elemből áll

További információk a közbeszerzési lehetőségekről a WTO Közbeszerzési Piacrajutási Információs Forrás (e-GPA) elnevezésű integrált portálján keresztül.

Ez tájékoztatást nyújt a lefedettségről, többek között az alkalmazandó küszöbértékekről, feltüntetve azt az értéket, amely felett a GPA-szabályok alkalmazandók.

  • a WTO közbeszerzésről szóló megállapodásának áttekintése

Kétoldalú kereskedelmi megállapodások

A GPA mellett az EU kereskedelmi megállapodásai révén üzleti lehetőségeket is biztosít az európai vállalkozások számára. Számos kétoldalú kereskedelmi megállapodás tartalmaz a közbeszerzésről szóló fejezeteket, amelyeken keresztül a felek kölcsönösen megnyitják közbeszerzési piacaikat.

Egyes esetekben, amikor a másik fél már részes fele a GPA-nak, ezek a kétoldalú megállapodások a GPA-ban foglaltakon túlmutató kötelezettségvállalásokat tartalmaznak.

Más esetekben ezek a kétoldalú megállapodások a közbeszerzési piacok kölcsönös megnyitásával kapcsolatos egyedi kölcsönös kötelezettségvállalást jelentik.

 

Megjegyzendő azonban, hogy egy uniós vállalat még akkor is dönthet úgy, hogy ajánlatot nyújt be, ha nincs kötelezettségvállalás egy adott közbeszerzési eljárásra.

A kötelezettségvállalás hiánya csak azt jelenti, hogy az uniós vállalatnak nincs joga arra, hogy a belföldi ajánlattevőkkel egyenlő feltételek mellett vegyen részt az eljárásban, de ez általában nem akadályozza meg az ajánlatkérőt abban, hogy ajánlatot fogadjon el és mérlegeljen, vagy egy szerződést uniós szállítónak ítéljen oda.

További információk a közbeszerzésről az EU kereskedelmi megállapodásaiban:

A külföldi közbeszerzési eljárásban való részvételre való jogosultság értékelése

Az Access2Procurement eszköz segítségével tájékozódhat arról, hogy jogosult-e részt venni egy adott közbeszerzési eljárásban az EU-n kívül.

Az Access2Procurement célja, hogy segítse az európai vállalkozásokat annak értékelésében, hogy jogosultak-e az EU-n kívüli közbeszerzési eljárásokban való részvételre. Az értékeléshez a felhasználónak olyan információkat kell megadnia, amelyek általában az ajánlati felhívásban szerepelnek: A beszerzést végző szerv, a beszerzés tárgya és becsült értéke.

Kísérleti projektként az eszköz jelenleg lehetővé teszi a kanadai közbeszerzési pályázatok értékelését (mind a GPA, mind a kétoldalú CETAalapján). A következő érintett ország Japán lesz. A későbbiekben további országok is bekerülnek az eszközbe.

Access2Procurement

Oldal megosztása:

Gyorshivatkozások