Cégtörténet:

Az évszázados vállalkozások élvezik a kereskedelmi megállapodások előnyeit

Az évszázados vállalkozások élvezik a kereskedelmi megállapodások előnyeit

Ulla Kjær Jensen, Palsgaard globális szabályozási ügyekért felelős igazgatója felügyeli a szabályozáson és a megfelelésen dolgozó csoportot.

Az exportpiacok keresésekor a Palsgaard mindig figyelembe veszi a kereskedelmi megállapodásokat, mivel azok hatással vannak az üzleti lehetőségekre.
Ulla Kjær Jensen, Palsgaard

Függetlenül attól, hogy hallott-e a Palsgaard-ról, több mint valószínű, hogy fogyasztotta termékeit. Emulgeálószereket és stabilizátorokat állítanak elő az élelmiszeripar számára. Mivel ezek kis mennyiségben használt speciális termékek, az export mindig is jelentős volt vállalkozásuk számára, és jelenleg termékeik 90 %-át exportálják.

Jensen asszony csapata a csúcsok mögé dolgozik, és tanulmányozza a megállapodásokat annak biztosítása érdekében, hogy minden palsgaard-terméket helyesen kategorizáljanak. Az egyes termékek összetétele határozza meg a termék kategóriáját és ezáltal a vámmentességet. Amint ez a munka megtörténik, az exportálási folyamat nagyon könnyű.

A kivitelhez vagy az EUR.1 származási bizonyítványra, számlanyilatkozatra vagy hosszú távú szállítói nyilatkozatra van szükség. A hosszú távú beszállítói nyilatkozatok egyszeri nyilatkozatok, amelyek legfeljebb két évig érvényesek a szállítmányokra. „Mivel az LTSD hosszabb ideig érvényes, tovább csökkenti a papírmunkát” – mondja Jensen.

Jelentős vámmegtakarítások

Az egyes kereskedelmi megállapodások eltérőek, így a megtakarítások országonként eltérőek.

„A vámok eltörlése az EU és Dél-Korea közötti szabadkereskedelmi megállapodás révén jelentős megtakarításokat eredményezett a dél-koreai vevők számára a palsgaard-termékek tekintetében." Például a pálsagaard-i margarin- és kenhető kristályosító oldatra kivetett vám e megállapodás következtében 36 %-ról 0 %-ra csökkent. Ez jelentősen növeli Palsgaard versenyképességét a dél-koreai piacon.

Palsgaard úgy véli, hogy az EU-Egyiptom társulási megállapodás különösen előnyös kivitelük szempontjából, mivel „termékeink széles köre megfelel a preferenciális származási státusz követelményének, és ezért vámmentességet élvez”. P. P. Palsgaard például számos emulgeálószert állít elő a süteményekhez. E termékek közül sok esetében a vámok a megállapodás következtében 5 %-ról 0 %-ra csökkentek.

Befektetés napjainkig

Palsgaard egy ideje Vietnámmal is kereskedik, és Jensen asszony csapata jelenleg azt vizsgálja, hogy az új EU-Vietnam kereskedelmi megállapodás milyen előnyökkel jár majd üzleti tevékenységük számára. Ez a megállapodás 2020. augusztus 1-jén lépett hatályba, és az összes vám több mint 99 %-át megszünteti, a maradékot pedig korlátozott nulla vámtételű kvóták révén részben megszünteti. A Palsgaard szabályozási ügyekkel foglalkozó csoportja jelenleg tanulmányozza a megállapodás részleteit az egyes palsgaard-termékek mellett, hogy meghatározza az alkalmazandó vámmentességeket.

A jutalmak kihasználása

A Palsgaard jelenleg Dániában, Hollandiában, Brazíliában, Mexikóban, Kínában és Malajziában rendelkezik üzemekkel. Míg ezeket a helyszíneket piacok és/vagy nyersanyag-ellátás alapján választották ki, Jensen asszony biztos abban, hogy „A Palsgaard figyelembe veszi majd a kereskedelmi megállapodásokban rejlő lehetőségeket a jövőbeli üzemek esetében.” A mögötte álló egy évszázadnyi kereskedelmi forgalommal Palsgaard várakozással tekint a folyamatos globális növekedés elé – az EU kereskedelmi megállapodásainak nem kis része. Jó hírek az alkalmazottai számára!

A több mint egy évszázaddal ezelőtt Dániában alapított Palsgaard európai vállalkozás, amely hosszú múltra tekint vissza a határokon átnyúló kereskedelem terén. A vállalat jelenleg 110 országba exportál, köztük 40 országba, amelyek uniós kereskedelmi megállapodást kötöttek.

Oldal megosztása:

Gyorshivatkozások