Cégtörténet:

A kereskedelmi megállapodások megteremtik a megfelelő kémiát a növekedés érdekében

A kereskedelmi megállapodások megteremtik a megfelelő kémiát a növekedés érdekében

A kereskedelmi megállapodások nagyobb működési szabadságot és nagyobb ellenőrzést eredményeznek termékeink felett.
Frank Meyer
ügyvezető igazgató, CeraNovis

Ez a saarbrückeni vállalkozás termelésének 35 %-át az EU határain túlra, kereskedelmi megállapodásokkal rendelkező és nem rendelkező országokba exportálja. „Az a különbség, amelyet egy kereskedelmi megállapodás hoz” – mondja Meyer úr, „jelentős”.

A CeraNovis nagy teljesítményű bevonatokat biztosít a hőcserélő, öntödei és űripari ipari alkalmazások számára. A termékek a piac felső szegmensében vannak, a fogyasztókat azonban mindig befolyásolja az ár. Ez az az eset, amikor a kereskedelmi megállapodások valóban megmutatják erősségüket. „A vámok eltörlése miatt a CeraNovis valóban versenyképes szereplő Kanadában, Dél-Koreában és Dél-Afrikában” – mondja Meyer úr, és az e piacokkal kötött kereskedelmi megállapodások közvetlen következményeként nőttek a vállalat bevételei.

Az időt megtakarítva pénzt takarítunk meg

A vegyi anyagok határokon átnyúló szállítása bonyolult lehet. A kis ellátásilánc-menedzsment csapattal rendelkező fiatal vállalkozások számára a papírmunka nagyon megterhelő lehet, ha nincs kereskedelmi megállapodás. Például a CeraNovis termékeinek kínai vevőkhöz való eljuttatása mindig nehéz folyamat, míg az EU és Dél-Korea közötti kereskedelmi megállapodás értelmében a dél— koreai vevőknek történő értékesítés „pogácsa” – mondja Meyer úr.

A CeraNovis számára a CETA, az EU és Kanada közötti kereskedelmi megállapodás különleges előnyökkel járt. A CETA óta a megfelelőségi nyilatkozat sokkal könnyebbé és általánossá vált, a korábban két napig tartó adminisztratív folyamat jelenleg két órát vesz igénybe. A CeraNovis most már származási bizonyítvánnyal rendelkező regisztrált exportőrként is eljárhat. „Ügyfeleink számára ez jelentősen megkönnyítette a behozatali folyamatot, és emellett a vámok eltörlése 5-10 %-kal csökkentette termékünk végső költségeit Kanadában” – mondja Meyer úr.

Személyes érintéstöbblet

A CeraNovis, mint egy réspiaci terméket értékesítő kisvállalkozás, valóban értékeli a vevőivel való közvetlen kapcsolatot. „Ez segít abban, hogy megtartsuk az ujjunkat arról, amire az ügyfeleknek szükségük van” – mondja Meyer úr. Véleménye szerint az ügyfelekkel való szoros kapcsolat szinte lehetetlen kereskedelmi megállapodás nélkül.

Amikor a CeraNovis kereskedelmi megállapodás nélküli országokba exportál, helyi képviselőt kell igénybe vennie. Ez nemcsak az alsó határt érinti, mivel a képviselő egy százalékot vesz fel, hanem azt is, hogy gyakran elvesznek minden fontos közvetlen ügyfélkapcsolat. Kereskedelmi megállapodás esetén szoros üzleti kapcsolatokat tartanak fenn, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy személyre szabott megoldásokat kínáljanak, és közvetlenül reagáljanak ügyfeleik igényeire.

A CeraNovis néhány rövid éven belül leválasztotta magának a teret, 15 főt foglalkoztatva, és most már a kockázati tőkétől függetlenül működik. A kereskedelmi megállapodások fontos szerepet játszottak nemzetközi piacaik fejlesztésében, és továbbra is megvizsgálják azokat az országokat, amelyek kereskedelmi megállapodásokat kötöttek az új piacok tekintetében. Az ülőfelületek túl jók ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyják őket.

Oldal megosztása:

Gyorshivatkozások