Oorsprongsregels op Access2Markets

Oorsprongsregels op Access2Markets

Oorsprongsregels — waarom moet u zorgen?

Naleving van de oorsprongsregels is uw ticket voor verlaagde tarieven voor uw in- of uitvoer.

Daarom is het van essentieel belang deze regels te kennen en te begrijpen.
We helpen u de code te kraken!

Ken al de basisprincipes?

  • het instrument voor zelfbeoordeling van de oorsprongsregels leidt u via de specifieke regels en oorsprongsprocedures voor uw product en helpt u de conformiteit ervan te beoordelen. Ga naar Mijn handelsassistent voor gedetailleerde hulp — in interactieve stappen — over de specifieke regels die van toepassing zijn. Vul uw productcode, land van en land tot in.
  • Lees meer over de algemene regels en oorsprongsprocedures in het kader van elke handelsovereenkomst in de afdeling Markten. Kies het land dat u wilt exporteren of importeren en vind de praktische details die u nodig hebt.

Bent u nieuw op de oorsprongsregels?

  • Wilt u zien hoe het allemaal werkt? Raadpleeg de snelle handleiding voor het werken met oorsprongsregels om u te helpen bij de start.
  • Moet de basisterminologie en -concepten worden begrepen? Onze woordenlijst bevat definities van de belangrijkste termen die u moet kennen om de regels te begrijpen, zoals Wholly verkregen, Cumulation, Tolerance...
  • Lees meer over de algemene beginselen en de belangrijkste soorten bepalingen in handelsovereenkomsten. In de goederenafdeling worden de belangrijkste begrippen nader beschreven.
Deze pagina delen:

Snelle links