Bedrijfservaring:

Handelsovereenkomst versterkt de betrekkingen met Zuid-Korea

Sinds 2011 is de uitvoer van Saksen naar Zuid-Korea met meer dan 50 % gestegen. De handelsovereenkomst tussen de Europese Unie en de Republiek Korea is een sterke, betrouwbare en alomvattende basis.

Thomas Horn
Directeur
Sachsen Economic Development Corporation

Een hogere uitvoer betekent meer productie en meer banen voor het Duitse optiplan, gevestigd in Oelsnitz, Saksen. De fabrikant van glasvezelversterkte kunststoffen heeft zich in Zuid-Korea concurrerender getoond en is geconfronteerd met een toename van de economische activiteit dankzij de handelsovereenkomst van de EU en de daaruit voortvloeiende voordelen, zoals vereenvoudigde procedures voor de scheepvaart en de afschaffing van douanerechten. Bekijk de video om te zien hoe u kunt profiteren van EU-handelsovereenkomsten.

De toename van onze uitvoer als gevolg van onze meer concurrerende aanwezigheid op de markt in het buitenland is een belangrijk effect van de handelsovereenkomst. Dit leidt tot een toename van de economische activiteit, die wordt geïllustreerd door een toename van de uitvoer en een grotere vraag naar onze producten in het buitenland. Dit heeft geleid tot een toename van onze productie hier in Oelsnitz en heeft ons zodoende geholpen om banen in Duitsland veilig te stellen.

Robert Garbe
Export Sales Manager, optiplan
Deze pagina delen:

Snelle links