Izkušnja podjetja:

Pogon na sončno prihodnost

Pogon na sončno prihodnost

Ml System tehnologije sončne energije dobavlja gradbeni industriji ter pomorski in prometni industriji ne le na Poljskem, temveč po vsej Evropi in širšem svetu. Jan Strzałkowski, direktor za izvozno prodajo v sistemu ML, pravi, da „za mednarodno prodajo trgovinski sporazumi resnično pomagajo“.

To poljsko podjetje proizvaja steklene in fotovoltaične izdelke, kupuje pa tudi licence za prodajo izdelkov pod lastno blagovno znamko. To pomeni, da kupujejo sestavne dele ali izdelke od mednarodnih dobaviteljev zunaj Evropske unije in zato uživajo ugodnosti trgovinskih sporazumov na obeh straneh.

Neizkoriščeni trgi

Po uspehu po vsej Evropi, zlasti v Švici in Skandinaviji, je sistem ML začel raziskovati trge zunaj EU in najti donosne trge v državah, kot so Azerbajdžan, Turčija, Slonokoščena obala in Ukrajina, ki jih te ekološke rešitve zelo zanimajo.

Čeprav si nizkocenovni azijski konkurenti konkurirajo, partnerji sistema ML System iščejo dobavitelje iz EU za kakovost svojih proizvodov, trgovinski sporazumi pa jim omogočajo, da učinkoviteje konkurirajo.

Na svetovni ravni se miselnost do obnovljivih virov energije spreminja. Fotovoltaika se ne obravnava več kot vesoljska tehnologija, temveč kot gradbeni material, ki lahko prispeva k zmanjšanju emisij CO2.
Jan Strzałkowski, sistem ML

Strzałkowski pravi, da „če se trgovinskim sporazumom zdi dejanska prednost hitrega, je čas do stranke v našem poslovanju izjemno pomemben“. Sistem ml ima izvozno ekipo, ki vodi postopek, in je „dokončno hitreje poslati v države s trgovinskimi sporazumi“. Osrednji element postopka je izjava o poreklu (potrdilo EUR.1), ki „zagotavlja varen prehod izdelka in poenostavlja postopek določanja dajatev“, kot navaja g. Strzałkowski. Od začetka veljavnosti pridružitvenega sporazuma med EU in Ukrajino leta 2017 je sistem ML ugotovil, da se je zmanjšala dokumentacija in da se je znatno povečalo število poizvedb novih strank iz te regije. „To kaže, da sta obe strani pozitivno dojemali poenostavitev postopkov in da ima dejansko pomembno vlogo v resničnem vsakdanjem poslovanju,“ je dejal g. Strzałkowski.

Deli to stran:

Hitre povezave