Izkušnja podjetja:

Priprava prihodnosti iz preteklosti

Priprava prihodnosti iz preteklosti

Lapuan Kankurit je družinsko podjetje, ki je v Evropi zelo uspešno in v zadnjih desetih letih trguje tudi z Japonsko.

Trgovinski sporazum med EU in Japonsko je povečal prodajo s tega pomembnega trga. Jaana Hjelt
Marketing Manager in lastnica, Lapuan Kankurit

Finsko podjetje zasnuje in ožiguje široko paleto visokokakovostnih oblačil in gospodinjske opreme, izdelanih iz perila, volne, Tencela in bombaža. Medtem ko družba izvaža tudi v ZDA in Južno Korejo, je Japonska glavni trg družbe Lapuan Kankurit zunaj EU.

„V zadnjih desetih letih je naš promet stalno naraščal in Japonska je po zaslugi trgovinskega sporazuma pomemben del te rasti.“ Naš partner na Japonskem je bil zelo navdušen nad sporazumom o gospodarskem partnerstvu med EU in Japonsko," je dejala ga. Hjelt.

Lani je podjetje utrdilo svoje razmerje s tem trgom z odprtjem vodilne trgovine v Tokiu.

Enostaven prehod

Prehod na delovanje v okviru trgovinskega sporazuma je potekal gladko. Lapuan Kankurit že več let dokumentira svoje proizvodne procese, surovine, trajnost itd., ker, kot pravi ga. Hjelt, „stranke danes zahtevajo več informacij in več preglednosti v zvezi s proizvodnjo“. To je pomenilo, da je bila večina zahtevane dokumentacije za dokazovanje porekla njihovih izdelkov že na voljo, tako da so lahko na podlagi trgovinskega sporazuma zlahka izkoristili znižane tarifne stopnje za svoje izdelke na japonskem trgu.Hjelt navaja, da je bila zaskrbljena zaradi dokumentacije, povezane s pravili o poreklu iz trgovinskega sporazuma, vendar je bila dejansko prijetno presenečena do ugotovitve, da „je bila preprosta“.

Večja konkurenčnost

Stroški surovin, zlasti perila, so v zadnjih letih naraščali. To bi lahko negativno vplivalo na njihovo poslovanje na Japonskem, vendar so bile v skladu s trgovinskim sporazumom dajatve znižane, kar je izravnalo povečane stroške materiala, kar je družbi Lapuan Kankurit omogočilo, da ohrani svoje cene za končnega potrošnika.

Močna in trajnostna lokalna podjetja

Lapuan Kankurit danes zaposluje 30 ljudi, ki so v zadnjih desetih letih stalno rasli, deloma tudi zaradi njihove rasti na Japonskem. Ker je tako malo ljudi usposobljenih na področju tradicionalnega tkanja, zagotavljajo interno usposabljanje za nove zaposlene, s čimer se zagotovi, da se ta znanja in spretnosti ne izgubijo za prihodnje generacije.

Vse surovine za proizvode Lapuana Kankuritja so ekološke, certificirane naravne surovine iz preverjenih evropskih virov. Lan za njihovo perilo se na primer goji v Franciji in Belgiji, obrati za predenje se nahajajo v srednji in vzhodni Evropi, njihova embalaža pa poteka lokalno na Finskem. Današnji potrošniki se oddaljujejo od neetične hitre mode. Tradicije preteklosti, ki jih spodbujajo trgovinski sporazumi, so videti kot prihodnost.

Deli to stran:

Hitre povezave