Access2Markets

Exportera från EU, importera till EU
– allt du behöver veta

Tack vare Access2Markets får du den information du behöver när du handlar med länder utanför EU, t.ex. om tullar, avgifter, förfaranden, formaliteter och krav, ursprungsregler, exportåtgärder, statistik och handelshinder. Du får också tillgång till viktig information som behövs för handel med tjänster och för investeringar och upphandling i länder utanför EU. Du kan även läsa om EU:s handelsavtal och hur du kan dra nytta av dem och läsa berättelser om framgångsrika företag som använder dem. Access2Markets finns här för att hjälpa dig och ditt företag att importera och exportera.

Min handelsassistent

Inklusive Rules of Origin Self-Assessment

Ansvarsfriskrivning

Ansvarsfriskrivning:
Rapporterna från den här databasen är inte officiella. Vi försöker se till att informationen och datan i databasen är korrekt, men EU-kommissionen eller uppgiftslämnarna tar inget ansvar för eventuella oavsiktliga fel eller utelämnanden. Informationen och datan i vissa sektioner omfattas av specifika licensvillkor. Läs mer om källor och upphovsrätt. Genom att fortsätta och titta på uppgifterna godkänner du dessa villkor.

Välj Från land
Välj Till land

Single Entry Point

Do you have trade barriers? contact us we can help you

Den gemensamma kontaktpunkten är din första kontaktpunkt inom EU-kommissionens handelsavdelning om du som EU-aktör har problem med marknadstillträde i länder utanför EU eller upptäcker att hållbarhetsåtagandena inte efterlevs.

Avsnitt med höjdpunkter

Events

Nyheter

 • Nyheter 29 nov 2023

  Övergångsregler för Ukraina finns nu i ROSA

  Övergångsreglerna kommer att gälla för handeln mellan Ukraina och EU från och med den 1 december 2023.

 • Nyheter 15 nov 2023

  Nytt Access2Verktyg för överensstämmelse

  Access2Markets innehåller nu ett nytt verktyg Access2Conformity som gör det möjligt för exportörer att kontrollera om exporterade produkter kan testas och certifieras i Europa, i stället för att (åter) utföra dessa förfaranden på exportdestinationen.

 • Nyheter 17 okt 2023

  Begränsning av mikroplaster i EU från och med den 17 oktober 2023

  Från och med den 17 oktober 2023 begränsar förordning (EU) 2023/2055 mikropartiklar av syntetiska polymerer som sådana eller som avsiktligt tillsätts i blandningar i syfte att minska utsläppen av mikroplaster i vardagsprodukter för att skydda miljön.

Senaste uppdateringar

Tullar

Formaliteter

Skatter

Dela sidan: