Acordurile comerciale ale UE în Access2Markets

Beneficiați de tarife mai mici și de alte avantaje pe care vi le oferă acordurile comerciale preferențiale ale UE!
UE a încheiat peste 70 de acorduri comerciale cu țări din întreaga lume
Verificați:
Aceste acorduri acoperă aproape două cincimi din totalul schimburilor comerciale ale UE cu alte țări. În cadrul acestora, întreprinderile din UE și din țările partenere se bucură de condiții mai avantajoase decât cele oferite în cadrul OMC.
Beneficiile acestor acorduri includ:
- tarife mai mici sau zero
- proceduri vamale mai simple și mai rapide
- recunoașterea certificatelor de produs
- mobilitatea personalului
- accesul la licitațiile publice
- o mai bună protecție a drepturilor dumneavoastră de proprietate intelectuală
Ce trebuie sa stii despre beneficii
- privilegiile dumneavoastră variază de la un acord la altul și depind de produs/sector
- nu toate beneficiile sunt automate - în sectorul bunurilor, de exemplu, trebuie să
- Dovedește unde este fabricat produsul tău
- completați formularele vamale
- să vă înregistrați în sistemul REX al UE sau ca exportator autorizat
- să fie autorizați să presteze servicii
- dețineți certificate de siguranță pentru produsul dvs.
- să solicitați protecția proprietății dvs. intelectuale
- s-ar putea să vă confruntați în continuare cu obstacole - dar acordul comercial al UE poate facilita eliminarea acestora - spuneți-ne dacă credeți că vă confruntați cu o barieră comercială atunci când exportați din UE
- Companiile sau persoanele fizice nu pot pune în aplicare acordul comercial în instanță. Cu toate acestea, UE și țările partenere sunt obligate din punct de vedere juridic să le pună în aplicare. În caz contrar, în majoritatea cazurilor, cealaltă parte poate activa un mecanism de soluționare a litigiilor.
Capitolele privind întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) din acordurile comerciale
Toate noile acorduri comerciale vor conține un capitol privind IMM-urile, dacă țara parteneră este de acord. Acest lucru ar permite un schimb de informații mai bun cu privire la aspectele legate de accesul pe piață, precum și o cooperare fructuoasă între Comisie și țara parteneră atunci când abordează aspecte legate de IMM-uri în acordul comercial.
- Acordul de parteneriat economic (APE) UE-Japonia
- Acordul comercial și de cooperare UE-Regatul Unit (ACC)
În plus, la 26 septembrie 2018, Comitetul mixt al Acordului economic și comercial cuprinzător UE-Canada (CETA) a convenit, într-o recomandare specifică privind IMM-urile, ca fiecare parte să furnizeze IMM-urilor celeilalte părți informații online cu privire la CETA și la accesul pe piață și ca un punct de contact pentru IMM-uri să colaboreze pentru a aborda aspecte specifice IMM-urilor.
Ce oferă Access2Markets?
- Obțineți o imagine de ansamblu asupra diferitelor tipuri de acorduri comerciale și acorduri comerciale de care puteți beneficia
- Înțelegerea principalelor elemente constitutive ale unui acord comercial
- Interesat de comerțul cu o anumită țară străină? Aflați mai multe despre condițiile care se aplică în secțiunea Piețe și consultați ghidurile noastre dedicate
- Știți deja de unde doriți să importați sau să exportați? Asistentul meu comercial vă va îndruma către condițiile și cerințele specifice pentru produsul dvs.
- Încă nu sunteți familiarizat cu asistentul meu comercial? Consultați ghidul utilizatorului și urmăriți tutorialul nostru .