Clasificarea materialelor plastice

Acest ghid vă va ajuta să înțelegeți clasificarea articolelor din plastic pentru a stabili nivelurile de taxe vamale aplicabile și măsurile netarifare aplicabile produselor dumneavoastră.

În plus, acest ghid oferă o prezentare generală a chimiei de bază legate de polimeri, un simplu rezumat al proceselor de fabricație și sfaturi practice pentru clasificarea mărfurilor specifice finite sau prelucrate.

 

În cazul în care utilizați polimeri sub forme primare, este esențial să cunoașteți compoziția chimică și care este monomerul predominant în cadrul polimerului.

Pentru produsele prelucrate și finite, este util să se cunoască detaliile de compoziție ale polimerului utilizat și ale procesului de fabricație. Nu uitați că, în cazul în care caracteristicile definitorii ale produsului sunt fabricarea acestuia din plastic, cum ar fi o sticlă din plastic sau un furtun din plastic, aceasta va fi clasificată în capitolul 39 din Tariful vamal. În cazul în care, cu toate acestea, elementul este menționat în altă parte în cadrul Tarifului, cum ar fi o jucărie fabricată din plastic, aceasta trebuie clasificată la poziția corespunzătoare.

Polimeri în forme primare

Definiția „formelor primare” este

  • lichide și paste, inclusiv dispersii (adică emulsii și suspensii) și soluții
  • bucăți sau forme neregulate, bucăți, bucăți, pulberi (inclusiv pulberi pentru mulaje), granule, fulgi și forme similare de vrac

Polimerii sunt moleculele mari produse din monomeri, iar părțile lor constituente se numesc unități monomerice. Un monomer este o moleculă sau un compus care conține de obicei carbon, care poate fi transformat în polimeri, rășini sintetice sau elastomeri în combinație cu el însuși sau cu alte molecule sau compuși similari.

Există numeroși polimeri diferiți care prezintă caracteristici și proprietăți diferite și care sunt utilizați în scopuri diferite. De exemplu, policlorura de vinil (PVC) este utilizată în mod obișnuit în industria de construcții pentru a fi utilizată în rame pentru geamuri duble. Polipropilena și polietilen tereftalat (PET) sunt utilizate în mod obișnuit la fabricarea sticlelor.

Pentru a clasifica în mod corect polimerii dumneavoastră în forme primare, trebuie să identificați monomerul predominant

  • polimeri de etilenă (Hadign 3901)
  • polimeri de propilenă (poziția 3902)
  • polimeri de stiren (poziția 3903)
  • polimeri de clorură de vinil sau de alte olefine halogenate (poziția 3904)
  • polimeri de acetat de vinil sau de alți esteri de vinil și alți polimeri de vinil (poziția 3905)
  • polimeri acrilici (poziția 3906)
  • poliacetali, alți polieteri și rășini epoxidice, policarbonați, rășini alchidice, poliesteri alilici și alți poliesteri (poziția 3907)
  • poliamide (poziția 3908)
  • rășini aminice, rășini fenolice și poliuretani (poziția 3909)
  • siliconi (poziția 3910)
  • rășini de petrol, rășini cumaron-indenice, politerpene, polisulfuri, polisulfoni (poziția 3911)

Copolimerii se produc prin polimerizarea simultană a doi sau mai mulți monomeri diferiți. Acestea conțin mai mult de un tip sau o nouă unitate de unități monomerice. De exemplu, copolimerul poli (etilen-clorură de etilenă) este creat prin polimerizarea etilenei și clorurii de vinil.

În clasificarea tarifară, termenul „copolimer” se referă la toți polimerii în care nici un monomer nu contribuie cu 95 % sau mai mult din punct de vedere al greutății la conținutul total al polimerului.

Cu toate acestea, ele sunt produse, copolimerii, inclusiv policondensați, produsele de copoliadiție, copolimerii bloc și copolimerii grefați sunt clasificați la codul de poziție care acoperă comonomerul predominant. În cazul în care nu predomină comonomer, trebuie să clasificați mărfurile în codul de poziție, care este ultima în ordinea numerică, relevantă pentru fiecare grup.

Polimerii modificați chimic, în cazul în care numai apendicele la lanțul principal al polimerilor au fost modificate prin reacție chimică, sunt clasificați la codul poziției pentru polimerul nemodificat.

Produse prelucrate sau finite

Atunci când clasifică produsele prelucrate sau finite din plastic, este util să le cunoaștem cât mai mult posibil, inclusiv

  • funcția sau rolul mărfurilor
  • polimer pe care îl confecționează din
  • metoda de fabricare

Funcția sau rolul mărfurilor este esențială pentru clasificarea acestora în mod corect. Compoziția și modul de fabricație pot fi, de asemenea, necesare pentru clasificarea corectă a mărfurilor, deși acest lucru nu este întotdeauna valabil. Cu toate acestea, este o idee foarte bună ca toate aceste informații să fie transmise, deoarece aceasta va accelera procesul de clasificare a dumneavoastră.

Tehnici de fabricație

Polimerii în forme primare sunt prelucrați folosind trei procese diferite pentru a crea produse finite

  • Turnarea prin injecție se utilizează pentru a forma materiale plastice în forme tubulare — de exemplu, sticle și recipiente, jucării sau rezervoare de benzină
  • Turnarea prin compresie este utilizată pentru a forma forme specifice care utilizează o matriță — de exemplu mânere și mânere pentru cratițe, fiare de călcat sau pentru mașini de gătit sau pentru electrice, cum ar fi mașinile de gătit, prizele de curent și accesoriile pentru lămpi
  • Extrudarea creează forme prin forțarea materialului printr-un proces de copiere a metalului — de exemplu filme, foi, bare, profile, tuburi sau țevi

Tipuri specifice de produse finite sau prelucrate

În cazul în care deșeurile, resturile și resturile (codul poziției 3915) sunt transformate în forme primare, acestea trebuie clasificate ca atare, utilizându-se codul de poziție corespunzător între 3901 și 3914.

Atunci când clasifică tuburile, țevile și furtunurile (codul poziției 3917), trebuie să țineți cont de faptul că definiția acoperă toate produsele tubulare, semiprelucrate sau finisate, care sunt utilizate pentru deplasarea gazelor sau a lichidelor, cum ar fi furtunurile pentru grădină cu nervuri, tuburile perforate sau tuburile plate. Cu toate acestea, în cazul în care mărfurile au o secțiune transversală interioară care nu este rotundă, ovală, dreptunghiulară sau de orice alt poligon regulat, acestea ar trebui clasificate ca profile.

Pentru a clasifica îmbrăcămintea pentru pereți și tavane realizată din plastic (codul poziției 3918), acestea trebuie să aibă o lățime mai mare de 54 centimetri și să conțină materiale plastice fixate în mod permanent pe un suport, altul decât hârtia. De asemenea, stratul de plastic trebuie decorat, fie prin ștanțare, colorare, imprimare prin proiectare sau prin granulare. Acest lucru este menit să le diferențieze de anumite fonduri de ecran.

Există produse foarte specifice acoperite de articole din plastic pentru construcții (codul poziției 3925).

Acest cod de poziție se referă în mod specific la

  • rezervoare, cisterne (inclusiv fosele septice), cuve și recipienți similari, cu capacitatea de peste 300 l
  • elemente structurale utilizate la podele, pereți sau pereți despărțitori și plafoane sau plafoane
  • rigolele de scurgere și accesoriile acestora
  • uși, ferestre și ramele acestora, pervazuri și praguri
  • Balcoane, balustrade, garduri și alte bariere similare
  • obloane, storuri (inclusiv storuri venețiene) și alte articole și părți ale acestora
  • etajere de mari dimensiuni pentru montare și instalare permanentă, de exemplu în magazine, ateliere și depozite
  • motive decorative arhitecturale, de exemplu canelurile, cupolele și coloanele
  • accesorii și garnituri destinate instalării permanente în sau pe uși, ferestre, scări, pereți sau alte părți de construcții, de exemplu butoanele, mânerele, cârligele, suporturile, portșervetele, plăcile de întrerupător și alte plăci de protecție

În unele cazuri, textilele pot fi adăugate în produsele din plastic pentru a asigura o mai bună consolidare. În cazul în care materialele plastice sunt celulare și au fost acoperite pe o față numai cu materialul textil, trebuie să o clasificați la codul corespunzător din capitolul 39. În cazul în care materialul plastic este acoperit pe ambele fețe, produsul trebuie clasificat ca material textil, cu ajutorul codului de poziție corespunzător din capitolul 59.

Abrevieri comune pentru materiale plastice și polimeri

Abreviere

Postul

ABS

Acrilonitril-butadien-stiren

BDS

Copolimer bloc de stiren-butadienic

CA

Acetat de celuloză

CB

Butirat de celuloză

CE

Celuloză/celofan

EVA

Acetat de etilenă

GPPS

Polistiren de uz general

GRP

Poliester ranforsat cu sticlă

HDPE

Polietilenă de înaltă densitate

HIPS

Polistiren cu impact puternic (polistiren expandat)

LDPE

Polietilenă de densitate joasă

LLDPE

Polietilenă lineară cu densitate mică

MF

Melamină formaldehidă

OPP

Polipropilenă orientată

PA

Poliamidă (nailon)

PA 6 TEL.

Nailon 6

PA 6 6 TEL.

Nailon 6 6

PA 4 6 TEL.

Nailon 4 6

PA 6 10 TEL.

Nailon 6 10

PA 11 TEL.

Nailon 11

PA 12 TEL.

Nailon 12

PBT

Polibutilentereftalat

PC

Policarbonat

PE

Polietilenă

BENZINĂ

Polietilentereftalat

Distribuiți această pagină:

Linkuri relevante