Instrumente și servicii online pentru întreprinderile mai mici

Servicii pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri)
- Rețeaua întreprinderilor europene este cea mai mare rețea de sprijin pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) din lume, cu ambiții internaționale. Acesta are 3,000 de experți din 600 de organizații membre din peste 60 de țări. Dintre organizațiile membre menționăm camere de comerț și industrie, centre de tehnologie și institute de cercetare.
- Serviciul deasistență pentru IMM-uri din domeniul apărării comerciale Serviciul de asistență oferă importatorilor și exportatorilor consiliere personală ușor accesibilă în cazul în care aceștia sunt afectați de instrumentele de apărare comercială, și anume ca măsuri antidumping sau antisubvenții, instituite în UE) sau în alte părți ale lumii.
- Curs online privind instrumentele de apărare comercială pentru IMM-uri. Cursul descrie aspectele esențiale pe care IMM-urile ar trebui să le cunoască pentru activitatea lor de zi cu zi.
- Serviciul de asistență în materie de proprietate intelectuală Serviciile de asistență în materie de proprietate intelectuală sprijină IMM-urile din Uniunea Europeană (UE) atât în ceea ce privește protejarea, cât și asigurarea respectării drepturilor lor de proprietate intelectuală (DPI) în țara parteneră, prin furnizarea de informații și servicii gratuite (China, America Latină, Asia de Sud-Est, India și Africa)
- Europa ta – Întreprinderi oferă informații multilingve și servicii guvernamentale online pentru întreprinderile care caută oportunități de afaceri în interiorul și în afara Europei (faceți clic pe hartă, selectați o țară din UE pentru a afla care sunt activitățile de sprijinire a întreprinderilor din statele membre).
- Antreprenoriatul și IMM-urile oferă o imagine de ansamblu asupra acțiunilor UE pentru IMM-uri.
- Serviciul eTranslation este gratuit și vă va ajuta să economisiți timp și bani pentru a vă traduce documentele și textele în oricare două limbi oficiale ale UE și altele!
- Serviciulde asistență pentru diligența necesară referitor la sancțiunile UE pentru IMM-urile din UE care au relații cu Iranul sprijină întreprinderile din UE care desfășoară activități comerciale cu Iranul, oferindu-le verificări gratuite privind obligația de diligență în ceea ce privește respectarea de către întreprinderile lor a măsurilor restrictive (sancțiunilor) ale UE. Rapoartele asigură IMM-urile din UE și partenerii lor financiari în ceea ce privește legitimitatea proiectelor lor de afaceri preconizate, evidențiind, în același timp, eventualele riscuri de conformitate.
- Proiectele de sprijinire a întreprinderilor finanțate de UE oferă întreprinderilor din UE servicii de sprijin, cum ar fi informații privind piața exporturilor, asistență pentru accesul pe piață, consiliere cu privire la aspecte de reglementare și orientări privind drepturile de proprietate intelectuală
- Centrul UE-Japonia pentru cooperare industrială
- Centrul UE pentru IMM-uri din China
- European ASEAN Business Centre(EABC), Thailanda
- Registrul comercial ASEAN, portalul ASEAN către transparența reglementărilor comerciale pentru toate statele membre ale ASEAN
- Sprijin pentru întreprinderile europene pe piețele din Asia de Sud-Est (SEBSEAM)
Informații privind târgurile comerciale
- Baza de date AUMA privind târgurile comerciale, informații privind târgurile comerciale din Germania și din întreaga lume furnizate de AUMA, Asociația industriei târgurilor din Germania, care oferă detalii cu privire la evenimente, cum ar fi datele, datele de distribuție, statisticile și informațiile privind modul de contactare a târgurilor comerciale și a organizatorilor de evenimente.
Capitole mici și medii din acordurile comerciale
Toate noile acorduri comerciale vor conține un capitol privind IMM-urile, dacă țara parteneră este de acord. Acest lucru ar permite un schimb mai bun de informații cu privire la aspectele legate de accesul pe piață, precum și o cooperare fructuoasă între Comisie și țara parteneră în abordarea aspectelor legate de IMM-uri în cadrul acordului comercial.
În plus, la 26 septembrie 2018, Comitetul mixt al Acordului economic și comercial cuprinzător UE-Canada (CETA) a convenit într-o recomandare specifică privind IMM-urile ca fiecare parte să furnizeze informații online IMM-urilor celeilalte părți cu privire la CETA și la accesul pe piață și că un punct de contact pentru IMM-uri de fiecare parte colaborează pentru a aborda aspecte specifice IMM-urilor.
Contactați-ne
Puteți adresa întrebări specifice referitoare la IMM-uri, la accesul pe piață și la informații pe acest site prin intermediul formularului de contact.