Instrumente și servicii online pentru întreprinderile mai mici

Servicii pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri)
- Enterprise Europe Network este cea mai mare rețea de sprijin din lume pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri) cu ambiții internaționale. Are 3.000 de experți din 600 de organizații membre din peste 60 de țări. Organizațiile membre includ camere de comerț și industrie, centre tehnologice și institute de cercetare.
- Serviciul de asistență pentru IMM-uri în materie de apărare comercială oferă importatorilor și exportatorilor consiliere personală ușor accesibilă în cazul în care sunt afectați de instrumente de apărare comercială, și anume măsuri antidumping sau antisubvenții, instituite în UE sau în altă parte a lumii.
- Cursul online privind instrumentele de apărare comercială pentru IMM-uridescrie aspectele esențiale pe care IMM-urile trebuie să le cunoască în activitatea lor de zi cu zi.
- Serviciul de asistență pentru proprietatea intelectuală oferă informații și servicii gratuite pentru a sprijini IMM-urile din UE să își protejeze și să își asigure respectarea drepturilor de proprietate intelectuală (DPI) în țările partenere:
- Serviciul de asistență pentru IMM-uri în materie de DPI din China
- Serviciul de asistență pentru IMM-uri în domeniul proprietății intelectuale din America Latină
- Serviciul de asistență pentru IMM-uri în domeniul PI în Asia de Sud-Est
- Serviciul de asistență pentru IMM-uri în domeniul PI din India
- Africa IP SME Helpdesk
- Portalul „Europa ta – Întreprinderi” oferă informații multilingve și servicii publice online pentru întreprinderile care caută oportunități de afaceri în Europa și în afara acesteia (faceți clic pe hartă, selectați o țară din UE pentru a afla mai multe despre activitățile de sprijinire a întreprinderilor desfășurate de statele membre).
- Proiectele de sprijinire a întreprinderilor finanțate de UE oferă întreprinderilor din UE servicii de sprijin, cum ar fi informații privind piața de export, asistență privind accesul pe piață, consiliere cu privire la aspecte de reglementare și orientări privind drepturile de proprietate intelectuală:
- Centrul de cooperare industrială UE-Japonia
- Centrul UE pentru IMM-uri din China
- Centrul European de Afaceri ASEAN (EABC), Thailanda
- Registrul comerțului ASEAN, poarta de acces a ASEAN la transparența în materie de reglementare în domeniul comerțului pentru toate statele membre ale ASEAN
- Sprijin pentru întreprinderile europene pe piețele din Asia de Sud-Est (SEBSEAM):
Capitolele privind IMM-urile din acordurile comerciale
Toate noile acorduri comerciale vor include un capitol privind IMM-urile, dacă țara parteneră este de acord. Acest lucru ar permite un schimb de informații mai bun cu privire la aspectele legate de accesul pe piață și o colaborare fructuoasă între Comisie și țara parteneră în ceea ce privește abordarea aspectelor legate de IMM-uri în cadrul acordului comercial.
Capitolele privind IMM-urile se pot regăsi, printre altele, în următoarele acorduri comerciale:
- Acordul de parteneriat economic (APE) UE-Japonia
- Acordul comercial și de cooperare (ACC) dintre UE și Regatul Unit.
Comitetul mixt al Acordului economic și comercial cuprinzător UE-Canada (CETA) a convenit, într-o recomandare specifică privind IMM-urile,că fiecare parte ar trebui să furnizeze IMM-urilor celeilalte părți informații online cu privire la CETA și la accesul pe piață și că un punct de contact pentru IMM-uri de fiecare parte ar trebui să colaboreze pentru a aborda aspecte specifice IMM-urilor.
Cum să ne contactați
Dacă aveți o întrebare specifică privind IMM-urile, accesul pe piață sau informații pe acest site, vă rugăm să utilizați formularul de contact.