Onlineværktøjer og -tjenester til mindre virksomheder

Tjenester til små og mellemstore virksomheder (SMV'er)
- Enterprise Europe Network er verdens største støttenetværk for små og mellemstore virksomheder (SMV'er) med internationale ambitioner. Det har 3.000 eksperter på tværs af 600 medlemsorganisationer i mere end 60 lande. Medlemsorganisationerne omfatter handels- og industrikamre, teknologicentre og forskningsinstitutter.
- Trade Defence SME Helpdesk tilbyder importører og eksportører let tilgængelig personlig rådgivning, hvis de er berørt af handelspolitiske beskyttelsesinstrumenter, dvs. antidumping- eller antisubsidieforanstaltninger, der er indført i EU eller andre steder i verden.
- Onlinekurset om handelspolitiske beskyttelsesinstrumenter for SMV'erbeskriver de væsentlige aspekter, som SMV'er har brug for at vide i deres daglige forretning.
- Helpdesken for intellektuel ejendomsret tilbyder gratis information og tjenester til støtte for EU's SMV'er, så de både kan beskytte og håndhæve deres intellektuelle ejendomsrettigheder i partnerlandene:
- Portalen Dit Europa - Erhvervslivet giver flersprogede oplysninger og offentlige onlinetjenester til virksomheder, der søger forretningsmuligheder i og uden for Europa (klik på kortet, vælg et EU-land for at få mere at vide om medlemsstaternes erhvervsstøtteaktiviteter).
- EU-finansierede erhvervsstøtteprojekter giver EU-virksomheder støttetjenester såsom eksportmarkedsoplysninger, bistand til markedsadgang, rådgivning om lovgivningsmæssige spørgsmål og vejledning om intellektuelle ejendomsrettigheder:
- Centret for Industrielt Samarbejde mellem EU og Japan
- EU's SMV-center i Kina
- Det Europæiske ASEAN-erhvervscenter (EABC), Thailand
- ASEAN Trade Repository, ASEAN's indgang til handelsrelateret lovgivningsmæssig gennemsigtighed for alle ASEAN-medlemsstater
- Støtte til europæiske virksomheder på markederne i Sydøstasien (SEBSEAM):
Kapitler om SMV'er i handelsaftaler
Alle nye handelsaftaler vil omfatte et SMV-kapitel, hvis partnerlandet er indforstået hermed. Dette vil give mulighed for en bedre informationsudveksling om markedsadgangsspørgsmål og et frugtbart samarbejde mellem Kommissionen og partnerlandet om at behandle SMV-relaterede spørgsmål i handelsaftalen.
Kapitlerne om SMV'er kan bl.a. findes i følgende handelsaftaler:
- Økonomisk partnerskabsaftale mellem EU og Japan (ØPA)
- Handels- og samarbejdsaftalen mellem EU og Det Forenede Kongerige.
Det Blandede Udvalg under den samlede økonomi- og handelsaftale mellem EU og Canada (CETA) nåede i en specifik SMV-henstillingtil enighed om, at hver part bør give SMV'er fra den anden part onlineoplysninger om CETA og markedsadgang, og at et SMV-kontaktpunkt på hver side bør samarbejde om at tackle SMV-specifikke spørgsmål.
Sådan kontakter du os
Hvis du har et specifikt spørgsmål om SMV'er, markedsadgang eller oplysninger på dette websted, bedes du bruge kontaktformularen.