Internetski alati i usluge za manja poduzeća

Internetski alati i usluge za manja poduzeća

Usluge za mala i srednja poduzeća (MSP-ovi)

Informacije o sajmovima

  • Baza podataka sajma AUMA -e Informacije o sajmovima trgovine u Njemačkoj i svijetu koje pruža AUMA, Udruženje njemačke trgovinske poštene industrije, u kojima se pružaju pojedinosti o događanjima kao što su datumi, podaci o distribuciji, statistički podaci i informacije o tome kako stupiti u kontakt sa sajmovima i organizatorima događanja.

Poglavlja za male i srednje veličine u trgovinskim sporazumima

Svi novi trgovinski sporazumi sadržavat će poglavlje o MSP-ovima ako se partnerska zemlja s time složi. Time bi se omogućila bolja razmjena informacija o pitanjima pristupa tržištu te uspješna suradnja između Komisije i partnerske zemlje pri rješavanju pitanja povezanih s MSP-ovima u trgovinskom sporazumu.

Osim toga, 26. rujna 2018. Zajednički odbor Sveobuhvatnog gospodarskog i trgovinskog sporazuma između EU-a i Kanade (CETA) složio se u posebnoj preporuci za MSP-ove da svaka stranka na internetu pruža informacije MSP-ovima druge stranke o CETA-i i pristupu tržištu te da kontaktna točka za MSP-ove na svakoj strani surađuje na rješavanju posebnih pitanja MSP-ova.

Obratite nam se

Posebne upite povezane s MSP-ovima, pristupom tržištu i informacijama na ovom web-mjestu možete uputiti putem obrasca za kontakt.

Podijelite ovu stranicu:

Brze poveznice