Jedinstvena ulazna točka

Jedinstvena ulazna točka tim je unutar odjela Europske komisije za trgovinu pod vodstvom glavnog službenika za nadzor provedbe trgovinskih pravila. Jedinstvena ulazna točka prva je kontaktna točka za sve dionike EU-a koji se suočavaju s mogućim preprekama trgovini u trećim zemljama ili koji utvrde neusklađenost s pravilima održivosti povezanima s trgovinom i održivim razvojem ili općim sustavom povlastica naši trgovinski partneri.

Kako biste lakše pronašli put, jedinstvena ulazna točka razvila je dva obrasca za pritužbe, jedan o preprekama pristupu tržištu/trgovini i drugi o pitanjima održivosti, kao i vodiče za njihovo ispunjavanje.

Želite li podnijeti pritužbu jedinstvenoj ulaznoj točki? Obratite nam se!

Jedinstvena ulazna točka može vam pomoći u pripremi pritužbe – možete se izravno obratiti jedinstvenoj ulaznoj točki na trade-single-entry-point@ec.europa.eu. U okviru postupka pretprijave jedinstvena ulazna točka može vam pomoći da odlučite hoćete li podnijeti pritužbu i prema potrebi vas usmjeravati tijekom postupka podnošenja pritužbe.

Kako jedinstvena ulazna točka prati pritužbe?

Nakon primitka s pomoću obrazaca za kontakt jedinstvena ulazna točka osigurat će pojednostavnjeni postupak za procjenu vaše pritužbe. To uključuje procjenu vašeg pitanja koju su proveli relevantni stručnjaci u Glavnoj upravi za trgovinu u koordinaciji s drugim službama Europske komisije i delegacijama EU-a, prema potrebi. Nakon dovršetka procjene jedinstvena ulazna točka stupit će vam izravno u kontakt kako bi objasnila ishod i moguće daljnje mjere.

Obratite nam se

Podijelite ovu stranicu:

Brze poveznice