Jedinstvena ulazna točka

Jedinstvena ulazna točka tim je u okviru odjela za trgovinu Europske komisije pod vodstvom glavnog službenika za nadzor provedbe trgovinskih pravila. Jedinstvena ulazna točka prva je kontaktna točka za sve dionike EU-a koji se suočavaju s potencijalnim preprekama trgovini u trećim zemljama ili koji utvrde neusklađenost s pravilima o održivosti povezanima s trgovinom i održivim razvojem ili općim sustavom povlastica.

Kako bi vam pomogla da pronađete put, jedinstvena ulazna točka razvila je dva obrasca za pritužbe, jedan o preprekama pristupu tržištu/trgovini i jedan o pitanjima održivosti, kao i detaljne vodiče za njihovo ispunjavanje.

Želite li podnijeti pritužbu s jedinstvenom ulaznom točkom? Obratite nam se!

Jedinstvena ulazna točka može vam pomoći u pripremi pritužbe – možete se izravno obratiti jedinstvenoj ulaznoj točki na adresu trade- Single-entry-point@ec.europa.eu. U okviru postupka pretprijave jedinstvena ulazna točka može vam pomoći da odlučite hoćete li podnijeti pritužbu i prema potrebi vas usmjeravati kroz postupak podnošenja pritužbe.

Kako jedinstvena ulazna točka prati pritužbe?

Nakon što primi putem obrazaca za kontakt, jedinstvena ulazna točka osigurat će pojednostavnjeni postupak za procjenu vaše pritužbe. To uključuje procjenu Vašeg pitanja koju provode relevantni stručnjaci u Glavnoj upravi za trgovinu u koordinaciji s drugim službama Europske komisije i, prema potrebi, delegacijama EU-a. Nakon dovršetka procjene jedinstvena ulazna točka izravno će vas kontaktirati kako bi objasnila ishod i moguće daljnje mjere.

Obratite nam se

Podijelite ovu stranicu:

Brze poveznice