Enotna vstopna točka

Enotna vstopna točka je ekipa v oddelku Evropske komisije za trgovino pod vodstvom glavnega uradnika za trgovinsko skladnost. Enotna vstopna točka je prva kontaktna točka za vse deležnike EU, ki se soočajo z morebitnimi trgovinskimi ovirami v tretjih državah ali ugotovijo neskladnost s trajnostnimi pravili v zvezi s trgovino in trajnostnim razvojem ali splošno shemo preferencialov naših trgovinskih partnerjev.

V pomoč pri iskanju vaše poti je enotna vstopna točka pripravila dva obrazca za pritožbe, enega o dostopu do trga/trgovinskih ovirah in enega o vprašanjih trajnosti, pa tudi smernic za njihovo postopno izpolnjevanje.

Ali želite vložiti pritožbo pri enotni vstopni točki? Obrnite se na nas!

Enotna vstopna točka vam lahko pomaga pri pripravi pritožbe – stopite v stik z enotno vstopno točko neposredno na trade-single-entry-point@ec.europa.eu. V okviru postopka pred priglasitvijo vam lahko enotna vstopna točka pomaga pri odločanju, ali želite vložiti pritožbo, in vas po potrebi usmerja skozi pritožbeni postopek.

Kako enotna vstopna točka ukrepa v zvezi s pritožbami?

Enotna vstopna točka bo po prejemu prek kontaktnih obrazcev zagotovila poenostavljen postopek za oceno vaše pritožbe. To vključuje oceno vašega vprašanja s strani ustreznih strokovnjakov v GD za trgovino v sodelovanju z drugimi službami Evropske komisije in delegacijami EU, kot je ustrezno. Ko bo ocena zaključena, bo enotna vstopna točka stopila v stik neposredno z vami, da pojasnite rezultat in morebitne nadaljnje ukrepe.

Stik z nami

Deli to stran:

Hitre povezave