Enotna vstopna točka

Enotna vstopna točka je skupina znotraj oddelka Evropske komisije za trgovino pod vodstvom glavnega uradnika za trgovinsko skladnost. Enotna vstopna točka je prva kontaktna točka za vse deležnike EU, ki se soočajo z morebitnimi trgovinskimi ovirami v tretjih državah ali ugotovijo neskladnost s pravili o trajnostnosti, povezanimi s trgovino in trajnostnim razvojem, ali s splošno shemo preferencialov.

Enotna vstopna točka je pripravila dva obrazca za pritožbe, in sicer enega o ovirah za dostop do trga/trgovinske ovire in enega o vprašanjih trajnostnosti, pa tudi vodnike za njihovo izpolnjevanje po korakih. Za zadeve v zvezi z instrumentom za preprečevanje prisile in za predložitev ustreznih informacij obiščite enotno kontaktno točko instrumenta za preprečevanje prisile.

Ali želite vložiti pritožbo pri enotni vstopni točki? Kontaktirajte nas!

Enotna vstopna točka vam lahko pomaga pri pripravi pritožbe – na enotno vstopno točko se lahko obrnete neposredno na trade-single-entry-point@ec.europa.eu. V okviru postopka predhodnega obveščanja vam lahko enotna vstopna točka pomaga pri odločitvi, ali želite vložiti pritožbo, in vas po potrebi usmerjati po postopku pritožbe.

Kako enotna vstopna točka obravnava pritožbe?

Ko bo enotna vstopna točka prejeta prek kontaktnih obrazcev, bo zagotovila poenostavljen postopek za oceno vaše pritožbe. To vključuje oceno vašega vprašanja, ki so jo opravili ustrezni strokovnjaki v GD za trgovino v sodelovanju z drugimi službami Evropske komisije in delegacijami EU, kot je ustrezno. Ko je ocena zaključena, vas bo enotna vstopna točka neposredno kontaktirala in pojasnila rezultat in morebitne nadaljnje ukrepe.

Stik z nami

Deli to stran:

Hitre povezave