Enotna vstopna točka

Enotna vstopna točka je skupina znotraj oddelka Evropske komisije za trgovino pod vodstvom glavnega uradnika za trgovinsko skladnost. Enotna vstopna točka je prva kontaktna točka za vse deležnike EU, ki se soočajo z morebitnimi trgovinskimi ovirami v tretjih državah ali ki ugotovijo neskladnost s pravili o trajnostnosti, povezanimi s trgovino in trajnostnim razvojem, ali splošno shemo preferencialov.

Enotna vstopna točka vam je v pomoč pri iskanju poti pripravila dva obrazca za pritožbe, enega o dostopu do trga/trgovinskih ovirah in enega o vprašanjih trajnostnosti ter vodnike po korakih za njihovo izpolnjevanje.

Ali želite vložiti pritožbo pri enotni vstopni točki? Obrnite se na nas!

Enotna vstopna točka vam lahko pomaga pri pripravi pritožbe – na enotno vstopno točko se lahko obrnete neposredno na naslov Trade-single-entry-point@ec.europa.eu. V okviru postopka pred priglasitvijo vam lahko enotna vstopna točka pomaga pri odločanju o vložitvi pritožbe in vas po potrebi usmerja skozi pritožbeni postopek.

Kako enotna vstopna točka spremlja pritožbe?

Ko bo enotna vstopna točka prejeta prek kontaktnih obrazcev, bo zagotovila poenostavljen postopek za oceno vaše pritožbe. To vključuje oceno vašega vprašanja, ki so jo opravili ustrezni strokovnjaki v GD TRADE v sodelovanju z drugimi službami Evropske komisije in delegacijami EU, kot je ustrezno. Ko bo ocena končana, bo enotna vstopna točka neposredno stopila v stik z vami, da bi pojasnila izid in morebitne nadaljnje ukrepe.

Stik z nami

Deli to stran:

Hitre povezave