Izjava o dostopnosti

Access2markets je sistem, sestavljen iz več podsistemov. Ta ocena dostopnosti se nanaša na vsebino, objavljeno na naslednjih naslovih URL:

Ne velja za druge vsebine ali spletne strani, objavljene na kateri koli od njenih poddomen. Ta spletišča in njihova vsebina bodo imeli svojo posebno izjavo o dostopnosti.

To spletišče upravlja Generalni direktorat za trgovino, enota F1 „Enotna vstopna točka za izvrševanje, dostop do trga in MSP“. Zasnovan je tako, da ga lahko uporablja čim več ljudi, vključno z invalidi.

Morali bi imeti možnost, da:

 • Brez težav povečajte do 200 %
 • krmarite po večini spletnega mesta samo s tipkovnico
 • krmarite po večini spletnega mesta s sodobnim bralnikom zaslona in programsko opremo za prepoznavanje govora (na računalniku ali telefonu)

To spletišče je zasnovano v skladu s tehničnim standardom za spletišča in mobilne aplikacije EN 301 549, v.3.2.1. To je v skladu z ravnjo „AA“ iz različice 2.1 smernic za dostopnost spletnih vsebin (WCAG).

Status usklajenosti

To spletišče je v celoti skladno s tehničnim standardom EN 301 549 v.3.2.1 in smernicami za dostopnost spletnih vsebin (WCAG) 2.1, raven AA. Za več podrobnosti glejte Nedostopna vsebina.

Spletišče je bilo nazadnje preizkušeno 28. maja 2024.

Priprava te izjave

Ta izjava je bila pregledana 28. maja 2024.

Ocena skladnosti spletišča Access2Markets z zahtevami Direktive (EU) 2016/2102 je bila izvedena s samooceno GD za trgovino, enota R3.

Povratne informacije


Veseli bomo vaših povratnih informacij o dostopnosti spletišča Access2Markets. Sporočite nam, če naletite na ovire pri dostopnosti:

 • E-naslov: TRADE-SERVICE-DESK@ec.europa.eu
 • Obrazec za povratne informacije: https://trade.ec.europa.eu/access-to-markets/en/contact-form

Na povratne informacije poskušamo odgovoriti v 15 delovnih dneh od datuma, ko pristojna služba Komisije prejme poizvedbo.

Združljivost z brskalniki in podporno tehnologijo

Spletno mesto Access2Markets je zasnovano tako, da je združljivo z naslednjimi podpornimi tehnologijami:

 • Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge
 • V kombinaciji z najnovejšimi različicami JAWS, NVDA in VoiceOver.

Tehnične specifikacije

Dostopnost spletnega mesta Access2Markets temelji na naslednjih tehnologijah za delo s posebno kombinacijo spletnega brskalnika in morebitnih podpornih tehnologij ali vtičnikov, nameščenih na vašem računalniku:

 • HTML
 • WAI-ARIA
 • CSS
 • JavaScript

Nedostopna vsebina

Kljub našim najboljšim prizadevanjem za zagotovitev dostopnosti spletnega mesta Access2Markets se zavedamo nekaterih omejitev. Spodaj je opis znanih omejitev. Obrnite se na nas, če naletite na težavo, ki ni navedena spodaj.

Znane omejitve za spletišče Access2Markets:

 1. Nekateri dokumenti v formatu PDF niso dostopni
 2. Nekateri videoposnetki ne vsebujejo napisov
Deli to stran:

Hitre povezave