Izjava o dostopnosti

Ta izjava se uporablja za vsebino, objavljeno pod naslovom URL: https://trade.ec.europa.eu/access-to-markets

Ne uporablja se za druge vsebine ali spletišča, objavljena na njenih poddomenah. Ta spletišča in njihova vsebina imajo svojo lastno izjavo o dostopnosti.

To spletišče upravlja GD za trgovino, enota F1 „Enotna vstopna točka za izvrševanje, dostop do trga ter mala in srednja podjetja“. Zasnovan je tako, da ga uporablja čim več ljudi, vključno z invalidi.

In ti tako omogočijo:

 • povečevanje do 200 % brez težav
 • navigacija po večini spletišča zgolj z uporabo tipkovnice
 • navigacija po večini spletišča z uporabo sodobnega bralnika zaslona in programske opreme za prepoznavanje govora (na računalniku ali telefonu)

To spletišče je zasnovano tako, da je v skladu s tehničnim standardom za spletišča in mobilne aplikacije EN 301549, v.3.2.1. To natančno sledi ravni „AA“ iz različice 2.1 smernic za dostopnost spletnih vsebin (WCAG).

Stanje skladnosti

To spletišče je v celoti skladno s tehničnim standardom EN 301549 v.3.2.1 in smernicami za dostopnost spletnih vsebin (WCAG) 2.1 Raven AA. Več podrobnosti je na voljo v nedostopni vsebini.

Spletišče je bilo nazadnje testirano 19. aprila 2023.

Priprava te izjave

Ta izjava je bila pregledana 19. aprila 2023.

Ocena skladnosti spletišča Access2Markets z zahtevami Direktive (EU) 2016/2102 je bila opravljena s samooceno GD za trgovino, enota R3.

Mnenja uporabnikov


Veseli smo vaših povratnih informacij o dostopnosti spletišča Access2Markets. Prosimo vas, da nam sporočite, če naletite na ovire za dostopnost:

 • Elektronski naslov: TRADE-SERVICE-DESK@ec.europa.eu
 • Obrazec za povratne informacije: https://trade.ec.europa.eu/access-to-markets/en/contact-form

Na povratne informacije se poskušamo odzvati v 15 delovnih dneh od datuma prejema poizvedbe s strani pristojne službe Komisije.

Združljivost z brskalniki in podporno tehnologijo

Spletišče Access2Markets je zasnovano tako, da je združljivo z naslednjimi podpornimi tehnologijami:

 • Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge
 • V kombinaciji z najnovejšimi različicami JAWS, NVDA in VoiceOver.

Tehnične specifikacije

Dostopnost spletišča Access2Markets temelji na naslednjih tehnologijah, ki delujejo s posebno kombinacijo spletnega brskalnika in morebitnih podpornih tehnologij ali vtičnikov, nameščenih na vašem računalniku:

 • HTML
 • WAI-ARIA
 • CSS
 • JavaScript

Nedostopna vsebina

Čeprav si po najboljših močeh prizadevamo zagotoviti dostopnost spletišča Access2Markets, se zavedamo nekaterih omejitev. V nadaljevanju so opisane znane omejitve. Prosimo, da nam sporočite, če naletite na težavo, ki ni navedena v nadaljevanju.

Znane omejitve za spletišče Access2Markets:

 1. Nekateri dokumenti v obliki PDF niso dostopni
 2. Nekateri videoposnetki ne vsebujejo podnaslovov
Deli to stran:

Hitre povezave