Spletna orodja in storitve za manjša podjetja

Spletna orodja in storitve za manjša podjetja

Storitve za mala in srednja podjetja (MSP)

Razpis za zbiranje predlogov za natečaj za prvake malih podjetij

  • Razpis za zbiranje predlogov za natečaj za prvake malih podjetij so skupaj organizirali skupina MSME, Mednarodna gospodarska zbornica in Mednarodni trgovinski center. Natečaj za prvake malih podjetij je priložnost za organizacije za podporo podjetjem, da predlagajo inovativne in praktične načine za pomoč malim podjetjem pri dejavnejši vlogi v svetovni trgovini.

  • Ker se je nujno treba lotiti podnebnih sprememb, je letošnja letna konkurenca namenjena podpori malim podjetjem pri zmanjševanju ogljičnega odtisa in izkoriščanju trajnostnih inovacij, da bodo lahko imela ključno vlogo pri doseganju trajnostnih ciljev ZN in pri prehodu na nizkoogljično gospodarstvo.

  • Rok za oddajo prijav je 15. avgust 2022 do 23.59 po srednjeevropskem času. Več informacij je na voljo na tej povezavi.

Informacije o sejmih

  • Podatkovna zbirka sejmov AUMA Informacije o trgovinskih sejmih v Nemčiji in po svetu, ki jih zagotavlja združenje nemške trgovske pravične industrije AUMA in vsebuje podrobnosti o dogodkih, kot so datumi, podatki o distribuciji, statistični podatki in informacije o tem, kako stopiti v stik s trgovinskimi sejmi in organizatorji dogodkov.

Poglavja o malih in srednje velikih podjetjih v trgovinskih sporazumih

Če se partnerska država s tem strinja, bodo vsi novi trgovinski sporazumi vsebovali poglavje o MSP. To bi omogočilo boljšo izmenjavo informacij o vprašanjih dostopa do trga ter plodno sodelovanje med Komisijo in partnersko državo pri obravnavanju vprašanj, povezanih z MSP, v trgovinskem sporazumu.

Poleg tega se je skupni odbor celovitega gospodarskega in trgovinskega sporazuma (CETA) med EU in Kanado 26. septembra 2018 v posebnem priporočilu za MSP dogovoril, da vsaka pogodbenica MSP druge pogodbenice zagotavlja spletne informacije o sporazumu CETA in dostopu do trga ter da kontaktna točka za MSP na obeh straneh sodeluje pri reševanju vprašanj, specifičnih za MSP.

Stik z nami

Posebna vprašanja v zvezi z MSP, dostopom do trga in informacijami na tem spletišču lahko naslovite na kontaktni obrazec.

Deli to stran:

Hitre povezave