Spletna orodja in storitve za manjša podjetja

Spletna orodja in storitve za manjša podjetja

Storitve za mala in srednja podjetja (MSP)

Informacije o sejmih

  • Podatkovna zbirka poslovnih sejmov AUMA o sejmih v Nemčiji in po svetu, ki jo je predložilo združenje nemških sejmov pravične trgovine AUMA in vsebuje podrobnosti o dogodkih, kot so datumi, podatki o distribuciji, statistični podatki in informacije o tem, kako stopiti v stik s sejmi in organizatorji dogodkov.

Poglavja o malih in srednjih velikostih v trgovinskih sporazumih

Vsi novi trgovinski sporazumi bodo vsebovali poglavje o MSP, če se s tem strinja partnerska država. To bi omogočilo boljšo izmenjavo informacij o vprašanjih dostopa do trga ter plodno sodelovanje med Komisijo in partnersko državo pri obravnavi vprašanj, povezanih z MSP, v trgovinskem sporazumu.

Poleg tega se je skupni odbor celovitega gospodarskega in trgovinskega sporazuma med EU in Kanado (CETA) 26. septembra 2018 v posebnem priporočilu za MSP dogovoril, da vsaka pogodbenica MSP druge pogodbenice zagotavlja spletne informacije o sporazumu CETA in dostopu do trga ter da kontaktne točke za MSP na obeh straneh sodelujejo pri reševanju specifičnih vprašanj MSP.

Pišite nam

Posebna vprašanja v zvezi z MSP, dostopom do trga in informacijami na tem spletišču lahko pošljete prek kontaktnega obrazca.

Deli to stran:

Hitre povezave