Spletna orodja in storitve za manjša podjetja

Spletna orodja in storitve za manjša podjetja

Storitve za mala in srednja podjetja (MSP)

Informacije o sejmih

  • Zbirka podatkov o trgovinskih sejmih AUMA Informacije o trgovinskih sejmih v Nemčiji in po svetu, ki jo je zagotovilo združenje nemških trgovinskih sejmov AUMA, vsebuje podrobnosti o dogodkih, kot so datumi, podatki o razpošiljanju, statistični podatki in informacije o tem, kako stopiti v stik z organizatorji sejmov in prireditev.

Mala in srednje velika poglavja v trgovinskih sporazumih

Vsi novi trgovinski sporazumi bodo vsebovali poglavje o MSP, če se bo partnerska država s tem strinjala. To bi omogočilo boljšo izmenjavo informacij o vprašanjih dostopa do trga ter plodno sodelovanje med Komisijo in partnersko državo pri obravnavi vprašanj, povezanih z MSP, v trgovinskem sporazumu.

Poleg tega se je skupni odbor Celovitega gospodarskega in trgovinskega sporazuma med EU in Kanado (CETA) 26. septembra 2018 v posebnem priporočilu za MSP dogovoril, da vsaka pogodbenica MSP druge pogodbenice zagotavlja spletne informacije o sporazumu CETA in dostopu do trga ter da kontaktna točka za MSP na obeh straneh sodeluje pri reševanju vprašanj, povezanih z MSP.

Stik z nami

Posebna vprašanja v zvezi z MSP, dostopom do trga in informacijami na tem spletišču lahko naslovite na kontaktni obrazec.

Deli to stran:

Hitre povezave