Online eszközök és szolgáltatások kisebb vállalkozások számára

Online eszközök és szolgáltatások kisebb vállalkozások számára

Szolgáltatások kis- és középvállalkozások (kkv-k) számára

Pályázati felhívás a kisvállalkozói bajnokok versenyére

  • A kisvállalkozói bajnokok versenyének pályázati felhívását az MSME csoport, a Nemzetközi Kereskedelmi Kamara (ICC) és a Nemzetközi Kereskedelmi Központ (ITC) közösen szervezte. A „Small Business Champions” verseny lehetőséget nyújt a vállalkozásokat támogató szervezeteknek arra, hogy innovatív, gyakorlati megoldásokat javasoljanak arra, hogy segítsék a kisvállalkozások aktívabb szerepvállalását a világkereskedelemben.

  • Mivel egyre sürgetőbbé válik az éghajlatváltozás kezelése, az idei éves verseny célja, hogy támogassa a kisvállalkozásokat szénlábnyomuk csökkentésében és a fenntarthatósággal kapcsolatos innovációk előnyeinek kiaknázásában, hogy kulcsszerepet játsszanak az ENSZ fenntarthatósági céljainak elérésében és az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra való átállás elősegítésében.

  • A benyújtási határidő 2022. augusztus 15., közép-európai idő szerint 23.59. További információk ezen a linkentalálhatók.

A kereskedelmi vásárokra vonatkozó információk

  • AzAUMA kereskedelmi vásárok adatbázisa Az AUMA, a Német Kereskedelmi Figyelőipari Szövetség (AUMA) által szolgáltatott információk a kereskedelmi vásárokról Németországban és világszerte, részletes tájékoztatást nyújtva az eseményekről, például az időpontokról, a terjesztési adatokról, a statisztikákról, valamint arról, hogy hogyan lehet kapcsolatba lépni a vásárokkal és a rendezvényszervezőkkel.

Kis- és középméretű fejezetek a kereskedelmi megállapodásokban

A partnerország beleegyezésével minden új kereskedelmi megállapodás tartalmazni fog egy kkv-fejezetet. Ez jobb információcserét tenne lehetővé a piacra jutással kapcsolatos kérdésekben, valamint gyümölcsöző együttműködést tenne lehetővé a Bizottság és a partnerország között a kkv-kkal kapcsolatos kérdések kereskedelmi megállapodásban való kezelése során.

Emellett 2018. szeptember 26-án az EU-Kanada átfogó gazdasági és kereskedelmi megállapodás (CETA) vegyes bizottsága a kkv- kra vonatkozó külön ajánlásban megállapodott arról, hogy mindkét Fél online tájékoztatást nyújt a másik Fél kkv-i számára a CETA-ról és a piacra jutásról, és hogy a kkv-kkal kapcsolatos konkrét kérdések kezelése érdekében mindkét oldalon egy kkv-ügyi kapcsolattartó pont működik együtt.

Lépjen velünk kapcsolatba

A kkv-kkal, a piacra jutással és az ezen a honlapon található információkkal kapcsolatos konkrét kérdésekhez a kapcsolatfelvételi űrlapon lehet fordulni.

Oldal megosztása:

Gyorshivatkozások