Online eszközök és szolgáltatások kisebb vállalkozások számára

Online eszközök és szolgáltatások kisebb vállalkozások számára

Szolgáltatások kis- és középvállalkozások (kkv-k) számára

A kereskedelmi vásárokra vonatkozó információk

  • AzAUMA kereskedelmi vásárok adatbázisa Az AUMA, a Német Kereskedelmi Figyelőipari Szövetség (AUMA) által szolgáltatott információk a kereskedelmi vásárokról Németországban és világszerte, részletes tájékoztatást nyújtva az eseményekről, például az időpontokról, a terjesztési adatokról, a statisztikákról, valamint arról, hogy hogyan lehet kapcsolatba lépni a vásárokkal és a rendezvényszervezőkkel.

Kis- és középméretű fejezetek a kereskedelmi megállapodásokban

A partnerország beleegyezésével minden új kereskedelmi megállapodás tartalmazni fog egy kkv-fejezetet. Ez jobb információcserét tenne lehetővé a piacra jutással kapcsolatos kérdésekben, valamint gyümölcsöző együttműködést tenne lehetővé a Bizottság és a partnerország között a kkv-kkal kapcsolatos kérdések kereskedelmi megállapodásban való kezelése során.

Emellett 2018. szeptember 26-án az EU-Kanada átfogó gazdasági és kereskedelmi megállapodás (CETA) vegyes bizottsága a kkv- kra vonatkozó külön ajánlásban megállapodott arról, hogy mindkét Fél online tájékoztatást nyújt a másik Fél kkv-i számára a CETA-ról és a piacra jutásról, és hogy a kkv-kkal kapcsolatos konkrét kérdések kezelése érdekében mindkét oldalon egy kkv-ügyi kapcsolattartó pont működik együtt.

Regionális kereskedelmi információs szolgálatok

A regionális információs szolgálatokat úgy alakították ki és hajtották végre, hogy az adott régióban működő kkv-k számára testre szabott kereskedelmi információkat nyújtsanak a régión és az EU-n belüli kereskedelem iránti igényeik támogatása érdekében. A regionális információs szolgálatok célja, hogy támogassák a felhasználókat az olyan információkkal, mint az exportpiaci információk, a piacra jutással kapcsolatos segítségnyújtás, a szabályozási kérdésekkel kapcsolatos tanácsadás, a régióspecifikus kereskedelmi sajátosságokkal kapcsolatos iránymutatás annak érdekében, hogy jobban segítsék a vállalkozásokat a nemzetközivé válásra irányuló erőfeszítéseikben és a különböző régiókban tett erőfeszítéseikben világszerte.

Keleti partnerség kereskedelmi információs szolgálat

Lépjen kapcsolatba a keleti partnerség kereskedelmi segélyszolgálatával, hogy azonosítsa a kereskedelmi lehetőségeket, tájékozódjon a piacra jutás feltételeiről és a keleti partnerség öt országában (Örményország, Azerbajdzsán, Grúzia, Moldovai Köztársaság és Ukrajna) található potenciális partnerekkel. A kereskedők a platformot arra használhatják, hogy növeljék exportjukat és további piacokra terjeszkedjenek.

A keleti partnerség kereskedelmi információs szolgálata az „EU4Business” kezdeményezés uniós finanszírozású projektje, amelyet a Nemzetközi Kereskedelmi Központ dolgozott ki és hajtott végre a keleti partnerség országainak a régión és az Európai Unión belüli mikro-, kis- és középvállalkozásai (kkv-k) kereskedelmi versenyképességének fokozása érdekében.

Euromed Kereskedelmi Helpdesk

Hozzáférés az Euromed kereskedelmi ügyfélszolgálathoz a kereskedelmi lehetőségek azonosítása, a piacra jutással kapcsolatos információk, valamint 10 euromediterrán ország (Algéria, Egyiptom, Izrael, Jordánia, Libanon, Líbia, Marokkó, Palesztina, Tunézia és Türkiye) potenciális partnerei közötti kapcsolatok feltárása érdekében. A kereskedők felhasználhatják exportjukat és további piacokra terjeszkedhetnek. Emellett szolgáltatáskereskedelmi statisztikákat és közvetlen külföldi befektetések áramlását is biztosítja.

Az Euromed Kereskedelmi Helpdesk egy uniós finanszírozású kezdeményezés, amelyet a Nemzetközi Kereskedelmi Központ dolgozott ki és hajt végre az Euromed-országok mikro-, kis- és középvállalkozásainak a régión belüli és az Európai Unión belüli kereskedelmi versenyképességének fokozása érdekében.

Lépjen velünk kapcsolatba

A kkv-kkal, a piacra jutással és az ezen a honlapon található információkkal kapcsolatos konkrét kérdésekhez a kapcsolatfelvételi űrlapon lehet fordulni.

Oldal megosztása:

Gyorshivatkozások