Online eszközök és szolgáltatások a kisebb vállalkozások számára

Online eszközök és szolgáltatások a kisebb vállalkozások számára

Kis- és középvállalkozásoknak (kkv-k) nyújtott szolgáltatások

Kereskedelmi vásárokra vonatkozó információk

  • AUMA kereskedelmi vásárok adatbázisa — Az AUMA, a Német Méltányos Kereskedelmi Ipar Szövetsége (AUMA) által szolgáltatott információk a kereskedelmi vásárokról Németországban és világszerte, részletes tájékoztatást nyújtva az eseményekről, például a dátumokról, a terjesztési adatokról, a statisztikákról, valamint arról, hogy hogyan lehet kapcsolatba lépni a kereskedelmi vásárokkal és rendezvényszervezőkkel.

A kereskedelmi megállapodások kis- és középvállalkozásokra vonatkozó fejezetei

A partnerország beleegyezése esetén minden új kereskedelmi megállapodás tartalmazni fog egy kkv-fejezetet. Ez lehetővé tenné a piacra jutással kapcsolatos kérdésekre vonatkozó jobb információcserét, valamint a Bizottság és a partnerország közötti gyümölcsöző együttműködést a kkv-kkal kapcsolatos kérdések kereskedelmi megállapodásban történő kezelése során.

Emellett 2018. szeptember 26-án az EU-Kanada átfogó gazdasági és kereskedelmi megállapodás vegyes bizottsága (CETA) külön kkv-ajánlásban állapodott meg arról, hogy mindegyik Fél online tájékoztatást nyújt a másik Fél kkv-i számára a CETA-ról és a piacra jutásról, valamint arról, hogy mindkét oldalon egy kkv-kapcsolattartó pont működik együtt a kkv-specifikus kérdések kezelése érdekében.

Kapcsolatfelvétel

A kkv-kkal, a piacra jutással és a tájékoztatással kapcsolatos konkrét kérdésekkel a kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül lehet fordulni.

Oldal megosztása:

Gyorshivatkozások