Gyógyszeripari és kozmetikai termékek

Ez az oldal csak az uniós szintű termékkövetelmények tekintetében szolgál referenciadokumentumként. A célországtól függően további követelmények is alkalmazhatók. További részletekért kérjük, látogasson el a Saját Kereskedelmi Asszisztens menüpontra.

Felhívjuk figyelmét, hogy ezen az oldalon az egyes rovatok általános leírása az EU valamennyi hivatalos nyelvén megtalálható. A részletek azonban csak angol nyelven állnak rendelkezésre.

Az emberi felhasználásra szánt gyógyszerekre vonatkozó behozatali és forgalmazási követelmények

A gyógyszereknek meg kell felelniük a behozatali és forgalombahozatali engedélyre, a címkézésre és a farmakovigilanciára vonatkozó kötelező feltételeknek.

 

Az állatgyógyászati készítményekre vonatkozó behozatali és forgalmazási követelmények

Az állatgyógyászati felhasználásra szánt gyógyszereknek meg kell felelniük a behozatali és forgalombahozatali engedélyezéssel, a címkézéssel és a farmakovigilanciával kapcsolatos bizonyos feltételeknek.

 

A gyógyászati hatóanyagokra vonatkozó behozatali követelmények

A gyógyszergyártásban nyersanyagként való felhasználásra szánt hatóanyagokat csak az importáló tagállamban bejegyzett, engedéllyel rendelkező gazdasági szereplők importálhatják.

 

A kozmetikai termékekre vonatkozó behozatali és forgalmazási követelmények

A kozmetikai termékekre forgalomba hozatalukhoz az összetételre, a csomagolásra, a címkézésre és a tájékoztatásra vonatkozó követelmények vonatkoznak.

 
Oldal megosztása:

Gyorshivatkozások