Áruk

Ez a szakasz azokat az üzleti koncepciókat és folyamatokat mutatja be, amelyeket Önnek ismernie kell, amikor árukereskedelmet fontolgat. A szolgáltatások kereskedelmével kapcsolatos fogalmakat külön szakaszban dolgoztuk ki.

 

Ez a rész a webportál más részeiben, nevezetesen az alábbi oldalakon található információkat egészíti ki:

  • a piacokról szóló rész – amely tájékoztatást nyújt az uniós kereskedelmi megállapodások és az egyes országokkal kötött kereskedelmi megállapodások szerinti kereskedési feltételekről
  • Kereskedelmi asszisztensem – amely részletes információkat nyújt egy adott termék (áru) egyes országok közöttikereskedelméhez

Az alapfogalmak kidolgozása mellett a szakasz gyakorlati útmutatókat is tartalmaz az árukereskedelemhez és a kereskedelmi forgalomra vonatkozó információkhoz.

  • Árukereskedelem megkezdése: ez a szakasz segít felmérni, hogy vállalkozása készen áll-e a külföldi kereskedelemre, és segít megérteni az árubehozatali/-kiviteli folyamat alapjait.
  • Statisztikák: ez a szakasz a termékek kereskedelmi értékeire és mennyiségeire vonatkozó múltbeli adatokat mutatja be abban az esetben, ha a kereskedelem egy vagy több uniós ország és egy nem uniós ország között zajlott.
Oldal megosztása:

Gyorshivatkozások