Goederen

Deze rubriek bevat de bedrijfsconcepten en -processen waarmee u vertrouwd moet zijn wanneer u overweegt goederen te verhandelen. Concepten met betrekking tot de handel in diensten worden in een afzonderlijk specifiek hoofdstuk uitgewerkt.

 

Dit deel vormt een aanvulling op de informatie in andere delen van het webportaal, met name in

  • de afdeling Markten — die informatie verstrekt over de voorwaarden voor handel in het kader van handelsovereenkomsten en handelsregelingen van de EU met bepaalde landen
  • Mijn handelsassistent — die gedetailleerde informatie biedt voor de handel in een specifiek product (goederen) tussen specifieke landen

Naast de ontwikkeling van de basisbegrippen biedt de afdeling ook praktische handleidingen voor de handel in goederen en informatie over handelsstromen.

  • Beginnen met de handel in goederen: deze rubriek helpt u te beoordelen of uw bedrijf klaar is om in het buitenland handel te drijven en helpt u inzicht te krijgen in de basisbeginselen van de in- en uitvoer van goederen.
  • Statistieken: deze rubriek bevat historische gegevens over de verhandelde waarden en hoeveelheden van producten tijdens de handel tussen een of meerdere EU-landen en een niet-EU-land.
Deze pagina delen:

Snelle links