Goederen

In deze rubriek worden de bedrijfsconcepten en -processen beschreven waarmee u vertrouwd bent wanneer u overweegt goederen te verhandelen. Concepten met betrekking tot de handel in diensten worden in een afzonderlijk specifiek onderdeel ontwikkeld.

 

Deze rubriek vormt een aanvulling op de informatie in andere delen van het webportaal, met name in

  • De afdeling Markten — die informatie verstrekt over de voorwaarden voor handel in het kader van handelsovereenkomsten en handelsregelingen van de EU met bepaalde landen
  • Mijn assistent Handel — die gedetailleerde informatie verstrekt voor de handel in een specifiek product (goederen) tussen specifieke landen

Naast de ontwikkeling van de basisbegrippen bevat het hoofdstuk ook praktische handleidingen voor de handel in goederen en informatie over handelsstromen.

  • Een begin maken met de handel in goederen: dit deel helpt u na te gaan of uw bedrijf bereid is om handel te drijven in het buitenland en helpt u inzicht te krijgen in de basisbeginselen van het proces van in- en uitvoer van goederen.
  • Statistieken: dit deel bevat historische gegevens over de verhandelde waarde en hoeveelheden van producten, wanneer de handel plaatsvond tussen een of meerdere EU-landen en een niet-EU-land.
Deze pagina delen:

Snelle links