Handelsovereenkomst EU-Colombia-Peru-Ecuador

De handelsovereenkomst EU-Colombia-Ecuador-Peru omvat volledige of gedeeltelijke tariefliberaliseringen, substantiële rechtenvrije contingenten, de opheffing van regelgevende of technische niet-tarifaire belemmeringen en de invoering van handelsbevorderende maatregelen, zoals douaneprocedures. De handelsovereenkomst liberaliseert ook het kapitaalverkeer, de investeringen en de markten voor overheidsopdrachten. Niet in de laatste plaats verbindt de overeenkomst de partijen ertoe de mensenrechten te eerbiedigen, de arbeidsrechten te waarborgen en een passend niveau van milieubescherming te waarborgen.

De overeenkomst in één oogopslag

De brede handelsovereenkomst van de EU met Colombia en Peru wordt sinds 1 maart 2013 voorlopig toegepast met Peru en sinds 1 augustus 2013 met Colombia.

Op 1 januari 2017 sloot Ecuador zich ook aan bij de overeenkomst.

Volledige tekst en bijlagen van de overeenkomst met Colombia, Peru en Ecuador.

Een lijst van alle wijzigingen en bijlagen van de overeenkomst is beschikbaar op de website van DG Handel.

Als gevolg daarvan heeft de EU nu een preferentiële handelsovereenkomst met drie landen van de Andesgemeenschap (Bolivia is de uitzondering). Op dit moment profiteert Bolivia van het schema van algemene preferenties (SAP) van de EU, onder meer via de bijzondere stimuleringsregeling voor duurzame ontwikkeling en bestuur, bekend als SAP+. Bolivia zou ook kunnen vragen om te onderhandelen over toetreding tot de handelsovereenkomst als het dat wenst.

Wat zijn de voordelen voor uw bedrijf?

De handelsovereenkomst tussen de EU, enerzijds, en Colombia, Peru en Ecuador, anderzijds, heeft de markten aan beide zijden opengesteld en voorziet in:

  • een stabieler en voorspelbaarder ondernemingsklimaat
  • betere voorwaarden voor handel door nieuwe regels inzake niet-tarifaire belemmeringen, mededinging, transparantie en intellectuele-eigendomsrechten
  • verlaagde of nuldouanerechten voor bijna alle goederen
  • betere toegang tot de markten voor overheidsopdrachten en investeringen

Ook de lopende betalingen en het kapitaalverkeer worden geliberaliseerd. Dit vergemakkelijkt het vrije verkeer van diensten, investeringen en vestigingen.

 

Handelsbetrekkingen tussen de EU en Colombia, Ecuador en Peru

De grootste uitvoer van de EU naar de drie Andeslanden betreft industrieproducten, met name machines en transportmiddelen, en chemische producten.

De grootste invoer uit Colombia, Peru en Ecuador in de EU bestaat op zijn beurt uit landbouwproducten, brandstoffen en mijnbouwproducten.

Tarieven

De handelsovereenkomst EU-Colombia-Peru-Ecuador zorgt voor een betere markttoegang door de tarieven voor belangrijke goederen voor de bilaterale handel te verlagen of af te schaffen.

EU

Gedurende een overgangsperiode schaft de EU de tarieven af op bijna alle uitvoer uit Colombia, Peru en Ecuador, met uitzondering van bepaalde groenten en fruit.

Voor specifieke gevoelige producten gelden tariefcontingenten. Dit betekent dat elk jaar slechts een beperkte hoeveelheid gevoelige producten vrij van rechten kan worden verhandeld. De producten waarop tariefcontingenten van toepassing zijn, zijn:

  • paddenstoelen
  • suikermaïs
  • snoepjes
  • runderen
  • koemelk
  • rum
  • suiker
  • yoghurt
  • bananen

Deze contingenten worden beheerd op basis van het beginsel "wie het eerst komt, het eerst maalt". De aanvraagperiode loopt van 1 januari tot en met 31 december. Indien de invoer in de EU deze tariefcontingenten overschrijdt, wordt een meestbegunstigingsrecht toegepast.

De specifieke bepalingen met betrekking tot de tarieven per productcategorie en de toepasselijke tariefcontingenten vindt u in de

Colombia, Ecuador, Peru

Colombia, Peru en Ecuador kennen ook de tariefvoordelen van de Europese Unie toe. Gezien de asymmetrie in de ontwikkelingsniveaus van de partijen, verloopt de liberalisering geleidelijk, gespreid over een periode van maximaal 17 jaar. Zodra alle tariefverlagingen zijn doorgevoerd

  • alle industrie- en visserijproducten van de EU zullen onder bepaalde voorwaarden rechtenvrij naar Peru, Colombia en Ecuador worden uitgevoerd
  • de meeste landbouwproducten uit de EU zullen ook rechtenvrij worden uitgevoerd. Een lijst van gevoelige producten is echter uitgesloten van liberalisering, terwijl voor andere producten tariefcontingenten gelden.

De specifieke bepalingen met betrekking tot tariefafschaffing en toepasselijke contingenten vindt u in de

 

Voordat u exporteert

Oorsprongsregels

 

Om voor preferentiële behandeling in aanmerking te komen, moet uw product voldoen aan de oorsprongsregels van de overeenkomst. Raadpleeg het interactieveinstrument voor zelfbeoordeling van oorsprongsregels (ROSA) in Mijn handelsassistent om na te gaan of uw product aan de oorsprongsregels voldoet en hoe u de juiste documenten kunt opstellen.

Algemene informatie over de oorsprongsregels en de oorsprongsprocedures is te vinden in deze rubriek.

Oorsprong is de 'economische nationaliteit' van verhandelde goederen. Als u nieuw bent in het onderwerp, vindt u een inleiding tot de belangrijkste concepten in de sectie goederen.

Oorsprongsregels

Waar kan ik de oorsprongsregels vinden?

De oorsprongsregels zijn opgenomen in bijlage II betreffende de definitie van het begrip “producten van oorsprong” en methoden van administratieve samenwerking. Het verband heeft betrekking op een geconsolideerde versie waarin rekening wordt gehouden met de toetreding van Ecuador in 2016 (PB L 356 van 24.12.2016, blz. 1093).

Is mijn product 'van oorsprong' volgens de handelsovereenkomst?

Om in aanmerking te komen voor het lagere of nultarief in het kader van de handelsovereenkomst tussen de EU en Colombia, Ecuador en Peru, moet uw product van oorsprong zijn uit de EU of een overeenkomstsluitend Andesland. Een product wordt als van oorsprong beschouwd indien het

  • geheel en al verkregen in de EU of een overeenkomstsluitend Andesland
  • vervaardigd in de EU of een overeenkomstsluitend Andesland met gebruikmaking van niet van oorsprong zijnde materialen en voldoet aan de productspecifieke voorschriften van aanhangsel 2. Zie aanhangsel 1 "Aantekeningen" voor productspecifieke oorsprongsregels. Zie ook aanhangsel 2A voor alternatieve productspecifieke voorschriften voor bepaalde producten.

 

Voorbeelden van de belangrijkste soorten productspecifieke regels in EU-handelsovereenkomsten

  • de regel inzake de toegevoegde waarde — de waarde van alle niet van oorsprong zijnde materialen in een product mag niet hoger zijn dan een bepaald percentage van de prijs af fabriek
  • de wijziging van de tariefindeling – het productieproces leidt tot een wijziging van de tariefindeling tussen de niet van oorsprong zijnde materialen en het eindproduct – bijvoorbeeld de productie van papier (hoofdstuk 48 van het geharmoniseerd systeem) uit pulp die niet van oorsprong is (hoofdstuk 47 van het geharmoniseerd systeem)
  • specifieke bewerkingen — een specifiek productieproces is vereist, bijvoorbeeld het spinnen van vezels tot garen — dergelijke regels worden meestal gebruikt in de textielkleding- en chemische sector

Tips en trucs om te helpen voldoen aan de productspecifieke regels

Er is extra flexibiliteit voorzien om u te helpen voldoen aan productspecifieke regels, zoals toleranties of cumulatie.

Tolerantie

  • de tolerantieregel staat de producent toe niet van oorsprong zijnde materialen te gebruiken die normaliter verboden zijn op grond van de productspecifieke regel, tot 10 % van de prijs af fabriek van het product
  • deze tolerantie mag niet worden gebruikt om een drempelwaarde voor de maximumwaarde van niet van oorsprong zijnde materialen in de productspecifieke voorschriften te overschrijden.
  • specifieke toleranties zijn van toepassing op textiel en kleding ingedeeld onder de GS-hoofdstukken 50 tot en met 63, die zijn opgenomen in de aantekeningen 5 tot en met 6 van aanhangsel 1 "Inleidende aantekeningen" bij productspecifieke oorsprongsregels

Cumulatie

De handelsovereenkomst tussen de EU en Colombia, Ecuador en Peru voorziet in verschillende manieren om de oorsprong te cumuleren

  • bilaterale cumulatie, waardoor materialen van oorsprong uit een overeenkomstsluitend Andesland kunnen worden meegeteld als van oorsprong uit de EU (en vice versa) bij de beoordeling of het eindproduct van oorsprong is
  • diagonale cumulatie tussen de EU, Colombia, Ecuador en Peru
  • diagonale cumulatie, waardoor materialen van oorsprong uit Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Honduras, Nicaragua, Panama, Venezuela onder bepaalde voorwaarden als van oorsprong uit Colombia, Ecuador en Peru kunnen worden meegeteld wanneer zij bij de productie van een product worden gebruikt

 

Hoe werkt diagonale cumulatie?

Diagonale cumulatie vindt plaats tussen verschillende landen die dezelfde oorsprongsregels delen en handelsovereenkomsten met elkaar hebben. Dit is wanneer een producent van goederen in beide landen materialen kan invoeren en gebruiken alsof ze afkomstig zijn uit hun eigen land. In het kader van de PEM-conventie kan een Moldavische handelaar die kleding vervaardigt voor uitvoer naar de EU bijvoorbeeld stoffen van oorsprong uit Moldavië, Georgië en Oekraïne (en/of een andere partij bij de PEM-coventie) gebruiken om de kleding te produceren. Aan de eis inzake dubbele verwerking (d.w.z. vervaardigd van garen) is voldaan en deze wordt bij uitvoer naar de EU als van oorsprong uit Moldavië beschouwd en zal derhalve vrije toegang tot de EU-markt genieten.

Andere eisen

Het product moet ook voldoen aan alle andere toepasselijke eisen van het protocol, zoals de regel voor rechtstreeks vervoer.

Regel voor rechtstreeks vervoer

Producten van oorsprong moeten van de EU naar een overeenkomstsluitend Andesland (en omgekeerd) worden vervoerd zonder verder te worden verwerkt in een derde land.

Overlading of tijdelijke opslag in een derde land is toegestaan indien de producten onder toezicht van de douaneautoriteiten blijven en geen andere behandelingen ondergaan dan

  • uitladen
  • herladen
  • elke handeling die bedoeld is om ze in goede staat te bewaren;

Producten van oorsprong mogen per pijpleiding over een ander grondgebied dan dat van de EU of de overeenkomstsluitende Andeslanden worden vervoerd.

Het bewijs dat aan deze voorwaarden is voldaan, wordt geleverd aan de douaneautoriteiten van het land van invoer.

Teruggave van rechten

Terugbetaling van eerder betaalde rechten op niet van oorsprong zijnde materialen die zijn gebruikt voor de productie van een product dat onder een preferentieel tarief wordt uitgevoerd, is toegestaan op grond van de handelsovereenkomst tussen de EU en Colombia, Ecuador en Peru.

Oorsprongsprocedures

Afdeling 4 inzake bewijs van oorsprong en afdeling 5 inzake regelingen voor administratieve samenwerking bevatten de oorsprongsprocedures in verband met het aanvragen van een preferentieel tarief en de controle door de douaneautoriteiten.

Hoe een preferentieel tarief aanvragen

Om voor een preferentieel tarief in aanmerking te komen, moeten importeurs een bewijs van oorsprong overleggen dat:

Er is geen bewijs van oorsprong vereist wanneer de totale waarde van de producten niet meer bedraagt dan

  • €500 voor kleine pakketten
  • €1.200 voor persoonlijke bagage

Certificaat inzake goederenverkeer EUR.1

  • Aanhangsel 3 bevat een model van het EUR.1-certificaat en instructies voor het invullen ervan.
  • Certificaten inzake goederenverkeer EUR.1 worden afgegeven door de douaneautoriteiten van het land van uitvoer
  • de exporteur die het certificaat aanvraagt, moet bereid zijn documenten over te leggen waaruit de oorsprong van de betrokken producten blijkt

Oorsprongsverklaring

Exporteurs kunnen zelf verklaren dat hun product van oorsprong is uit de EU of Colombia, Peru of Ecuador door een oorsprongsverklaring te verstrekken. De oorsprongsverklaring kan worden opgesteld door

  • een toegelaten exporteur
  • elke exporteur, indien de totale waarde van de producten niet meer bedraagt dan 6 000 EUR;
Erkende exporteurs

Exporteurs in het kader van deze overeenkomst kunnen bij hun douaneautoriteiten een vergunning aanvragen om oorsprongsverklaringen op te stellen voor producten van welke waarde dan ook.

In geval van misbruik kunnen de douaneautoriteiten de status van toegelaten exporteur intrekken.

Hoe een oorsprongsverklaring op te stellen
  • de exporteur moet de volgende verklaring typen, stempelen of afdrukken op de factuur, de pakbon of een ander handelsdocument ter identificatie van het product (aanhangsel 4)
    • “De exporteur van de producten waarop dit document betrekking heeft (douanevergunning nr. ...) verklaart dat deze producten, tenzij duidelijk anders vermeld, van preferentiële oorsprong zijn.”.
  • de tekst van de oorsprongsverklaring kan worden opgesteld in een van de officiële talen van de EU
  • u moet uw oorsprongsverklaring met de hand ondertekenen. Als u een toegelaten exporteur bent, bent u vrijgesteld van deze verplichting, op voorwaarde dat u uw douaneautoriteiten een schriftelijke verklaring doet toekomen waarin u de volledige verantwoordelijkheid op u neemt voor alle aangiften waarmee u wordt geïdentificeerd.
  • bij het invullen van een oorsprongsverklaring moet u bereid zijn documenten in te dienen waaruit de oorsprong van uw producten blijkt
  • een oorsprongsverklaring kan door de exporteur worden opgesteld bij of na de uitvoer van de producten waarop zij betrekking heeft, op voorwaarde dat zij uiterlijk twee jaar na de invoer van de producten waarop zij betrekking heeft, aan het land van invoer wordt overgelegd.

 Verificatie van de oorsprong

De douaneautoriteiten kunnen nagaan of een ingevoerd product inderdaad van oorsprong is of aan andere oorsprongsvereisten voldoet. Verificatie is gebaseerd op

  • administratieve samenwerking tussen de douaneautoriteiten van de invoerende en de uitvoerende partijen
  • controles door de plaatselijke douane (bezoeken van de partij van invoer aan de exporteur zijn niet toegestaan)

Zodra de controle is afgerond, stellen de autoriteiten van het land van uitvoer de definitieve oorsprong vast en stellen zij de autoriteiten van het land van invoer in kennis van de resultaten.

Productvereisten 

Technische voorschriften en vereisten

Technische voorschriften definiëren de specifieke kenmerken die een product moet hebben met betrekking tot het ontwerp, de etikettering, de markering, de verpakking, de functionaliteit en de prestaties ervan, die zijn ontworpen om de gezondheid en veiligheid van de mens te beschermen, alsook milieunormen. Het kan echter duur zijn voor handelaren om te voldoen aan verschillende vereisten op verschillende markten.

In het kader van de handelsovereenkomst werken de EU en de drie Andeslanden samen op het gebied van markttoezicht, technische voorschriften, normen en conformiteitsbeoordelingsprocedures. De partijen zetten zich in voor transparantie en maken alle technische voorschriften openbaar. Deze samenwerking vergemakkelijkt de handel in het algemeen en met name in producten zoals geneesmiddelen, medische hulpmiddelen, optische instrumenten, auto's en andere soorten machines.

De partners houden toezicht op de conformiteitsbeoordelingsresultaten van de bevoegde autoriteiten en op de sluiting van erkenningsovereenkomsten met certificerende instanties. Dit draagt bij tot de harmonisatie van de conformiteitsbeoordelingsprocedures tussen de twee regio's.

Etikettering

De overeenkomst voorziet in innovatieve disciplines op het gebied van etikettering en markering die de hoeveelheid informatie die op een permanent etiket moet worden vermeld, beperken. Dit voorkomt omslachtige en onnodige etiketten die niet strikt relevant zijn voor de consument.

  • voorafgaande goedkeuring om etiketten te registreren is niet langer vereist, tenzij de etiketten noodzakelijk zijn om de gezondheid van mensen, dieren of planten te beschermen
  • internationale pictogrammen en nomenclatuur voor productetiketten zijn toegestaan
  • in textiel en schoeisel is de informatie die producenten op permanente etiketten moeten verstrekken beperkt, wat betekent dat niet-permanente etiketten alleen worden gebruikt om aanvullende informatie weer te geven, indien nodig

Colombia - contacten voor technische vereisten

Ecuador - contacten voor technische vereisten

Peru - contacten voor technische vereisten

Gezondheids- en veiligheidseisen (SPS)

De handelsovereenkomst EU-Colombia-Peru-Ecuador biedt een evenwicht tussen de handel die de harmonisatie van de sanitaire en fytosanitaire voorschriften vergemakkelijkt en de bescherming van bestaande nationale sanitaire voorschriften, waardoor wordt gewaarborgd dat de normen niet in het gedrang komen.

De overeenkomst voorziet in de harmonisatie van sanitaire en fytosanitaire maatregelen, met inbegrip van specifieke regels en procedures voor inspecties door nationale instellingen, verificatie van informatie, transparantie en informatie-uitwisseling.

De overeenkomst voorziet ook in een subcomité voor sanitaire en fytosanitaire maatregelen om eventuele problemen op dit gebied op te lossen en om de door alle partijen bij deze overeenkomst uitgevoerde sanitaire en fytosanitaire maatregelen te volgen en te monitoren. Zo heeft het subcomité aanzienlijke vooruitgang geboekt bij het verkrijgen van daadwerkelijke toegang van de EU tot de Colombiaanse markt voor landbouw- en voedselverwerkende producten.

Columbia - contacten voor sanitaire/fytosanitaire eisen (SPS)

Ecuador - contacten voor sanitaire/fytosanitaire eisen (SPS)

Peru - contacten voor sanitaire/fytosanitaire eisen (SPS)

Technische handelsbelemmeringen

Hoewel technische regels belangrijk zijn, kunnen ze soms een belemmering vormen voor de internationale handel en dus een aanzienlijke last vormen voor u als exporteur.

 

  • Als u denkt dat u wordt geconfronteerd met een handelsbarrière die uw bedrijf vertraagt of voorkomt dat u exporteert, kunt u ons vertellen
  • via het onlineformulier te melden wat uw uitvoer naar Colombia, Ecuador of Peru stopzet, waarna de EU uw situatie zal analyseren en passende maatregelen zal nemen

Contact opnemen

Inklaringsdocumenten en -procedures

De overeenkomst zorgt voor transparantere en vereenvoudigde douaneprocedures om de handel te vergemakkelijken en de kosten voor bedrijven te verlagen.

De stapsgewijze handleidingen beschrijven de verschillende soorten documenten die u moet voorbereiden voor de inklaring van uw producten.

Afhankelijk van uw product kunnen de douaneautoriteiten alle of sommige van de onderstaande elementen vereisen

  • handelsfactuur (vind de specifieke vereisten met betrekking tot de vorm en inhoud ervan in Mijn handelsassistent)
  • paklijst
  • invoercertificaten voor bepaalde goederen
  • certificaten waaruit blijkt dat uw product voldoet aan verplichte productvoorschriften, zoals gezondheids- en veiligheidseisen, etikettering en verpakking
  • bewijs van oorsprong - oorsprongsverklaring

Voor alle duidelijkheid: u kunt van tevoren een bindende tariefinlichting en/of een bindende oorsprongsinlichting aanvragen.

Voor gedetailleerde informatie over welke documenten u moet overleggen voor de inklaring van uw product, gaat u naar Mijn handelsassistent.

Procedures voor het aantonen en verifiëren van de oorsprong

Voor een beschrijving van de wijze waarop u de oorsprong van uw producten kunt bewijzen om preferentiële tarieven aan te vragen en van de regels inzake de controle van de oorsprong door de douaneautoriteiten, verwijzen wij u naar het deel over de oorsprongsregels hierboven.

Voor informatie over douaneprocedures voor invoer en uitvoer in het algemeen, bezoek de website van DG Belastingen en douane-unie.

Intellectuele eigendom en geografische aanduidingen

De handelsovereenkomst biedt een sterkere bescherming van intellectuele eigendomsrechten voor uw import/export van en naar Colombia, Ecuador of Peru.

Titel VII van de handelsovereenkomst EU-Colombia-Peru-Ecuador bevestigt de verbintenissen van de partijen bij de TRIPS-overeenkomst en het Verdrag inzake biodiversiteit (CBD) en kent hen zowel nationale behandeling als meestbegunstigingsbehandeling toe. Dit betekent dat uw intellectuele eigendom in Colombia, Ecuador of Peru op dezelfde manier zal worden behandeld als die van de onderdanen van die landen.

Colombia, Ecuador en Peru hebben ook nieuwe wetgeving gewijzigd en aangenomen om regionale specialiteiten en geografische aanduidingen op te nemen op een wijze die vergelijkbaar is met die van de EU.

Handel in diensten

De handelsovereenkomst opent de dienstenmarkten in beide regio's voor elkaar en biedt de rechtszekerheid en voorspelbaarheid die u als dienstverlener nodig heeft. Het gaat verder dan de verbintenissen die zijn aangegaan in het kader van de Algemene Overeenkomst inzake de handel in diensten van de WTO, waarbij de toegang tot belangrijke sectoren zoals telecommunicatie, financiële en zakelijke diensten, milieudiensten, distributiediensten en niet-dienstensectoren wordt geconsolideerd, terwijl het recht van de partijen wordt voorbehouden om aspecten van bijzonder belang te wijzigen (bv. beperkingen op het minimumpercentage van de beroepsbevolking dat lokaal moet zijn, de computerdiensten die worden gebruikt bij grensoverschrijdende activiteiten en ondersteunende diensten die worden gebruikt in het luchtvervoer).

De handelsovereenkomst zorgt er ook voor dat u als dienstverlener niet wordt gediscrimineerd in de sectoren die voor u openstaan.

Zie titel IV Handel in diensten, vestiging en elektronische handel.

Grensoverschrijdende verlening en vestiging van diensten

De overeenkomst maakt bijna volledige markttoegang mogelijk voor grensoverschrijdende diensten en voor vestiging op een breed scala van verschillende gebieden, waaronder financiële diensten, professionele diensten, zeevervoer en telecommunicatiediensten.

Er gelden verschillende beperkingen voor de grensoverschrijdende verlening van bank- en spoorvervoersdiensten, zoals de beperkingen in verband met de bescherming van minderheden.

Zie bijlage VIII (Lijst van verbintenissen inzake grensoverschrijdende dienstverlening)

Niet-discriminerende beperkingen gelden ook voor vestiging in distributie- en milieusectoren.

Bijlage VII (Lijst van verbintenissen inzake vestiging)

Verkeer van personen

Zakelijke bezoekers uit de EU kunnen tijdelijk verblijven in Colombia, Ecuador en Peru en vice versa. Dit omvat dienstverleners die zijn gecontracteerd om een dienst in de Europese Unie te verlenen aan een eindverbruiker (architectuur, engineering, medische diensten, onderzoek en ontwerp, marktonderzoek, beurzen, toerisme).

Zie bijlage IX (Voorbehouden met betrekking tot de tijdelijke aanwezigheid van natuurlijke personen voor zakelijke doeleinden).

Overheidsopdrachten

De handelsovereenkomst EU-Colombia-Ecuador-Peru biedt EU-ondernemingen de mogelijkheid om onder gelijke voorwaarden met binnenlandse ondernemingen in te schrijven op en te concurreren voor overheidsopdrachten in de partnerlanden.

Bijlage XII bij de overeenkomst vermeldt de regels die van toepassing zijn op overheidsopdrachten. Het beschrijft welke entiteiten onder de overeenkomst vallen, evenals de goederen en diensten die aan een overheidsopdracht kunnen worden onderworpen. Het bevat ook een lijst van uitgesloten gebieden, zoals grondaankoop of pacht, belasting- of depositobureaus en openbare diensten voor arbeidsvoorziening.

Ten slotte bevat de overeenkomst algemene beginselen inzake overheidsopdrachten, waaronder aanbestedingsprocedures, het gebruik van elektronische media, oorsprongsregels en compensatie.

Colombia - contacten voor overheidsopdrachten

Ecuador - contacten voor overheidsopdrachten

Peru - contacten voor overheidsopdrachten

Links, contacten en documenten

Colombia

Nationale instellingen - Colombia

Bank van de Republiek Colombia

Carrera 7, No. 14-78, Cundinamarca, Bogotá, D.C., COLOMBIA

Tel.: +57 1 343 1111

Fax: +57 1 2861686

Nationaal Directoraat Belastingen en Douane (DIAN)

Dirección de Impuestos y Aduanas Nacionales de Colombia (DIAN)

Nivel Central, Carrera 8, No. 6-64, Edificio San Agustín, Bogotá, D.C., COLOMBIA

Tel.: +57 1 6079999

Fax: +57 1 3337841

Vertegenwoordigingen, kamers van koophandel en bedrijfsverenigingen - Colombia

Delegatie van de Europese Unie in Colombia

Calle 116 número 7-15, interior 2, piso 12, Edificio Cusezar, Barrio Santa Bárbara, Bogotá D.C., COLOMBIA

Tel.: +57 1 7477700

Fax: +57 1 7470074

E-mail: delegation-colombia@eeas.europa.eu

Ambassade van Colombia in België

96A Franklin Rooseveltlaan, Elsene, 1050 Brussel, BELGIË

Tel.: +32 2 649 56 79

Fax: +32 2 646 54 91

E-mail: ebruselas@cancilleria.gov.co

Web: belgica.embajada.gov.co

Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme

Ministerio de Comercio, Industria y Turismo (MINCIT)

Calle 28, nr. 13 A-15, Bogotá, D.C., COLOMBIA

Tel.: +57 1 4199450

Fax: +57 1 6967521

PROCOLOMBIA

Calle 28, nr. 13 A-15, Piso 35-36, Bogotá, D.C., COLOMBIA

Tel.: +57 1 5600100, +57 1 3275450

Fax: +57 1 5600104

Web: http://www.procolombia.co/

Eénloketsysteem voor buitenlandse handel (VUCE)

Ventanilla Única de Comercio Exterieur (VUCE)

Calle 28 nr. 13 A-15, Bogotá, D.C., COLOMBIA

Tel.: +57 1 6067676

Web: http://vuce.gov.co/

EU4Business

De Kleetlaan 2, B-1831 Diegem, BELGIË

Tel.: +32 2749 1851

E-mail: secretariat@eu4business.eu

Contacten voor technische vereisten - Colombia

Superintendency for Industry and Trade (SIC) onder het Ministerie van Handel, Industrie en Toerisme (MINCIT)

Carrera 13 # 27 – 00, vloeren: 1e en 3e, 110311 Bogotá D.C., COLOMBIA

Tel.: +57 1 5920400, +57 1 5870000

Fax: +57 1 5870284

Web: https://www.sic.gov.co/en/international-community-home

Colombiaans Instituut voor Technische Normen en Certificering (ICONTEC)

Instituto Colombiano de Normas Técnicas y Certificación

Carrera 37 52-95, Edificio ICONTEC, P.O. Box 14237, Bogotá, D.C., COLOMBIA

Tel.: +57 1 6078888

Fax: +57 1 2221435

E-mail: direccion@icontec.org

Web: https://www.icontec.org/

Nationale accreditatie-instantie van Colombia (ONAC)

Organismo Nacional de Acreditación de Colombia

Calle 26 #57-83 Torre 8 - Oficina 1001, Bogotá, D.C., Italië

Tel.: +57 1 742 7592, ext. 103

Fax: +57 1 321 2938, ext. 117

Web: http://www.onac.org.co

Ministerie van Mijnbouw en Energie

Ministerie van Minas y Energia (MINMINAS)

Calle 43, nr. 57-31, Bogotá, D.C., COLOMBIA

Tel.: +57 1 2200300

Fax: +57 1 3245202, +57 1 3245207

Nationale Autoriteit voor Milieuvergunningen (ANLA)

Autoridad Nacional de Licencias Ambientales (ANLA) del Ministerio de Ambiente y Desarrollo Sostenible (MINAMBIENTE)

Calle 37, nr. 8-40, Bogotá, D.C., COLOMBIA

Tel.: +57 1 3323434, +57 1 3323400

Fax: +57 1 3406212

Contacten voor sanitaire/fytosanitaire eisen (SPS) - Colombia

Subdirectoraat Bescherming en Regelgeving Diergezondheid van het Colombiaanse Landbouwinstituut

Subgerencia de Protección y Regulación de la Sanidad Animal del Instituto Colombiano Agropecuario (ICA)

Carrera 41, nr. 17-81, Bogotá, D.C., COLOMBIA

Tel.: +57 1 3323700, +57 1 2884800

Fax: +57 1 3323700, +57 1 2322031

Centrum voor fytosanitaire excellentie onder het Colombiaanse Landbouwinstituut

Centro de Excelencia Fitosanitaria (CEF) van het Instituto Colombiano Agropecuario (ICA)

Carrera 13 No. 37, Piso 6, Edificio Cavipetrol, Bogotá, D.C., COLOMBIA

Tel.: +57 1 2328218, +57 1 2328219

Fax: +57 1 2328218, +57 1 2328219

Subdirectoraat Landbouwbescherming en -verordening van het Colombiaanse Landbouwinstituut

Subgerencia de Protección y Regulación Agrícola del Instituto Colombiano Agropecuario (ICA)

Carrera 41, nr. 17-81, Bogotá, D.C., COLOMBIA

Tel.: +57 1 3323700, +57 1 2884800

Fax: +57 1 3323700, +57 1 2322031

Nationaal Technisch Comité voor Bioveiligheid onder het Colombiaanse Landbouwinstituut

Comité Técnico Nacional de Bioseguridad (CTNBio) del Instituto Colombiano Agropecuario (ICA)

Carrera 41, nr. 17-81, Bogotá, D.C., COLOMBIA

Tel.: +57 1 3323700, +57 1 2884800

Fax: +57 1 3323700, +57 1 2322031

Ministerie van Landbouw en Plattelandsontwikkeling (MINAGRICULTURA)

Ministerio de Agricultura y Desarrollo Rural (MINAGRICULTURA)

Edificio Bancol, Carrera 8 Nr. 12B - 31 Piso 5, Bogotá D. C., COLOMBIA

Tel.: +57 1 2543300

Web: https://www.minagricultura.gov.co/English/Paginas/default.aspx

Ministerie van Buitenlandse Betrekkingen

Ministerio de Relaciones Buitenkant

Calle 10, nr. 5-51, Bogotá, D.C., COLOMBIA

Tel.: +57 1 3814000

Fax: +57 1 3814747

Nationale Autoriteit voor Aquacultuur en Visserij (AUNAP)

Autoridad Nacional de Acuicultura y Pesca (AUNAP)

Edificio UGI, Calle 40A No. 13-09 Piso 6,14,15, Bogotá, D.C., COLOMBIA

Tel.: +57 1 3770500

E-mail: atencionalciudadano@aunap.gov.co

Web: https://www.aunap.gov.co/

Sanitair informatiesysteem voor de in- en uitvoer van landbouw- en veeteeltproducten (SISPAP)

Web: https://www.ica.gov.co/

 

Afdeling Multilaterale Zaken van het ministerie van Buitenlandse Zaken

Viceministerio de Asuntos Multilaterales del Ministerio de Relaciones Buitenkant

Calle 10, nr. 5-51, Bogotá, D.C., COLOMBIA

Tel.: +57 1 3814000, +57 1 3811128, +57 1 3814014

Fax: +57 1 3814747

Instituut voor Biologische Hulpbronnen Alexander von Humboldt

Instituto de Investigación de Recursos Biológicos Alexander van Humboldt

Calle 28 A, nr. 15-09, Bogotá, D.C., COLOMBIA

Tel.: +57 1 3202767

Contacten voor overheidsopdrachten - Colombia

Colombia koopt efficiënt

Colombia Compra Eficiente

Nr. 7 Race 26-20 Verdieping 17,10 en 8, Gebouw Tequendama, 110311, Bogota, D.C., COLOMBIA

Tel.: +57 1 7456788, +57 1 7956600

Web: https://colombiacompra.gov.co/

Colombia Elektronisch systeem voor overheidsopdrachten (SECOP)

 

Web:

SECOP I: https://colombiacompra.gov.co/secop/secop-i

SECOP II: https://colombiacompra.gov.co/secop-ii

Virtuele winkel van de Colombiaanse staat: https://colombiacompra.gov.co/tienda-virtual-del-estado-colombiano

Ecuador

Nationale instellingen - Ecuador

Centrale Bank van Ecuador

Banco Central del Ecuador

Avenida 10 de Agosto nr. 11-409 y Briceño, EC-170409 Quito, ECUADOR

Tel.: +593 2 2570013, +593 2 2572522

Het Comité buitenlandse handel (COMEX)

Comité de Comercio exterieur (COMEX)

Eloy Alfaro y Amazonas, EC-Quito, ECUADOR

Tel.: +593 2 2239258

Fax: +593 2 2543897

Nationale Douanedienst van Ecuador (SENAE)

Aduana del Ecuador (ZEE)

Dirección Generaal, Av. Malecón Simón Bolívar entre 9 de Octubre y P. Icaza, EC-Guayaquil, ECUADOR

Tel.: +593 2 3731030

Web: https://www.aduana.gob.ec/

Nationale Raad voor Vrijhandelszones (CONAZOFRA)

Consejo Nacional de Zonas Francas (CONAZOFRA)

Avenida Orellana E9-195 y Avenida 6 de diciembre, Edificio Alisal de Orellana, Oficina 601, EC-Quito, ECUADOR

Tel.: +593 2 2223612, +593 2 2225494, +593 2 2559634

Onderstaatssecretaris voor Tussen- en Eindindustrieën van de Viceministerie van Productie en Industrie, belast met het Ministerie van Productie, Buitenlandse Handel, Investeringen en Visserij

Subsecretaría de Industrias Intermedias y Finales, Viceministerio de Producción e Industrias, Ministerio de Producción, Comercio Exterior, Inversiones y Pesca (MPCEIP)

Calle Yánez Pinzón N26-12, entre Avenida Colón y La Niña, Edificio Rigel, EC-170516 Quito, ECUADOR

Tel.: +593 2 3948760

Ministerie van Milieu

Ministerio del Ambiente (MAE)

Calle Madrid 1159 y Andalucía, EC-Quito, ECUADOR

Tel.: +593 2 3987600

Vertegenwoordigingen, kamers van koophandel en bedrijfsverenigingen - Ecuador

Delegatie van de Europese Unie in Ecuador

Orellana E11-160 y Whymper, Edificio Schuman, Quito, ECUADOR

Tel.: +593 2 2523912, +593 2 2523161, +593 2 2902103

E-mail: delegation-ecuador@eeas.europa.eu

Ambassade van Ecuador in België

Av. Louise 363 - 9e verdieping, 1050 Brussel, BELGIË

Tel.: +32 2644 3258

E-mail: Consulado.ecuador@skynet.be / cecubruselas@cancilleria.gob.ec aan Favorieten toegevoegd

Web: http://bruselas.consulado.gob.ec/

National Agriculture Trade Association

Federacion Nacional de Camaras de Agricultura

Av. Amazonas 1429 Y Colon Edificio Espana, Piso 1, Postal 17-21-322, EC-Quito, ECUADOR (Kaart weergeven)

Tel.: +593 2 2230185

Nationale Vereniging van de Handel van de Industrie van Ecuador

Federacion Nacional de Camaras de Industrias del Ecuador

Av. Amazonas Y Republica, Edificio Las Camaras, Piso 10, P.O.BOX 17012438, EC-Quito, ECUADOR

Tel.: +593 2 2230185

Fax: +593 2 2448118

E-mail: camara@camindustriales.org.ec

PRO ECUADOR

Malecón Simón Bolivar 100 y 9 de Octubre, Edificio La Previsora piso 18, Guayaquil, ECUADOR

Tel.: +593 2 2597980

E-mail: contacto@proecuador.gob.ec

Web: https://www.proecuador.gob.ec/

EU4Business

De Kleetlaan 2, B-1831 Diegem, BELGIË

Tel.: +32 2749 1851

E-mail: secretariat@eu4business.eu

Contacten voor technische vereisten - Ecuador

Ecuadoraanse dienst voor normalisatie (INEN)

Servicio Ecuatoriano de Normalización

E8-29 Calles Baquerizo Moreno y Diego de Almagro, Italië INEN Postbus 17-01-3999, Quito, DM EC170517, Pichincha, ECUADOR

Tel.: +593 2 3825960, +593 2 3825961

E-mail: direccionejecutiva.inen@gmail.com

Web: https://www.normalizacion.gob.ec/

Directoraat Validatie en Certificering in het kader van het Ecuadorian Standards Institute

Dirección y Certificación del Instituto Ecuatoriano de Normalización (INEN)

Baquerizo Moreno E8-29 y Diego de Almagro, EC-Quito, ECUADOR

Tel.: +593 2 2501885, +593 2 2501886, +593 2 2501887

Fax: +593 2 2567815

Ecuadoraanse accreditatiedienst

Servicio de Acreditación Ecuatoriano (SAE)

Av. Amazonas N38-42 y Juan José Villalengua, Quito, Verenigde Staten

Tel.: +593 2 2454393

Web: http://www.acreditacion.gob.ec

Contacten voor sanitaire/fytosanitaire eisen (SPS) - Ecuador

Ecuadoraans Agentschap voor kwaliteitsborging van landbouwproducten, toegewezen aan het ministerie van Landbouw en Veeteelt (AGROCALIDAD)

Agencia de Regulación y Control Fito y Zoosanitario (Agrocalidad) 

Agentschap voor fyto- en zoösanitaire regelgeving en controle

Teléfono: (+593) 3828 860 

Av. Eloy Alfaro N30-350 en Av. Amazonas. Ed. MAG, blz. 9. Quito - Ecuador

Web: https://www.agrocalidad.gob.ec

Subsecretaris van Aquacultuur van het Ministerie van Productie, Buitenlandse Handel, Investeringen en Visserij (MPCEIP)

Viceministerio de Acuacultura y Pesca, Ministerio de Producción, Comercio Exterieur, Inversiones y Pesca

San Salvador E6-49 y Eloy Alfaro, EC-Quito, ECUADOR

Tel.: +593 2 3827089

Web: http://www.produccion.gob.ec/viceministerio-de-acuacultura-y-pesca/

Directoraat Landbouwdiversiteit van de staatssecretaris van Landbouw van het ministerie van Landbouw en Veeteelt

Dirección de Agrodiversidad de la Subsecretaría de Agricultura del Ministerio de Agricultura y Ganadería (MAG)

Avenida Amazonas y Avenida Eloy Alfaro, EC-170516 Quito, Verenigd Koninkrijk

Tel.: +593 2 3960100, +593 2 3960200, +593 2 3961049, +593 2 3961051, +593 2 3961150

Ecuadoraans Instituut voor Intellectuele Eigendom, Nationaal Directoraat voor Plantenrassenrechten

Instituto Ecuatoriano de la Propiedad Intelectual, Dirección Nacional de Obtenciones Vegetales

Avenida República 396 y Diego de Almagro, Edificio Forum 300, EC-Quito, ECUADOR

Tel.: +593 2 3940000

Ministerie van Volksgezondheid (MSP)

Ministerio de Salud Pública (MSP)

República del Salvador 36-64, entre Suecia y Naciones Unidas, EC-170515 Quito, ECUADOR

Tel.: +593 2 3814400

Ministerie van Productie, Buitenlandse Handel, Investeringen en Visserij (MPCEIP)

Ministerio de Producción, Comercio exterieur, Inversiones y Pesca (MPCEIP)

San Salvador E6-49 y Eloy Alfaro, EC-Quito, ECUADOR

Tel.: +593 2 3827089

Web: http://www.produccion.gob.ec/

Nationaal Directoraat Biodiversiteit onder het Ministerie van Milieu

Dirección Nacional de Biodiversidad del Ministerio del Ambiente (MAE)

Calle Madrid 1159 y Andalucía, EC-170517 Quito, ECUADOR

Tel.: +593 2 3987600, +593 2 3981422, +593 2 3981610

Fax: +593 2 3987600, +593 2 3981422, +593 2 3981610

Directoraat Milieu en Duurzame Ontwikkeling onder het ministerie van Buitenlandse Zaken en Migratie

Dirección de Ambiente y Desarrollo Sostenible del Ministerio de Relaciones Exteriores y Movilidad Humana

Jerónimo Carrión y Avenida 10 de Agosto, EC-170517 Quito, ECUADOR

Tel.: +593 2 2993200 ext. +593 2 2912101

Contacten voor overheidsopdrachten - Ecuador

Nationale dienst voor overheidsopdrachten (SERCOP)

Servicio Nacional de Contratación Pública (SERCOP)

Avenida de Los Shyris 38-28 y el Telégrafo, EC-Quito, ECUADOR

Tel.: +593 2 2440050

Compras Públicas

Web: www.compraspublicas.gob.ec

 

Peru 

Nationale instellingen - Peru

Centrale Reserve Bank van Peru

Banco Central de Reserva del Perú

441-445, Santa Rosa Street, Lima-1, Peru Kaart bekijken

Tel.: +51 1 6132000

Web: http://www.bcrp.gob.pe

Nationale douanetoezicht van Peru (SUNAT)

Superintendencia Nacional de Aduanas y de Administración Tributaria (SUNAT)

Av. Garcilaso de la Vega 1472, Lima 1, Peru

Tel.: +51 1 3150730

Web: http://www.sunat.gob.pe/

Ministerie van Economische Zaken en Financiën (MEF)

Ministerio de Economía y Finanzas

Jirón Junín 319, Cercado de Lima 15001, PE-Lima 1, PERU

Tel.: +51 1 3115930

Ministerie van Buitenlandse Handel en Toerisme (MINCETUR)

Ministerio de Comercio Exterior y Turismo (MINCETUR)

Calle Uno Oeste N 050 Urb aan Favorieten toegevoegd Corpac, San Isidro, Lima, Peru (Kaart weergeven)

Tel.: +51 1 5136100

E-mail: webmaster@mincetur.gob.pe

Web: https://www.gob.pe/mincetur

Eénloketsysteem voor buitenlandse handel (VUCE)

Ventanilla Única de Comercio Exterieur (VUCE)

Calle Uno Oeste N 050 Urb aan Favorieten toegevoegd Córpac, San Isidro, Lima, Peru (Kaart weergeven)

Tel.: +51 1 5136100, +51 1 5131160

E-mail: vuce@mincetur.gob.pe

Web: https://www.vuce.gob.pe/

Directoraat-generaal Milieuhygiëne (DIGESA)

Dirección General de Salud Ambiental (DIGESA)

Las Amapolas # 350 Urb. San Eugenio, Lince (Lima 14), Lima, Peru (Kaart weergeven)

Tel.: +51 1 6314430

E-mail: consultas@digesa.minsa.gob.pe

Web: http://www.digesa.minsa.gob.pe

Vertegenwoordigingen, kamers van koophandel en bedrijfsverenigingen - Peru

Delegatie van de Europese Unie in Peru

Víctor Andrés Belaúnde 332, 5to piso (Edificio CROMO), San Isidro, PERU

Tel.: +51 1 4150800

Fax: +51 1 4214563

E-mail: delegation-peru@eeas.europa.eu

Missie van Peru bij de Europese Unie

Ambassade van Peru, 212 Tervurenlaan, 1150 Brussel, BELGIË

Tel.: +32 2 733 33 19

E-mail: info@embaperu.be

Web: https://www.embajadaperu.be/

Belgo Perú Kamer van Koophandel - Brussel

Hobbemastraat 75, 1000 Brussel, België

Tel.: +32 475 920 974

E-mail: info@belgoperu.com

Website: www.belgoperu.com 

Belgo Perú Kamer van Koophandel - Antwerpen

Luitenant Lippenslaan 44, 2140 Antwerpen, België 

Tel: + 32 475 920 974

E-mail: info@belgoperu.com 

Website: www.belgoperu.com

EU4Business

De Kleetlaan 2, B-1831 Diegem, BELGIË

Tel.: +32 2749 1851

E-mail: secretariat@eu4business.eu

Contacten voor technische vereisten - Peru

Nationaal Instituut voor Kwaliteit (INACAL)

Instituto Nacional de Calidad (INACAL), Ministerio de Producción

Calle Las Camelias 815, San Isidro, Lima 27, Peru (Kaart weergeven)

Tel.: +51 1 6408820

E-mail: inacal@inacal.gob.pe

Web: https://www.inacal.gob.pe/

Nationaal Instituut voor de Verdediging van de Mededinging en de Bescherming van de Intellectuele Eigendom (INDECOPI)

Instituto Nacional de la Defensa de la Competencia y Protección de la Propiedad Intelectual (INDECOPI)

Calle La Prosa 104, San Borja, PE-Lima, PERU

Tel.: +51 1 2247777, +51 1 2247800

Fax: +51 1 2241715

Ministerie van Vervoer en Communicatie, viceministerie van Vervoer

Ministerio de Transportes y Comunicaciones (MTC), viceministerio de Transportes

Jiron Zorritos 1203, PE-Lima, PERU

Tel.: +51 1 6157800

Contacten voor sanitaire/fytosanitaire eisen (SPS) - Peru

Nationale Dienst voor Landbouwgezondheid (SENASA), ministerie van Landbouw en Irrigatie

Servicio Nacional de Sanidad Agraria (SENASA) del Ministerio de Agricultura y Riego (MINAGRI)

Avenida La Molina No. 1915, Lima 12 - La Molina, PE-Lima, PERU

Tel.: +51 1 3133300

E-mail: senasacontigo@senasa.gob.pe

Nationale Organisatie voor de Gezondheid van de Visserij (SANIPES)

Organismo Nacional de Sanidad Pesquera (SANIPES)

Domingo Orué No 165, pisos 6 y 7, Surquillo, Lima, PERU Kaart bekijken

Tel.: +51 1 2138570

Web: https://www.sanipes.gob.pe/web/index.php/es/

Ministerie van Productie (PRODUCE)

Ministerio de la Producción (PRODUCE)

Calle Uno Oeste 060 - Urbanización Córpac, Lima 15036, PERU

Tel.: +51 1 6162222

E-mail: consultas@produce.gob.pe

Subdirectoraat Dierquarantaine, directoraat-generaal Diergezondheid, nationale dienst Landbouwgezondheid, ministerie van Landbouw en Irrigatie

Subdirección de Cuarentena Dier, Dirección General de Sanidad Dier, Servicio Nacional de Sanidad Agraria (SENASA) del Ministerio de Agricultura y Riego (MINAGRI)

Avenida La Molina No. 1915, Lima 12 - La Molina, PE-Lima, PERU

Tel.: +51 1 3133300, +51 1 3133324

Fax: +51 1 3401486

E-mail: senasacontigo@senasa.gob.pe

Directoraat Uitvindingen en Nieuwe Technologieën (DIN), Nationaal Instituut voor de Verdediging van de Mededinging en de Bescherming van de Intellectuele Eigendom (INDECOPI)

Instituto Nacional de la Defensa de la Competencia y Protección de la Propiedad Intelectual (INDECOPI)

Calle La Prosa 104, San Borja, PE-Lima, PERU

Tel.: +51 1 2247777, +51 1 2247800

Fax: +51 1 2241715

Subdirectoraat Plantenquarantaine, directoraat-generaal Plantengezondheid, nationale dienst Landbouwgezondheid, ministerie van Landbouw en Irrigatie

Subdirección de Cuarentena Vegetal, Dirección General de Sanidad Vegetal, Servicio Nacional de Sanidad Agraria (SENASA) del Ministerio de Agricultura y Riego (MINAGRI)

Avenida La Molina No. 1915, Lima 12 - La Molina, PE-Lima, PERU

Tel.: +51 1 3133300, +51 1 3133309, +51 1 3133321

Fax: +51 1 3401486

Directoraat-generaal Biologische Diversiteit, Ministerie van Milieu

Dirección General de Diversidad Biológica, ministerio del Ambiente (MINAM)

Avenida Javier Prado Oeste 1440, San Isidro, PE-Lima 27, PERU

Tel.: +51 1 6116000, uitbreiding 1349

Fax: +51 1 6116000, uitbreiding 1349

Nationaal Instituut voor Agrarische Innovatie

Instituto Nacional de Innovación Agraria (INIA)

Avenida La Molina 1981, Lima 12 - La Molina, Apartado Postal 2791, PE-Lima, PERU

Tel.: +51 1 3492600, uitbreiding 295

Fax: +51 1 3495646

Peruaanse Commissie voor Cosmetica en Hygiëne bij de Kamer van Koophandel

Comité Peruano de Cosmética e Higiene (COPECOH) van Cámara de Comercio

Avenida Giuseppe Garibaldi (ex Gregorio Escobedo) 396, Jesús María, PE-Lima 11, PERU

Tel.: +51 1 4633434

Directoraat-generaal Geneesmiddelen, Voorzieningen en Drugs (DIGEMID)

Dirección General de Medicamentos, Insumos y Drogas (DIGEMID)

Av. Parque de las Leyendas 240 Torre B, San Miguel, Peru (Kaart weergeven)

Tel.: +51 1 6314300 

Web: http://www.digemid.minsa.gob.pe/

Nationale Raad voor het Verbod op Chemische Wapens onder het Ministerie van Buitenlandse Zaken

Consejo Nacional para la Prohibicíon de las Armas Químicas (CONAPAC) bajo el Ministerio de Relaciones Exteriores (MRE)

Jirón Lampa 535, PE-Lima 1, PERU

Tel.: +51 1 2042400, +51 1 2042505

Fax: +51 1 2042498

Contacten voor overheidsopdrachten - Peru

Toezichthoudend agentschap voor overheidsopdrachten (OVSE)

Organismo Supervisor de las Contrataciones del Estado (OVSE)

Av. Gregorio Escobedo cdra. 7 s/n Jesús María, Lima 11, Peru

Tel.: +51 1 6143636

Web: https://portal.osce.gob.pe/osce/,

http://www.osce.gob.pe/english.asp

Nationaal register van leveranciers (RNP)

Registratie Nacional de Proveedores (RNP)

Av. Gregorio Escobedo cdra. 7 s/n Jesús María, Lima 11, Peru

Tel.: +51 1 6135555, +51 1 6135000

E-mail: rnpatiende@osce.gob.pe

Web: https://portal.osce.gob.pe/rnp/

Verdere links

Bronnen

Handelsbetrekkingen van de EU met de Andesgemeenschap (europa.eu) 

https://www.eumonitor.eu/

https://ec.europa.eu/easme/en/enterprise-europe-network

https://eeas.europa.eu/delegations/colombia_en/15808/Colombia%20and%20the%20EU

https://eeas.europa.eu/diplomatic-network/andean-community/2049/andean-community_en

https://eeas.europa.eu/diplomatic-network/andean-community_en

http://www.europarl.europa.eu/RegData/etudes/STUD/2018/621834/EPRS_STU(2018)621834_NL.pdf

Deze pagina delen:

Snelle links