EU-Egyesült Királyság kereskedelmi és együttműködési megállapodás

Az EU és az Egyesült Királyság elvi megállapodásra jutott az EU és az Egyesült Királyság közötti kereskedelmi és együttműködési megállapodásról, amely 2021.január 1-jétől ideiglenesen alkalmazandó. A megállapodás ambiciózus szabadkereskedelmi térséget hoz létre az alábbiakkal:

  • a kereskedelem tárgyát képező árukra vonatkozó vámtarifák vagy kvóták hiánya, a preferenciális származás megfelelő igazolásának benyújtása esetén
  • a szolgáltatások és a közbeszerzés teljes körű piacra jutása
  • az egyenlő versenyfeltételekre vonatkozó szilárd rendelkezések

Ahhoz, hogy az Ön terméke jogosult legyen a preferenciális elbánásra, meg kell felelnie a megállapodás szerinti származási szabályoknak. Kérjük, olvassa el a „Származási szabályok önértékelési eszköze (ROSA)” interaktív „Származási szabályok önértékelési eszközét (ROSA)” menüpontban, hogy felmérje, hogy terméke megfelel-e a származási szabályoknak, és megtudja, hogyan készítse el a megfelelő dokumentumokat. Részletes információkat kérhet az egyesült királyságbeli és az uniós piacon az Ön termékeire alkalmazandó vámtarifákról, vámeljárásokról és termékkövetelményekről is.

 

Az EU és Észak-Írország közötti árukereskedelemre a kilépésről rendelkező megállapodásban foglalt, Írországról és Észak-Írországról szóló jegyzőkönyv alkalmazandó.

Oldal megosztása:

Gyorshivatkozások