A My Trade Assistant használata szolgáltatásokhoz és befektetésekhez

A szolgáltatásokkal és beruházásokkal foglalkozó kereskedelmi asszisztensem (My Trade Assistant for Services and Investment) tájékoztatást nyújt azokról a követelményekről, amelyeket az uniós vállalatoknak be kell tartaniuk a szolgáltatások EU-n kívüli exportja és az EU-n kívüli piacokhoz való hozzáférés tekintetében. Tájékoztatást nyújt továbbá azokról a forrásokról, amelyekbe be lehet tekinteni, valamint a harmadik országok illetékes hatóságairól, amelyekkel kapcsolatba lehet lépni.

Mire terjed ki?

 

Az információk több ágazatra vonatkozóan is rendelkezésre állnakKanadában, Hongkongban, Japánban, Norvégiában, Svájcban, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban. Hamarosan továbbiak is elérhetők lesznek!

 

A szolgáltatásokkal és beruházásokkal foglalkozó kereskedelmi asszisztensemnél rendelkezésre álló információk jogilag nem kötelező erejűek.

Hogyan működik?

Keresse meg a keresett információt néhány egyszerű lépésben.

lépés: A keresési feltételek meghatározása

Határozza meg a keresési feltételeket két lépésben.

i. A keresés elindítása

 • „Szolgáltatás”: ez a mező szerkeszthető, és Ön:
  • írjon be egy szöveget – egy vagy több szót –, és a rendszer segít megtalálni a megfelelő szolgáltatási ágazatot, amelyet keres, vagy
  • hagyja üresen a mezőt, és a második lépésben erősítse meg a keresési feltételeket (lásd az alábbi ii. pontot: „a lépés kritériumainak megerősítése”)
 • „Ország”: ez a mező kötelező és szerkeszthető, és a következőket teheti:
  • írja be a kívánt ország első betűit, és jelölje ki, vagy
  • a legördülő listában való navigáláshoz kattintson a nyílra, majd a kiválasztáshoz kattintson az ország nevére
 • „Joghatóság”: ez a mező szerkeszthető, és csak akkor alkalmazandó, ha egy ország egynél több joghatósággal rendelkezik. Ön:
  • írja be a kívánt joghatóság első betűit, és válassza ki azt, vagy
  • Kattintson a nyílra a legördülő listában való navigáláshoz, majd kattintson a joghatóságra annak kiválasztásához, vagy
  • hagyja üresen a mezőt, és tekintse meg az összes ország joghatóságára vonatkozó információkat

Ezután kattintson a kék „Keresés” gombra.

ii. A keresési feltételek megerősítése

A keresés elindítása után megjelenik a szolgáltatási ágazatok és alágazatok listája. Böngésszen a "szolgáltatások listáján". Kattintson a + szimbólumra, amíg meg nem találja a keresett szolgáltatást. Ha egy vagy több szót begépelve keresett, a rendszer kiemeli a keresett szavaknak megfelelő találatokat.

lépés: Böngészés az eredmények között

A keresési feltételek (ágazat, ország és joghatóság) alapján megjelennek a rendelkezésre álló piacra jutási feltételekre és a kapcsolódó követelményekre vonatkozó eredmények.

Az eredmények három ellátási mód szerint csoportosíthatók: határokon átnyúló szolgáltatásnyújtás; kereskedelmi jelenlét; A szakemberek mozgása. Mindegyik definícióját elolvashatja a cím alatt. Közöttük navigálhat, ha rákattint az Önt érdeklő fülre.

Az egyes ellátási módok esetében a megfelelő piacra jutási feltételek listája a bal oldalon ábécésorrendben jelenik meg. Az egyes piacra jutási feltételek meghatározását a cím alatt olvashatja el. A piacra jutási feltétel csak akkor jelenik meg, ha legalább egy követelmény teljesül.

Az eredmények böngészéséhez a következőket teheti:

 • A lefelé mutató nyílra kattintva megtekintheti a piacra jutási feltétel egy adott követelményére vonatkozó összes információt.
 • Kattintson az „Összes kibontása” gombra a piacra jutási feltétel valamennyi követelményére vonatkozó összes információ megtekintéséhez.

Választhatja azt is, hogy a kiválasztott szolgáltatásnyújtási mód „valamennyi piacra jutási feltételét” megtekinti (lásd a bal oldalon a piacra jutási feltételek listájának végén található opciót). Az eredmények böngészéséhez a következőket teheti:

 • Az eredmények megtekintéséhez válassza a „list” lehetőséget. Itt láthatja az összes piacra jutási feltételre vonatkozó összes követelményt egy lista formájában. Azt a feltételt, amelyre a követelmény vonatkozik, kék címke aláhúzza. A lefelé mutató nyílra kattintva megtekintheti a piacra jutási feltétel egy adott követelményére vonatkozó összes információt. Kattintson az „Összes kibontása” gombra a piacra jutási feltétel valamennyi követelményére vonatkozó összes információ megtekintéséhez.
 • Az eredmények megtekintéséhez válassza az „áttekintés” lehetőséget. Itt láthatja a piacra jutási feltételekre vonatkozó összes követelményt a piacra jutási feltételek szerint rendezve. A rendelkezésre álló követelmények száma a cím mellett zárójelben szerepel. A lefelé mutató nyílra kattintva megtekintheti a piacra jutási feltétel egy adott követelményére vonatkozó összes információt. Kattintson az „Összes kibontása” gombra a piacra jutási feltétel valamennyi követelményére vonatkozó összes információ megtekintéséhez.

lépés: Olvassa el a követelményeket és az összes részletet

Az egyes követelményekre vonatkozó információk a következőkre vonatkoznak:

 • szolgáltatási ágazat vagy alágazat
 • ország és adott esetben annak joghatósága
 • az ellátás módja
 • piacra jutási feltételek.

A legtöbb esetben az egyes követelményekre vonatkozó információk magukban foglalják a következőket:

 • adott esetben cím
 • adott esetben a jogalap
 • az információ forrása (link egy weboldalra és/vagy hivatkozás törvényekre és rendeletekre) és szerzői jogi információi
 • a hatáskörrel rendelkező szabályozó hatóság elérhetőségei.

Hogyan lehet felhasználni az információkat?

A My Trade Assistant for Services and Investment használata ingyenes. Bizonyos információk azonban szerzői jogi védelem alatt állnak. A Szolgáltatási és Befektetési Kereskedelmi Asszisztensemen elérhető információk nem használhatók fel viszonteladásra vagy tanácsadási szolgáltatások nyújtására, újraelosztásra, adatbázisok építésére, tárolásra vagy bármely más célra, kivéve a felhasználó saját nemzetközi üzleti folyamatainak támogatására szolgáló referenciafelhasználást. Minden más felhasználás tilos, kivéve, ha azt az adatok tulajdonosa kifejezetten írásban jóváhagyja. 

Kérjük, ellenőrizze a szerzői jogi szabályzatot, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot a kapcsolatfelvételi űrlapon keresztül.

Mely nyelvek állnak rendelkezésre?

A szolgáltatásokkal és befektetésekkel foglalkozó kereskedelmi asszisztensem jelenleg angol nyelven érhető el. Hamarosan elérhetővé válik a gépi fordítás az EU valamennyi nyelvére.

Hol találhatok további információkat?

Kérjük, olvassa el a GYIK-et.

Oldal megosztása:

Gyorshivatkozások