Hur man använder My Trade Assistant för tjänster och investeringar

Min handelsassistent för tjänster och investeringar ger information om de krav som EU-företag ska uppfylla för att exportera tjänster och få tillträde till marknader utanför EU. Den innehåller också information om källor som kan konsulteras och om ansvariga myndigheter i tredjeländer som kan kontaktas.

Vad täcker det?

 

Information finns tillgänglig för flera sektorer i Kanada, Hongkong , Japan, Norge, Schweiz, Förenade kungariket och Förenta staterna. Mer kommer att läggas till inom kort!

 

Den information som finns tillgänglig på min handelsassistent för tjänster och investeringar är inte rättsligt bindande.

Hur fungerar det?

Hitta den information du letar efter i några enkla steg.

Steg 1: Definiera sökkriterierna

Definiera sökkriterierna i två steg.

i. Starta sökningen

 • "Tjänster": Detta fält är redigerbart och du kan:
  • skriv in en text – ett eller flera ord – så hjälper systemet dig att hitta rätt tjänstesektor, eller
  • Lämna fältet tomt och bekräfta dina sökkriterier i ett andra steg (se ii) nedan ”bekräfta stegkriterierna”).
 • land: Detta fält är obligatoriskt och redigerbart, och du kan
  • skriva de första bokstäverna i det land du vill ha och markera det, eller
  • Klicka på pilen för att navigera genom rullgardinsmenyn och klicka sedan på ett landsnamn för att välja det.
 • Behörighet: Detta fält är redigerbart och gäller endast när ett land har mer än en jurisdiktion. Du kan göra följande:
  • skriva de första bokstäverna i den jurisdiktion du vill använda och markera den, eller
  • Klicka på pilen för att navigera genom rullgardinsmenyn och klicka sedan på en jurisdiktion för att välja den, eller
  • lämna fältet tomt och se information för alla länders jurisdiktioner

Klicka sedan på den blå knappen ”Sök”.

ii. Bekräfta sökkriterierna

När sökningen har startat visas en lista över tjänstesektorer och undersektorer. Bläddra i "listan över tjänster". Klicka på +-symbolen tills du hittar den tjänst du letar efter. Om du har sökt genom att skriva in ett eller flera ord kommer alla resultat som matchar dina sökta ord att markeras.

Steg 2: Bläddra bland resultaten

Baserat på dina sökkriterier (sektor, land och jurisdiktion) kommer du att se resultat om tillgängliga villkor för marknadstillträde och motsvarande krav.

Resultaten är uppdelade i tre leveranssätt: gränsöverskridande tillhandahållande av tjänster, Kommersiell närvaro. och rörlighet för yrkesverksamma. Du kan läsa definitionen av var och en rätt under dess titel. Du kan navigera mellan dem genom att klicka på fliken du är intresserad av.

För varje leveranssätt visas förteckningen över motsvarande villkor för marknadstillträde i alfabetisk ordning till vänster. Du kan läsa definitionen av varje villkor för marknadstillträde under rubriken. Ett villkor för marknadstillträde visas endast om det har minst ett krav.

För att bläddra bland resultaten kan du:

 • Klicka på nedåtpilen för att se all information om ett villkor för marknadstillträde.
 • Klicka på ”Expandera alla” för att se all information om alla villkor för marknadstillträde.

Alternativt kan du välja att visa ”alla villkor för marknadstillträde” för det valda leveranssättet (se alternativet i slutet av listan över villkor för marknadstillträde till vänster). För att bläddra bland resultaten kan du:

 • Välj för att se resultaten i ”lista”. Här ser du alla krav som rör alla villkor för marknadstillträde i form av en förteckning. Villkoret som kravet avser är understruket i en blå tagg. Klicka på nedåtpilen för att se all information om ett villkor för marknadstillträde. Klicka på ”Expandera alla” för att se all information om alla villkor för marknadstillträde.
 • Välj för att se resultaten i översikten. Här kan du se alla krav som gäller för alla villkor för marknadstillträde som organiseras efter villkor för marknadstillträde. Antalet tillgängliga krav anges inom parentes bredvid titeln. Klicka på nedåtpilen för att se all information om ett villkor för marknadstillträde. Klicka på ”Expandera alla” för att se all information om alla villkor för marknadstillträde.

Steg 3: Läs kraven och alla dess detaljer

Informationen om varje krav är specifik för

 • tjänstesektor eller delsektor
 • land och, i tillämpliga fall, dess jurisdiktioner
 • leveranssätt
 • Villkor för marknadstillträde.

I de flesta fall innehåller informationen om varje krav

 • I förekommande fall, titel
 • I förekommande fall, den rättsliga grunden.
 • informationskällan (länk till en webbplats och/eller hänvisning till lagar och förordningar) och dess upphovsrättsinformation
 • Kontaktuppgifter till den behöriga tillsynsmyndigheten.

Hur kan informationen användas?

Användningen av My Trade Assistant för tjänster och investeringar är gratis. Viss information är dock skyddad av upphovsrätten. Den information som finns tillgänglig på min handelsassistent för tjänster och investeringar får inte användas för återförsäljning eller för tillhandahållande av konsulttjänster, omfördelning, uppbyggnad av databaser, lagring eller för något annat ändamål än referensanvändning till stöd för användarens egna internationella affärsprocesser. All annan användning är förbjuden om inte uttryckligen godkänts skriftligen av ägaren av uppgifterna. 

Kontrollera upphovsrättspolicyn eller kontakta oss via kontaktformuläret.

Vilka språk finns tillgängliga?

Min handelsassistent för tjänster och investeringar finns för närvarande på engelska. Maskinöversättning till alla EU-språk kommer snart.

Var hittar jag mer information?

Läs de vanliga frågorna .

Dela sidan:

Genvägar