Sådan bruger du Min handelsassistent til tjenester og investeringer

Min handelsassistent for tjenesteydelser og investeringer giver oplysninger om de krav, som EU-virksomheder skal overholde i forbindelse med eksport af tjenesteydelser og adgang til markeder uden for EU. Den indeholder også oplysninger om kilder, der kan konsulteres, og om myndigheder i tredjelande, der kan kontaktes.

Hvad dækker det?

 

Der foreligger oplysninger for flere sektorer i Canada, Hongkong, Japan, Norge, Schweiz, Det Forenede Kongerige og USA. Mere vil blive tilføjet snart!

 

De oplysninger, der er tilgængelige på min Trade Assistant for Services and Investment, er ikke juridisk bindende.

Hvordan fungerer det?

Find de oplysninger, du leder efter, i nogle få nemme trin.

Trin 1: Definer søgekriterierne

Definer søgekriterierne i to trin.

i. Iværksættelse af søgningen

 • "tjenesteydelse": Dette felt kan redigeres, og du kan:
  • skrive en tekst – et eller flere ord – og systemet vil hjælpe dig med at finde den rette servicesektor, du leder efter, eller
  • lade feltet stå tomt og bekræfte dine søgekriterier i et andet trin (se ii) nedenfor "Bekræftelse af trinkriterierne")
 • "land": Dette felt er obligatorisk og kan redigeres, og du kan:
  • Skriv de første bogstaver i det ønskede land, og vælg det, eller
  • klik på pilen for at navigere gennem rullelisten, og klik derefter på et landenavn for at vælge det
 • "Kompetence": Dette felt kan redigeres og gælder kun, når et land har mere end én jurisdiktion. Du kan:
  • Skriv de første bogstaver i den jurisdiktion, du ønsker, og vælg den, eller
  • Klik på pilen for at navigere gennem rullelisten, og klik derefter på en jurisdiktion for at vælge den, eller
  • Lad feltet stå tomt, og se oplysninger om alle landes jurisdiktioner

Klik derefter på den blå knap "search".

ii. Bekræftelse af søgekriterierne

Når søgningen er startet, vises listen over servicesektorer og delsektorer. Søg i "listen over tjenester". Klik på +-symbolet, indtil du finder den tjeneste, du leder efter. Hvis du har søgt ved at skrive et eller flere ord, vil alle resultater, der matcher dine søgte ord, blive fremhævet.

Trin 2: Gennemse resultaterne

Baseret på dine søgekriterier (sektor, land og jurisdiktion) vil du se resultater om de tilgængelige markedsadgangsbetingelser og deres tilsvarende krav.

Resultaterne er opdelt i tre leveringsmåder: grænseoverskridende levering af tjenesteydelser handelsmæssig tilstedeværelse og bevægelse af fagfolk. Du kan læse definitionen af hver enkelt ret under dens titel. Du kan navigere mellem dem ved at klikke på den fane, du er interesseret i.

For hver leveringsform vises listen over tilsvarende markedsadgangsbetingelser i alfabetisk rækkefølge i venstre side. Du kan læse definitionen af hver markedsadgangsbetingelse under dens titel. En markedsadgangsbetingelse forekommer kun, når den indeholder mindst ét krav.

For at gennemse resultaterne kan du:

 • Klik på pil ned for at se alle oplysninger vedrørende ét krav i markedsadgangsbetingelsen.
 • Klik på "expand all" (udvid alle) for at se alle de oplysninger, der vedrører alle kravene i markedsadgangsbetingelsen.

Alternativt kan du vælge at se "alle markedsadgangsbetingelser" for den valgte leveringsmåde (se valgmuligheden sidst i listen over markedsadgangsbetingelser i venstre side). For at gennemse resultaterne kan du:

 • Vælg for at få vist resultaterne i "liste". Her ser du alle krav vedrørende alle markedsadgangsbetingelser i form af en liste. Den betingelse, som kravet henviser til, er understreget med et blåt mærke. Klik på pil ned for at se alle oplysninger vedrørende ét krav i markedsadgangsbetingelsen. Klik på "expand all" (udvid alle) for at se alle de oplysninger, der vedrører alle kravene i markedsadgangsbetingelsen.
 • Vælg for at få vist resultaterne i "oversigt". Her kan du se alle krav vedrørende alle markedsadgangsbetingelser organiseret efter markedsadgangsbetingelser. Antallet af tilgængelige krav er angivet i parentes ved siden af titlen. Klik på pil ned for at se alle oplysninger vedrørende ét krav i markedsadgangsbetingelsen. Klik på "expand all" (udvid alle) for at se alle de oplysninger, der vedrører alle kravene i markedsadgangsbetingelsen.

Trin 3: Læs kravene og alle detaljerne

Oplysninger om de enkelte krav er specifikke for

 • servicesektoren eller delsektoren
 • land og, hvor det er relevant, dets jurisdiktioner
 • leveringsmåde
 • markedsadgangsbetingelse.

I de fleste tilfælde omfatter oplysningerne om hvert krav

 • hvis det er relevant, titel
 • hvis det er relevant, retsgrundlaget
 • kilden til oplysningerne (link til et websted og/eller henvisning til love og bestemmelser) og oplysninger om ophavsret
 • den kompetente tilsynsmyndigheds kontaktoplysninger.

Hvordan kan oplysningerne bruges?

Brugen af My Trade Assistant for Services and Investment er gratis. Visse oplysninger er dog beskyttet af ophavsret. De oplysninger, der er tilgængelige på min Trade Assistant for Services and Investment, må ikke bruges til videresalg eller til levering af konsulenttjenester, omfordeling, opbygning af databaser, opbevaring eller til andre formål end referencebrug til støtte for brugerens egne internationale forretningsprocesser. Al anden brug er forbudt, medmindre ejeren af dataene udtrykkeligt har godkendt det skriftligt. 

Tjek venligst ophavsretspolitikken eller kontakt os via kontaktformularen.

Hvilke sprog er tilgængelige?

Min handelsassistent for tjenesteydelser og investeringer er i øjeblikket tilgængelig på engelsk. Maskinoversættelse til alle EU-sprog vil snart blive tilføjet.

Hvor kan jeg finde flere oplysninger?

Læs venligst de ofte stillede spørgsmål .

Del denne side: