Spørgsmål og svar
Hvis du vil finde et spørgsmål på listen over spørgsmål og svar, kan du bruge søgefunktionen eller gennemse ordlisten
Du kan indgive en klage om markedsadgang her.
Access2Markedsportalen er blevet udarbejdet på engelsk og tilbyder maskinoversættelse til alle EU-sprog i den beskrivende del (alle web-sider). I den dynamiske del, dvs. når du søger efter produktspecifikke oplysninger, er det tilgængeligt på engelsk.
De rapporter, der indhentes fra denne database, er ikke officielle dokumenter. Der er sørget for at sikre, at oplysningerne i databasen er korrekte, men Europa-Kommissionen eller dataleverandørerne kan ikke acceptere noget ansvar for utilsigtede fejl eller udeladelser. Ved at gå ind på disse vilkår er du enig i disse termer.
Når vi eksporterer til et marked uden for EU, som ikke er omfattet af denne database, anbefaler vi, at vi kontakter det pågældende lands toldsted.
Ved import er alle lande allerede tilgængelige i landemenuen. De destinationer, der er omfattet af Access2Markedet, afhænger af markedets betydning. Beslutningerne træffes i hvert enkelt tilfælde.
For så vidt angår import til EU omfatter Access2Markedsportalen alle lande uden for EU. Med hensyn til EU's eksport leverer portalen data for over 120 markeder uden for EU, som udgør 90 % af EU's eksportværdi for varer.
På adgangsportalen 2-portalen kan du finde oplysninger om told og interne afgifter, som du skal betale for dit produkt i importlandet, det være sig til EU eller til tredjelande. Du kan også finde oplysninger om mange andre centrale områder af den internationale handel, som kan være vigtige for dig, f.eks. oplysninger om relevante oprindelsesregler, handelsaftaler, som EU har indgået med tredjelande, en angivelse af den midlertidige antidumpingtold og importprocedurer, formaliteter og krav, herunder stikprøver af de blanketter, der skal udfyldes, de vigtigste handelshindringer osv.
For virksomheder, der ikke er fortrolige med den internationale handel, indeholder Access2Markedsportalen også mere detaljerede retningslinjer, f.eks. detaljerede retningslinjer for handelsvarer og -tjenesteydelser, forklaringer til vigtige handelsbegreber, nyttige kontaktoplysninger for virksomheder, succeshistorier om virksomheder og seneste nyheder om handelsrelaterede spørgsmål.
Access2Markedets websted er en interaktiv, gratis onlinetjeneste, hvor EU-virksomhederne kan finde oplysninger a) om importbetingelser for EU-markedet, b) betingelser for eksport af over 130 lande uden for EU samt c) oplysninger om handel inden for EU.
Nej, Access2-portalen producerer toldsatserne for et bestemt produkt og et specifikt marked.
Brug min handelsassistent på Access2Markets. Udfyld "land fra", "land til" og produktkoden, og start din søgning. Resultaterne vil vise oplysninger om de gældende forpligtelser.
Medmindre andet er anført, refererer taksten til varens nettovægt, som er varens vægt uden nogen form for emballage eller beholdere.
Momsen betales i det land, hvor produktet sælges. Importafgifter betales derimod, når varerne føres ind i EU's toldområde. Hvis produktet f.eks. ankommer først i Holland før det endelige bestemmelsessted i Frankrig, vil der blive betalt importafgift i Nederlandene, men momsen skal betales i Frankrig.
Punktafgifter anvendes på nationalt plan og betales ved overgang til forbrug. Hvis produktet indføres i et EU-land, men transporteres til og leveres til et andet EU-land, skal der betales punktafgifter i det EU-land, hvor produkterne til sidst vil blive forbrugt eller brugt.
For at få bindende tariferingsoplysninger skal du henvende dig til toldmyndighederne i det EU-land, du ønsker at eksportere til brug af BTO-ansøgningsskemaet. BTO'en er gyldig i hele EU, uanset hvilket EU-land der er udstedt den. Alle de bindende tariferingsoplysninger, der er udstedt af de nationale toldmyndigheder, findes i den europæiske bindende tariferingsoplysning.
Produktbeskrivelserne af EU's kombinerede nomenklatur (KN) er tilgængelige på alle 23 EU-sprog. Bestemmelserne i det harmoniserede system (HS) findes kun på engelsk.
Der findes flere måder at definere klassifikationskoden for dit produkt på: (1) Hvis du har importeret eller eksporteret den samme vare, finder du koden på tolddokumenterne (2), hvis ikke, kan du bruge A2M-portalen, og du kan browse produkttræet, for import er det EU's nomenklatur (KN), og for eksport er det det harmoniserede system i det land, der ikke er medlem af EU (3), så du kan bede importlandets toldmyndigheder om en bindende tariferingsoplysning.
De første 6 cifre i EU's kombinerede nomenklatur (KN) er de samme som de første 6 HS-cifre. Kun for tal efter 6 cifre begynder KN at afvige fra HS-koden for en mere detaljeret kategorisering — hvilket hjælper os med at give klare og detaljerede oplysninger om dit produkt.
HS-klassifikationen er kun ensartet for alle lande gennem de første 6 cifre. Ethvert land kan vælge at opdele den 6-cifrede klassifikation yderligere for mere specifikt at beskrive et produkt.
Otte cifre anses generelt for at være fuldt ud kvalificerede til toldformål, men nogle lande kan også kræve 9, 10 eller yderligere tal for fuldstændigt at beskrive den vare, der importeres. Men den samme 8-cifrede klasse kan repræsentere forskellige produkter i forskellige lande. F.eks. betyder 2001.90.30 "sukkermajs" i EU-27 klassificeringen og "bønner" i den amerikanske klassificering.
Toldnomenklaturer bør som hovedregel kun sammenlignes på sekscifret niveau. Hvis den version af det harmoniserede system afviger herfra, kan der dog også være grænser for denne sammenligning. Med udgangspunkt i sekscifret niveau er det muligt at matche koder ved at sammenligne varebetegnelserne for de yderligere underpositioner. Der er imidlertid også visse tilfælde, hvor varer kan klassificeres forskelligt på forskellige toldområder.
Den kombinerede nomenklatur, som er indeholdt i forordningen (2658/87), er EU's system til klassificering af de handlede varer. Alle varer, der importeres til eller eksporteres fra EU, skal klassificeres i toldmæssig henseende. Hvert særskilt produkt tildeles en bestemt klassifikationskode.
Den kombinerede nomenklatur (KN) fastsætter de generelle regler for klassificering af varer på ottecifret niveau og ajourføres årligt. Den er fastsat på grundlag af det harmoniserede system (HS).
Den kombinerede nomenklatur omfatter
- Nomenklaturen i det harmoniserede system
- B) fællesskabsunderopdelinger af denne nomenklatur, benævnt KN-underpositioner
- C) indledende bestemmelser, supplerende bestemmelser i afsnit eller kapitler samt fodnoter til KN's underpositioner. Hver KN-underposition forsynes med et ottecifret kodenummer.
- A) De første seks cifre er kodenumrene for positioner og underpositioner i nomenklaturen i det harmoniserede system
- B) det syvende og ottende ciffer angiver KN-underpositionerne
For at hente oprindelsesreglerne for dit produkt skal du starte en søgning på Mine handelsassistenters søgeformular. Oprindelsesreglerne vil blive anført blandt søgeresultaterne.
Du kan vælge den ordning, der er mest fordelagtig for dig. Kontrollér venligst de enkelte oprindelsesregler nøje for at sikre, at dit produkt er støtteberettiget.
Oplysningerne om oprindelsesregler i søgeresultaterne vil også forklare, hvordan importørerne skal proove oprindelsen af det produkt, de importerer.
Ja, Access2Markedsportalen indeholder oplysninger om oprindelsesreglerne i alle EU's handelsaftaler og det ensidige præferencesystem, den generelle præferenceordning.
For det første anvendelse af tjeklisten for oprindelsesregler. Spørg din nationale toldmyndighed, hvis du stadig er i tvivl. Hvis du ønsker at være fuldstændig sikker, skal du ansøge om en bindende oprindelsesoplysningsbeslutning (BOO) fra den relevante myndighed i et EU-land. Når direktivet er udstedt, er de bindende for toldmyndighederne i alle EU-landene. Bemærk, at du stadig vil være forpligtet til at fremlægge bevis for oprindelse.
For EU-markedet: Access2Markets dækker al EU-lovgivning, som dit produkt skal overholde i forbindelse med toldklarering og/eller markedsføring i EU. Den dækker også EU's regler for økologisk produktion af landbrugsprodukter og reglerne for det europæiske miljømærke.
For markeder uden for EU: Access2Markets dækker procedurer og grænseforanstaltninger for over 130 eksportmarkeder. Du kan tjekke, hvilke eksportmarkeder der er dækket af Min handelsassistent.