Kuinka käyttää My Trade Assistant for Services and Investment -palvelua

Palveluista ja investoinneista vastaava kauppa-avustajani antaa tietoa vaatimuksista, joita EU:n yritysten olisi noudatettava vientipalveluissa ja pääsyssä EU:n ulkopuolisille markkinoille. Se tarjoaa myös tietoa lähteistä, joihin voi tutustua, ja kolmansien maiden toimivaltaisista viranomaisista, joihin voi ottaa yhteyttä.

Mitä se kattaa?

 

Tietoa on saatavilla useilta aloiltaKanadassa, Hongkongissa, Japanissa, Norjassa, Sveitsissä, Yhdistyneessä kuningaskunnassa ja Yhdysvalloissa. Lisää lisätään piakkoin!

 

Palveluista ja investoinneista vastaavan kauppa-avustajani tiedot eivät ole oikeudellisesti sitovia.

Miten se toimii?

Löydä etsimäsi tiedot muutamalla helpolla askeleella.

Vaihe 1: Määritä hakukriteerit

Määritä hakukriteerit kahdessa vaiheessa.

i. Haun käynnistäminen

 • ”Palvelu”: Tämä kenttä on muokattavissa, ja voit:
  • kirjoita teksti – yksi tai useampi sana – ja järjestelmä auttaa sinua löytämään etsimäsi palvelualan tai
  • jätä kenttä tyhjäksi ja vahvista hakukriteerit toisessa vaiheessa (ks. ii kohta ”vaihekriteerien vahvistaminen”)
 • ”Maa”: Tämä kenttä on pakollinen ja muokattavissa, ja voit:
  • kirjoita haluamasi maan ensimmäiset kirjaimet ja valitse se, tai
  • napsauta ⁇ -nuolta selataksesi avattavaa luetteloa ja napsauta sitten maan nimeä valitaksesi sen
 • ”Toimivalta”: Tämä kenttä on muokattavissa vain, jos maassa on useampi kuin yksi lainkäyttöalue. Voit:
  • kirjoita haluamasi lainkäyttöalueen ensimmäiset kirjaimet ja valitse se, tai
  • Napsauta ⁇ -nuolta siirtyäksesi avattavasta luettelosta ja napsauta sitten lainkäyttöaluetta valitaksesi sen, tai
  • jätä kenttä tyhjäksi ja katso tiedot kaikkien maiden lainkäyttöalueista

Napsauta seuraavaksi sinistä painiketta ”haku”.

ii. Hakukriteerien vahvistaminen

Haun käynnistämisen jälkeen näkyviin tulee luettelo palvelusektoreista ja niiden osa-alueista. Selaa "palveluluetteloa". Napsauta +-merkkiä, kunnes löydät etsimäsi palvelun. Jos olet tehnyt haun kirjoittamalla yhteen tai useampaan sanaan, kaikki hakusanojasi vastaavat tulokset korostetaan.

Vaihe 2: Selaa tuloksia

Hakukriteerien (ala, maa ja lainkäyttöalue) perusteella näet tulokset saatavilla olevista markkinoillepääsyn ehdoista ja niitä vastaavista vaatimuksista.

Tulokset on jaettu kolmeen tarjontamuotoon: rajat ylittävä palvelujen tarjonta; kaupallinen läsnäolo; Ammattilaisten liikkuminen. Voit lukea kunkin oikeuden määritelmän sen otsikon alta. Voit siirtyä niiden välillä napsauttamalla välilehteä, josta olet kiinnostunut.

Kunkin toimitusmuodon osalta luettelo vastaavista markkinoillepääsyn edellytyksistä esitetään aakkosjärjestyksessä vasemmalla puolella. Kunkin markkinoillepääsyehdon määritelmä on luettavissa sen otsikosta. Markkinoille pääsyä koskeva ehto tulee voimaan vain, jos siihen sisältyy vähintään yksi vaatimus.

Voit selata tuloksia seuraavasti:

 • Napsauta alanuolta ( ⁇ ) nähdäksesi kaikki tiedot, jotka liittyvät yhteen markkinoillepääsyehdon vaatimukseen.
 • Napsauttamalla ”laajenna kaikki” saat näkyviin kaikki tiedot, jotka liittyvät kaikkiin markkinoillepääsyn ehdon vaatimuksiin.

Vaihtoehtoisesti voit tarkastella valitun toimitusmuodon ”kaikkia markkinoillepääsyn edellytyksiä” (ks. vaihtoehto markkinoillepääsyn edellytysten luettelon lopussa vasemmalla). Voit selata tuloksia seuraavasti:

 • Valitsemalla tämän voit tarkastella tuloksia ”luettelossa”. Tässä näet kaikki markkinoillepääsyn ehtoihin liittyvät vaatimukset luettelon muodossa. Edellytys, johon vaatimus viittaa, on alleviivattu sinisellä tunnisteella. Napsauta alanuolta ( ⁇ ) nähdäksesi kaikki tiedot, jotka liittyvät yhteen markkinoillepääsyehdon vaatimukseen. Napsauttamalla ”laajenna kaikki” saat näkyviin kaikki tiedot, jotka liittyvät kaikkiin markkinoillepääsyn ehdon vaatimuksiin.
 • Valitsemalla tämän voit tarkastella tuloksia yleiskatsauksessa. Täältä näet kaikki vaatimukset, jotka liittyvät kaikkiin markkinoille pääsyn ehtoihin, jotka on järjestetty markkinoille pääsyn ehdon mukaan. Käytettävissä olevien vaatimusten määrä on merkitty suluissa otsikon viereen. Napsauta alanuolta ( ⁇ ) nähdäksesi kaikki tiedot, jotka liittyvät yhteen markkinoillepääsyehdon vaatimukseen. Napsauttamalla ”laajenna kaikki” saat näkyviin kaikki tiedot, jotka liittyvät kaikkiin markkinoillepääsyn ehdon vaatimuksiin.

Vaihe 3: Lue vaatimukset ja kaikki sen yksityiskohdat

Kutakin vaatimusta koskevat tiedot koskevat

 • palveluala tai osa-ala
 • maa ja tarvittaessa sen lainkäyttöalueet
 • toimitustapa
 • markkinoille pääsyä koskeva ehto.

Useimmissa tapauksissa kutakin vaatimusta koskevat tiedot sisältävät seuraavat tiedot:

 • tarvittaessa otsikko
 • tarvittaessa oikeusperusta
 • tiedon lähde (linkki verkkosivustolle ja/tai viittaus lakeihin ja asetuksiin) ja sen tekijänoikeustiedot
 • toimivaltaisen sääntelyviranomaisen yhteystiedot.

Miten tietoja voidaan käyttää?

My Trade Assistant for Services and Investment -palvelun käyttö on maksutonta. Tietyt tiedot on kuitenkin suojattu tekijänoikeudella. Palvelujen ja investointien kauppa-avustajani tietoja ei saa käyttää jälleenmyyntiin tai konsultointipalvelujen tarjoamiseen, uudelleenjakeluun, tietokantojen rakentamiseen, tallentamiseen tai mihinkään muuhun tarkoitukseen kuin viitekäyttöön käyttäjän omien kansainvälisten liiketoimintaprosessien tukemiseksi. Kaikki muu käyttö on kielletty, ellei tietojen omistaja ole nimenomaisesti hyväksynyt sitä kirjallisesti. 

Tutustu tekijänoikeuskäytäntöön tai ota meihin yhteyttä yhteydenottolomakkeella.

Mitä kieliä on saatavilla?

Palvelu- ja sijoitusassistenttini on tällä hetkellä saatavilla englanniksi. Konekäännökset kaikille EU:n kielille lisätään piakkoin.

Mistä löydän lisätietoja?

Lue usein kysytyt kysymykset.

Jaa tämä sivu: