Keskitetty asiointipiste

Keskitetty asiointipiste on Euroopan komission kauppapolitiikan osaston tiimi, jota johtaa kauppasopimusten noudattamista ja täytäntöönpanoa valvova virkamies. Keskitetty asiointipiste on ensimmäinen yhteyspiste kaikille EU:n sidosryhmille, joilla on mahdollisia kaupan esteitä kolmansissa maissa tai jotka havaitsevat, että kauppaan ja kestävään kehitykseen liittyviä kestävyyssääntöjä tai yleistä tullietuusjärjestelmää ei ole noudatettu.

Keskitetty asiointipiste on laatinut kaksi valituslomaketta, joista toinen koskee markkinoille pääsyn ja kaupan esteitä ja toinen kestävyyskysymyksiä, sekä vaiheittaisia oppaita niiden täyttämistä varten. Pakottamistoimien vastaiseen välineeseen liittyvissä asioissa voitte toimittaa tarvittavat tiedot pakottamisvälineiden keskitetystä yhteyspisteestä.

Haluatko tehdä valituksen keskitetystä asiointipisteestä? Ota yhteyttä!

Keskitetty yhteyspiste voi auttaa sinua valituksen valmistelussa – voit ottaa yhteyttä keskitettyyn yhteyspisteeseen suoraan osoitteessa trade-single-entry-point@ec.europa.eu. Ilmoitusmenettelyn yhteydessä keskitetty asiointipiste voi auttaa sinua tekemään valituksen, ja opastaa sinua tarvittaessa valitusmenettelyssä.

Miten keskitetty asiointipiste seuraa valituksia?

Kun yhteyspiste on saanut yhteydenottolomakkeen kautta, se varmistaa, että kantelusi arviointiprosessi on virtaviivaistettu. Tähän sisältyy kauppapolitiikan pääosaston asiantuntijoiden tekemä arviointi asiasta yhteistyössä muiden Euroopan komission yksiköiden ja EU:n edustustojen kanssa. Kun arviointi on saatu päätökseen, keskitetty asiointipiste ottaa sinuun suoraan yhteyttä ja selittää tuloksia ja mahdollisia jatkotoimia.

Ota yhteyttä

Jaa tämä sivu: