Keskitetty asiointipiste

Keskitetty asiointipiste on Euroopan komission kauppapolitiikan osastoon kuuluva ryhmä, jota johtaa kauppasopimusten noudattamista ja täytäntöönpanoa valvova virkamies. Keskitetty asiointipiste on ensimmäinen yhteyspiste kaikille EU:n sidosryhmille, jotka kohtaavat mahdollisia kaupan esteitä kolmansissa maissa tai jotka eivät noudata kauppaa ja kestävää kehitystä koskevia kestävyyssääntöjä tai kauppakumppaneidemme yleistä tullietuusjärjestelmää.

Keskitetty asiointipiste on laatinut kaksi valituslomaketta, joista toinen koskee markkinoille pääsyä/kaupan esteitä ja toinen kestävyyskysymyksiä, sekä vaiheittaiset ohjeet niiden täyttämiseksi.

Haluatko tehdä valituksen keskitetyssä yhteyspisteessä? Ota meihin yhteyttä!

Keskitetty asiointipiste voi tukea sinua valituksen valmistelussa – voit ottaa yhteyttä keskitettyyn yhteyspisteeseen suoraan osoitteessa trade-single-entry-point@ec.europa.eu. Keskitetty yhteyspiste voi osana ennakkoilmoitusmenettelyä auttaa sinua päättämään, tehdäänkö valitus, ja tarvittaessa opastaa sinua valitusprosessin läpi.

Miten keskitetty yhteyspiste vastaa valitusten käsittelyyn?

Kun yhteyspiste on saanut yhteydenottolomakkeiden kautta, se varmistaa, että valituksen arviointiprosessi on virtaviivaistettu. Tähän sisältyy kauppapolitiikan pääosaston asiaankuuluvien asiantuntijoiden suorittama arviointi tapauksen mukaan yhteistyössä muiden Euroopan komission yksiköiden ja EU:n edustustojen kanssa. Kun arviointi on saatu päätökseen, keskitetty yhteyspiste ottaa sinuun suoraan yhteyttä selvittääksesi tulokset ja mahdolliset jatkotoimet.

Ota meihin yhteyttä

Jaa tämä sivu: