Kansainvälisten julkisten hankintojen väline

Protektionismi julkisissa hankinnoissa kasvaa maailmanlaajuisesti. Viime vuosikymmenen aikana tutkimukset ovat osoittaneet, että julkisten hankintojen esteiden määrä on kerrottu viidellä. Nämä julkisten hankintojen esteet voivat olla monenlaisia. Ne voivat olla oikeudellisia säännöksiä, joilla rajoitetaan oikeudellisesti ulkomaisten tarjoajien pääsyä markkinoille, tai ne voivat olla käytäntöjä, jotka käytännössä vähentävät ulkomaisten tarjoajien mahdollisuuksia menestyä julkisissa hankintamenettelyissä.

Yleisesti havaittuja rajoittavia järjestelmiä tai kolmansissa maissa hyväksyttyjä toimenpiteitä ovat muun muassa seuraavat:

  • Paikalliset sisältövaatimukset
  • Hintaetuusjärjestelmät, jotka suosivat kotimaisia tarjoajia julkisissa hankintamenettelyissä
  • Ulkomaisten tarjoajien oikeudellinen rajoitus/kielto osallistua julkisiin hankintamenettelyihin

OECD on kehittänyt julkisia hankintoja koskevien toimenpiteiden luokitusjärjestelmän, jolla rajoitetaan pääsyä EU:n hankintamarkkinoille.

Oletko kohdannut esteen kolmannessa maassa?

Kansainvälistä julkisten hankintojen välinettä (IPI) koskevan valituksen voi tehdä suoraan keskitetyn asiointipisteen kautta IPI:n valituslomakkeen kautta.

Voit ottaa meihin yhteyttä suoraan osoitteessa trade-eu-international-procurement-instrument@ec.europa.eu, jos sinulla on kysyttävää tai tarvitset tukea valituksen tekemisessä.

Arvioimme IPI-valituksenne yhdessä asiantuntijoidemme kanssa. Kun arviointi on suoritettu, ilmoitamme sinulle arvioinnin tuloksesta.

Oletko kiinnostunut osapuolista ja haluat toimittaa tietoja IPI-tutkimuksen yhteydessä?

Ks. ohjeet asianomaisten osapuolten toimittamien tietojen toimittamisesta.

Tekijänoikeusvakuutus

Kun toimitat tietoja Euroopan komissiolle, sinun on täsmennettävä tekijänoikeusvakuutus ja tarkistettava tekijänoikeusohjeita koskeva ilmoitus.

Jaa tämä sivu: