Gyakran feltett kérdések:

Milyen adót kell fizetni az EU-ban kifejlesztett, harmadik országba exportált, majd például ruházati cikkek, kerékpárok vagy az EU-ba visszahozott szolgáltatások értéke után?

Az EU-n kívül, mérnöki projekt vagy bármilyen, az EU-ban kifejlesztett forma (pl. az EU-ban tervezett, de harmadik országban gyártott ruha) alapján előállított terméket nem terheli adó az EU-ban nyújtott szolgáltatások értékéért. Ennek feltétele, hogy az ilyen tervezési, mérnöki vagy fejlesztési projekt szükséges legyen a termék gyártásához. A vámot az importált termék vámértéke alapján vetik ki, figyelmen kívül hagyva az EU-ban előállított szolgáltatás értékét. Ha az ilyen szolgáltatásokat az EU-n kívül nyújtották, az áruk vámértékének tartalmaznia kell e szolgáltatások értékét (lásd az Uniós Vámkódex 71. cikke (1) bekezdése b) pontjának iv. alpontját).

Az ilyen esetekben a vámérték kiszámításával kapcsolatos további részletekért kérjük, vegye fel a kapcsolatot az Ön vámhivatalával vagy tekintse meg az Európai Vámérték-összefoglalót.

Oldal megosztása:

Gyorshivatkozások