Na pogosta vprašanja
Razdelek:
Storitve
Pogosto zastavljena vprašanja:

Kakšna je dolžnost plačati za vrednost storitev, kot so inženiring, razvoj, umetniška dela ali oblikovanje, ki so bile razvite v EU, izvožene v tretjo državo in nato uvožene, npr. v oblačilih, kolesih nazaj v EU?

Za proizvod, ki je bil proizveden zunaj EU na podlagi tehničnega projekta ali kakršne koli zasnove (npr. oblačila, oblikovana v EU, vendar proizvedena v tretji državi), razvita v EU, se ne zaračuna dajatev za vrednost storitev, opravljenih v EU. To velja pod pogojem, da je bil tak projekt načrtovanja, inženiringa ali razvoja potreben za proizvodnjo proizvoda. Dajatev se obračuna na podlagi carinske vrednosti uvoženega izdelka brez vrednosti storitve, proizvedene v EU. Če bi se take storitve opravljale zunaj EU, bi morala carinska vrednost blaga vključevati vrednost teh storitev (glej člen 71(1)(b)(iv) carinskega zakonika Unije).

Za več podrobnosti o izračunu carinske vrednosti v takih primerih se obrnite na svoj carinski urad ali obiščite Evropski register za carinsko vrednotenje.

Deli to stran:

Hitre povezave