Izjava o pristupačnosti

Ova se izjava primjenjuje na sadržaj objavljen na URL-u: https://trade.ec.europa.eu/access-to-markets

Ne primjenjuje se na druge sadržaje ili internetske stranice na njezinim poddomenama. Te stranice i njihov sadržaj imaju vlastitu izjavu o pristupačnosti.

Ovim internetskim stranicama upravlja Glavna uprava za trgovinu, Odjel F1 „Jedinstvena ulazna točka za provedbu, pristup tržištu i MSP-ove”. Osmišljene su tako da se njima može koristiti što više osoba, uključujući osobe s invaliditetom.

Trebali biste moći:

 • povećati prikaz do 200 % uz zadržavanje kvalitete sadržaja
 • pregledavati većinu internetskih stranica s pomoću tipkovnice
 • pregledavati većinu sadržaja služeći se suvremenim čitačem zaslona i softverom za prepoznavanje govora (na računalu ili telefonu).

Ovo web-mjesto namijenjeno je usklađivanju s tehničkom normom za internetske stranice i mobilne aplikacije, EN 301549, v.3.2.1. To pomno prati razinu „AA” iz verzije 2.1 Smjernica o pristupačnosti internetskog sadržaja (WCAG).

Stupanj sukladnosti

Ovo web-mjesto u potpunosti je u skladu s tehničkom normom EN 301549 v.3.2.1 i Smjernicama o pristupačnosti internetskog sadržaja (WCAG) 2.1 razina AA. Više pojedinosti potražite u nepristupačnom sadržaju.

Internetska stranica posljednji je put testirana 19. travnja 2023.

Priprema ove izjave

Ta je izjava preispitana 19. travnja 2023.

Evaluacija internetske stranice Access2Markets usklađenosti sa zahtjevima Direktive (EU) 2016/2102 provedena je uz samoprocjenu odjela R3 Glavne uprave za trgovinu.

Povratne informacije


Pozdravljamo vaše povratne informacije o pristupačnosti web- mjesta Access2Markets. Ako primijetite probleme s pristupačnošću, obavijestite nas

 • E-pošta: TRADE-SERVICE-DESK@ec.europa.eu
 • Obrazac za povratne informacije: https://trade.ec.europa.eu/access-to-markets/en/contact-form

Na povratne informacije nastojimo odgovoriti u roku od 15 radnih dana od datuma na koji je nadležna služba Komisije zaprimila upit.

Kompatibilnost s preglednicima i pomoćnom tehnologijom

Internetska stranica Access2Markets osmišljena je tako da bude kompatibilna sa sljedećim pomoćnim tehnologijama:

 • Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge
 • U kombinaciji s najnovijim verzijama JAWS-a, NVDA-e i VoiceOvera.

Tehničkih specifikacija

Dostupnost internetske stranice Access2Markets temelji se na sljedećim tehnologijama za rad s određenom kombinacijom internetskog preglednika i svih pomoćnih tehnologija ili priključaka ugrađenih na vaše računalo:

 • HTML
 • WAI-ARIA
 • CSS
 • JavaScript

Sadržaj koji nije dostupan

Unatoč našim najboljim naporima da osiguramo dostupnost internetske stranice Access2Markets, svjesni smo nekih ograničenja. U nastavku se nalazi opis poznatih ograničenja. Obavijestite nas ako naiđete na problem koji nije naveden.

Poznata ograničenja za internetske stranice Access2Markets:

 1. Neki dokumenti u PDF formatu nisu dostupni
 2. Neki videozapisi ne uključuju naslove
Podijelite ovu stranicu:

Brze poveznice