Istoricul întreprinderii:

Eliminarea obstacolelor: Societatea europeană de băuturi beneficiază de o protecție adecvată pentru produsele marcate

Eliminarea obstacolelor: Societatea europeană de băuturi beneficiază de o protecție adecvată pentru produsele marcate

În ultimii ani, societatea noastră a beneficiat de avantaje considerabile ca urmare a înlăturării barierelor comerciale de pe piețele noastre de export.


Președinte Christian Porta & Director executiv
Pernod Ricard EMEA

Compania noastră

Creat în 1975 prin fuziunea dintre Ricard și Pernod, grupul Pernod Ricard a devenit treptat co-lider mondial în sectorul vinurilor și băuturilor spirtoase.Acesta include acum cel mai cuprinzător portofoliu de mărci premium din sector.  

Întreprinderea noastră are peste 18,000 de angajați la nivel mondial și funcționează prin intermediul a peste 85 de filiale și 100 de unități de producție. Pernod Ricard este ferm angajat într-o politică de dezvoltare durabilă și promovează consumul responsabil de alcool.

Comerțul într-un mediu mondial liber și echitabil este esențial pentru dezvoltarea societății noastre

Capacitatea de a face comerț într-un mediu mondial liber și echitabil este esențială pentru dezvoltarea societății noastre.Ea contribuie la crearea de locuri de muncă în Europa, la extinderea amprentei noastre în întreaga lume și la stimularea investițiilor, inclusiv prin deschiderea de noi instalații de producție și distribuție în țările UE.

Majoritatea mărcilor noastre cheie sunt protejate de indicații geografice, ceea ce înseamnă că nu putem și, într-adevăr, nu dorim să ne relocalizăm producția în țări terțe.Aceasta înseamnă, de asemenea, că ne bazăm pe politica comercială a UE pentru a deschide piețele și pentru a aborda barierele în calea accesului pe piață.Datorită elementului din ce în ce mai important al politicii comerciale a UE, Parteneriatul pentru accesul pe piață, care reunește Comisia Europeană și statele membre împreună cu asociația noastră europeană — spiritsEUROPE — suntem în măsură să raportăm rapid orice obstacole cu care ne confruntăm. În ultimii ani, societatea noastră a beneficiat de avantaje considerabile ca urmare a înlăturării barierelor comerciale de pe piețele noastre de export.

Studiude caz privind accesul pe piață: Un nou obstacol în Kazahstan

Protecția proprietății intelectuale este esențială pentru ca vinurile și băuturile spirtoase să fie comercializate efectiv în țări terțe. Kazahstanul are un regim de protecție a mărcilor comerciale, care interzice introducerea mărfurilor pe piață fără consimțământul titularului dreptului de marcă. Acesta este numit principiul epuizării regionale și este similar cu cel aplicabil în UE. Din păcate, timp de mai mulți ani, Kazahstanul nu l-a pus în aplicare în mod corect.

Aceasta a reprezentat un obstacol semnificativ în calea dezvoltării activității noastre în Kazahstan, o piață în creștere rapidă pentru Pernod Ricard. Nu am putut conta pe securitate juridică și previzibilitate, care sunt foarte importante în mediul de afaceri.

Soluționat în prezent în cadrul Parteneriatului UE privind accesul pe piață

Am adus această chestiune în atenția Comitetului consultativ pentru accesul pe piață al UE, care a declanșat o acțiune rapidă prin intermediul Comisiei Europene și al statelor membre. Ca urmare a acțiunilor UE care ridică această barieră cu Kazahstanul în mai multe rânduri în cadrul strategiei privind accesul pe piață și în urma adoptării Acordului consolidat de parteneriat și cooperare (EPCA), Kazahstanul a corectat interpretarea. Prin urmare, avem acum dreptul de a împiedica importurile neautorizate de produse protejate în Kazahstan. Aplicarea corectă a principiului epuizării regionale contribuie la combaterea concurenței neloiale, asigură faptul că produsele importate nu se deteriorează și reduce posibilitatea ca produsele contrafăcute să intre pe piață. Acest lucru garantează, de asemenea, că consumatorii primesc ceea ce plătesc.

 

Punctul de vedere al industriei

Asociația europeanăa băuturilor spirtoase estimează că acest sector angajează, direct și indirect, 1 milioane de lucrători în Europa și contribuie cu o balanță comercială netă pozitivă de 9 miliarde EUR pe an la economia UE. Sectorul european al alimentelor și băuturilor numără 289,000 de întreprinderi. Nouă din zece sunt întreprinderi mai mici, iar 18,000 își exportă produsele către 130 de piețe mondiale. Toate nivelurile lor de creștere și ocupare a forței de muncă sunt susținute de rezultatele pozitive ale Strategiei UE privind accesul pe piață.

De asemenea,am câștigat securitate juridică atunci când Curtea Supremă din Kazahstan a confirmat interpretarea legii, prima hotărâre prin care o acțiune civilă împotriva unui importator neautorizat a fost încununată de succes. Acest lucru a creat efectiv un precedent puternic pentru acțiuni suplimentare împotriva importatorilor neautorizați și a restabilit încrederea noastră în protecția mărcilor în Kazahstan.

Sperăm că Comisia va continua să ne sprijine în Kazahstan, în special ținând seama de discuțiile îngrijorătoare cu privire la legalizarea comerțului paralel în cadrul uniunii vamale eurasiatice.

Paul Skehan, directorul general al spiritelorEUROPE, a declarat: Cazul de mai sus din Kazahstan este un bun exemplu al impactului practic al parteneriatului pentru accesul pe piață. Acest rezultat va aduce beneficii tuturor întreprinderilor — atât întreprinderilor mici, cât și celor mari — care își desfășoară activitatea pe această piață și va contribui la crearea unui mediu favorabil pentru creșterea exporturilor.

În ultimii ani, Parteneriatul pentru accesul pe piață ne-a ajutat să abordăm probleme în Columbia, Brazilia, China și Rusia. Ca urmare a creșterii protecționismului, este esențial ca, în calitate de sector de vârf al exporturilor, să putem continua să ne bazăm pe cadrul parteneriatului pentru accesul pe piață pentru a asigura respectarea normelor comerciale internaționale și pentru a ajuta întreprinderile să profite de oportunitățile de pe piețele mondiale.

 

Distribuiți această pagină:

Linkuri relevante