Istoricul întreprinderii:

Eliminarea obstacolelor: IMM-urile din sectorul produselor cosmetice din Italia își păstrează accesul în China

Eliminarea obstacolelor: IMM-urile din sectorul produselor cosmetice din Italia își păstrează accesul în China

Datorită parteneriatului UE privind accesul pe piață, am fost în măsură să raportăm rapid această barieră, permițând UE să își înceapă imediat strategia de eliminare a barierelor.

Fabio Franchina,
proprietar al Framesi S.p.A

Societatea

Mă numesc Fabio Franchina și sunt proprietara Framesi S.p.A., întreprindere de dimensiuni medii în domeniul produselor cosmetice, situată în orașul Paderno Dugnano, la periferia orașului Milano, Italia. Tatăl meu a înființat compania în 1945.

Întreprinderea noastră este specializată în produse profesionale de îngrijire a părului, cum ar fi șampoane, vopsele de păr, stilouri de păr: complet conceput, creat și formulat în Italia.

 

Accesul la piețele străine: esența strategiei noastre

În mare măsură, în prezent depindem de comerțul internațional

  • exportăm 75 % din produsele noastre „Fabricat în Italia”
  • exportăm în peste 70 de țări din întreaga lume.

Cu toate acestea, barierele din țările terțe reprezintă o problemă majoră pentru oportunitățile noastre de export. Pur și simplu nu ne putem permite să fim împiedicați să avem acces la piețele noastre țintă. Odată ce apar astfel de bariere, trebuie să acționăm rapid pentru a le aborda. Acesta este exact ceea ce a făcut Comisia Europeană atunci când a apărut o barieră în China.
Creșterea
noastră va proveni din China


astăzi, schimburile noastre comerciale cu China reprezentând doar 5 % din activitatea noastră, dar ne așteptăm ca aceasta să crească până la 20 % în următorii cinci ani. Prin urmare, este esențial să putem menține accesul la această piață de mari dimensiuni.

Barierele în calea accesului pe piață ne-au îndepărtat aproape de China.

În China, este obligatoriu să existe cerințe specifice în limba chineză pe ambalajul exterior.O practică de lungă durată în întreaga lume este de a plasa un autocolant într-o limbă locală pe ambalajul original, ceea ce numim supraponderaliere în jargonul nostru.

Această soluție simplă permite exportul fără costuri prea mari, ceea ce este foarte important pentru întreprinderile mai mici.

Dar ne-am confruntat cu o problemă gravă atunci când am fost informați cu privire la o legislație chineză care interzice aceste autocolante. Această interdicție ar fi închis efectiv piața chineză pentru societatea noastră.

Am fi putut pierde 7-8 % din cifra totală de afaceri, cu consecințe negative atât asupra producției, cât și asupra ocupării forței de muncă. Această situație a reprezentat o amenințare reală pentru viitorul societății noastre.

Datorită intervenției UE, problema a fost rezolvată,

însă datorită parteneriatului UE privind accesul pe piață, am fost în măsură să raportăm rapid bariera, permițând UE să își înceapă imediat strategia de îndepărtare a barierelor.

Înțeleg că Comisia și statele membre au recurs la toate forurile posibile pentru a transmite preocupările noastre autorităților chineze, ceea ce a dus în cele din urmă la întreruperea măsurii, permițându-ne să evităm daunele și să continuăm creșterea noastră în China.

 

Punctul de vedere al industriei

Potrivit Cosmetics Europe, asociația comercială europeană pentru industria cosmeticelor și a îngrijirii personale, sectorul cosmetic angajează aproximativ 1.8 milioane de lucrători în Europa și aduce anual o valoare adăugată de cel puțin 29 miliarde EUR economiei europene. În total, există aproximativ 4,600 de IMM-uri în acest sector. Asociația a comentat povestea:

Atunci când dna Cosmetica Italia, membră a asociației noastre italiene, ne-a informat cu privire la această barieră în calea accesului pe piață raportată inițial de Framesi S.p.A., nu am ezitat să utilizăm cadrul Parteneriatului pentru accesul pe piață pentru a semnala acest aspect Comisiei. Ca urmare a creșterii protecționismului, este esențial să continuăm să utilizăm în continuare cadrul Parteneriatului pentru accesul pe piață.


Detalii

Distribuiți această pagină:

Linkuri relevante