Yritysesimerkki:

Esteiden poistaminen: Italialaiset kosmetiikka-alan pk-yritykset säilyttävät pääsyn Kiinaan

Esteiden poistaminen: Italialaiset kosmetiikka-alan pk-yritykset säilyttävät pääsyn Kiinaan

Markkinoillepääsyä koskevan EU:n kumppanuuden ansiosta olemme pystyneet raportoimaan esteestä nopeasti, minkä ansiosta EU on voinut aloittaa esteiden poistamista koskevan strategiansa välittömästi.

Fabio Franchina Framesi S.p.A:n
omistaja

Yritys

Nimeni on Fabio Franchina, ja omistan Framesi S.p.A. -yrityksen, joka on keskikokoinen kosmetiikkayhtiö ja sijaitsee Paderno Dugnanon kaupungissa Milanon laitamilla Italiassa. Isäni perusti yhtiön vuonna 1945.

Yrityksemme on erikoistunut ammattimaisiin hiustenhoitotuotteisiin, kuten shampooihin, hiusväreihin ja hiustyyleihin: täysin suunniteltu, luotu ja muotoiltu Italiassa.

 

Pääsy ulkomaisille markkinoille: strategiamme ydin

Olemme nyt suuressa määrin riippuvaisia kansainvälisestä kaupasta

  • ”Made in Italy” -tuotteistamme vie 75 %
  • vienti yli 70 maahan eri puolilla maailmaa.

Kolmansissa maissa esiintyvät esteet ovat kuitenkin suuri ongelma vientimahdollisuuksiemme kannalta. Meillä ei yksinkertaisesti ole varaa estää pääsyä kohdemarkkinoillemme. Kun tällaisia esteitä syntyy, meidän on toimittava nopeasti niiden poistamiseksi. Juuri näin Euroopan komissio teki, kun este syntyi Kiinassa.

Kasvumme tulee Kiinasta

Tänään kauppamme Kiinaan on vain 5 % liiketoiminnastamme, mutta odotamme sen kasvavan jopa 20 % seuraavien viiden vuoden aikana. Siksi on olennaisen tärkeää, että voimme säilyttää pääsyn näille suurille markkinoille.

Markkinoillepääsyn este lähes pakotti meidät poistumaan Kiinasta. Kiinassa

on pakollinen, että myyntipäällyksessä on kiinankielisiä erityisvaatimuksia.Pitkäaikaisena käytäntönä kaikkialla maailmassa on laittaa tarra paikalliselle kielelle alkuperäisiin pakkauksiin, mitä me kutsumme tarraksi kielellämme.Tämä

yksinkertainen ratkaisu mahdollistaa viennin ilman liiallisia kustannuksia, mikä on erittäin tärkeää pienille yrityksille.Meillä oli

kuitenkin vakava ongelma, kun meille tiedotettiin Kiinan lainsäädännöstä, jolla kyseiset tarrat kiellettiin. Tämä kielto olisi tosiasiallisesti sulkenut Kiinan markkinat yritykseltämme.

Olisi ollut mahdollista menettää 7 – -8 % kokonaisliikevaihdosta, millä olisi ollut kielteisiä vaikutuksia sekä tuotantoon että työllisyyteen. Tilanne oli todellinen uhka yrityksemme tulevaisuudelle.

EU:n väliintulon ansiosta ongelma on nyt ratkaistu. markkinoillepääsyä koskevan EU:n kumppanuuden ansiosta olemme

kuitenkin kyenneet ilmoittamaan esteestä nopeasti, minkä ansiosta EU on voinut aloittaa esteiden poistamista koskevan strategiansa välittömästi.

Ymmärrän, että komissio ja jäsenvaltiot käyttivät kaikkia mahdollisia foorumeita välittääkseen huolenaiheemme Kiinan viranomaisille, mikä johti lopulta toimenpiteen keskeyttämiseen ja antoi meille mahdollisuuden välttää vahingot ja jatkaa kasvuamme Kiinassa.

 

Tuotannonalan näkemys

Kosmetiikka- ja henkilökohtaisen hygienian alan eurooppalaisen ammattijärjestön Cosmetics Europenmukaan kosmetiikka-ala työllistää noin 1.8 miljoonaa työntekijää Euroopassa ja tuottaa vuosittain vähintään 29 miljardin euron lisäarvon Euroopan taloudelle. Alalla toimii yhteensä noin 4,600 pk-yritystä. Yhdistys kommentoi tarinaa:

Kun italialainen järjestömme Cosmetica Italia ilmoitti meille tästä markkinoille pääsyn esteestä, jonka Framesi S.p.A. oli alun perin ilmoittanut, emme epäröineet käyttää markkinoillepääsyä koskevan kumppanuuden puitteita ilmoittaaksemme asiasta komissiolle. Protektionismin lisääntyessä on olennaisen tärkeää, että käytämme jatkossakin markkinoillepääsyä koskevan kumppanuuden puitteita.


Katso lisää

Jaa tämä sivu: