Over Access2Markets

Wilt u producten of diensten uitvoeren of importeren? Wilt u weten welke rechten moeten worden betaald of welke regels moeten worden gevolgd?

Als je een klein bedrijf bent dat wil internationaliseren, is Access2Markets voor jou.

Dit webportaal combineert de markttoegangsdatabank, de EU-handelshelpdesk en veel meer in één enkel instrument. Of u nu net begint of een ervaren verkoper bent, we hebben alles wat u nodig hebt.Bekijk introductievideo

Access2Markets heeft alles wat u moet weten over rechten, belastingen, productregels en -vereisten voor alle EU-landen en meer dan 120 andere markten in de hele wereld.

Bekijk het informatieproduct per product in My Trade Assistant.

Elk product heeft een code. U vindt het op Access2Markets. U heeft de code nodig om te weten welke douanerechten en nationale of lokale belastingen u moet betalen.

Ontdek welke procedures en formaliteiten u moet volgen.

Access2Markets bevat een lijst van productregels en -vereisten per product.

Moeite hebben om de oorsprongsregels voor uw product te begrijpen?De zelfbeoordelingstool Access2Markets, ROSA zal u helpen!

Als u net begint, beschrijven onze stapsgewijze gidsen het hele invoer-exportproces voor goederen en diensten.

Problemen bijinvoer of uitvoer?

Laat ons weten of u te maken heeft met belemmeringen op een specifieke markt of bestaande belemmeringen in onze databank opzoekt.

Alle handelsovereenkomsten van de EU in een notendop. Bekijk hoe uw bedrijf er baat bij heeft. Access2Markets noemt ze allemaal met details over oorsprongsregels, bescherming van intellectuele eigendom van de EU, investeringen, markten voor overheidsopdrachten en nog veel meer.

Aanspraak maken op korting op uw rechten. Om in aanmerkingte komen voor een verlaagd tarief moet u de juiste documenten indienen bij de douaneautoriteiten van het land van invoer. Elke handelsovereenkomst van de EU bevat een lijst van de documenten die u nodig heeft. Controleer hoe u de oorsprong van uw product kunt aantonen of als u een „geregistreerde exporteur” moet zijn?

Hoe kunt u uwproduct op de markt brengen?

Access2Markets beschikt over alle informatie die u nodig hebt, of het nu gaat om overeenstemmingsbeoordelingscertifaten voor machines, gezondheidscertificaten voor aquacultuurproducten of etikettering voor verwerkte levensmiddelen.

Access2Markets heeft contactgegevens van de douane en andere overheden in de EU-landen en daarbuiten.

Deze pagina delen:

Snelle links