Handels- en samenwerkingsovereenkomst EU-VK

De EU en het Verenigd Koninkrijk hebben een beginselakkoord bereikt over de handels- en samenwerkingsovereenkomst tussen de EU en het VK, die met ingang van 1 januari 2021 voorlopigvan toepassing is. De overeenkomst creëert een ambitieuze vrijhandelszone met:

  • geen tarieven of contingenten op verhandelde goederen, mits een passend bewijs van preferentiële oorsprong wordt overgelegd
  • volledige markttoegang voor diensten en overheidsopdrachten
  • solide bepalingen inzake een gelijk speelveld

Om voor een preferentiële behandeling in aanmerking tekomen, moet uw product voldoen aan de oorsprongsregels van de overeenkomst. Raadpleeg de interactieve tool „Oorsprongsregels voor zelfbeoordeling (ROSA) in My Trade Assistant om te beoordelen of uw product aan de oorsprongsregels voldoet en hoe u de juiste documenten kunt opstellen. U kunt ook gedetailleerde informatie opvragen over de tarieven, douaneprocedures en productvereisten die van toepassing zijn op uw producten op de markt van het VK en de EU.

 

Op de handel in goederen tussen de EU en Noord-Ierland is het in het terugtrekkingsakkoord opgenomen protocol inzake Ierland en Noord-Ierland van toepassing.

Deze pagina delen:

Snelle links