Cégtörténet:

Az akadályok felszámolása: A spanyol cserzőüzem ismét hozzáfér az indiai bőrpiachoz

Az akadályok felszámolása: A spanyol cserzőüzem ismét hozzáfér az indiai bőrpiachoz

Az ügyvezető:Pablo Rios Navarro, a DERCOSA főigazgatója

A társaság

A DERCOSA egy spanyol lábbeli-, szalag- és bőrárugyártó vállalat. Az 1972-ben alapított vállalat azzal a szándékkal jött létre, hogy értéket teremtsen a hús- és bőripar melléktermékeivel. A DERCOSA mostanra a szarvasmarhára vonatkozó, elismert és jelentős peres szakértővé vált, aki tiszteletteljes nemzetközi ügyfélkörrel és széles termékskálával rendelkezik.

Piacra jutási kérdés Indiában: Kötelező állat-egészségügyi bizonyítványok bőrbehozatalhoz

2018 nyarán India új követelményt vezetett be, amely szerint a bőrtermékek valamennyi behozatala egészségügyi bizonyítvány tárgyát képezte, beleértve a szarvasmarhafélék hasított bőrét is.Ebben az iparágban ez rendkívül szokatlan, mivel az EU és számos más partner általában csak a nyersbőrre és irhára kér egészségügyi bizonyítványt. A tovább feldolgozott bőráruk esetében általában nincs szükség állat-egészségügyi bizonyítványra, mivel ezek a termékek visszafordíthatatlan folyamaton mentek keresztül, amely a nyers bőrt cserzett termékekké alakította át. Ezért az ilyen bőrárukra vonatkozó állatorvosi bizonyítvány kérelmezésére vonatkozó indiai követelmény indokolatlan volt, mivel egyetlen állatorvos sem állítana ki ilyen bizonyítványt.

Ez az intézkedés kétségtelenül komoly problémát jelentett vállalatunk egésze számára, figyelembe véve, hogy India az egyik legfontosabb exportcélpontunk. Gyors megoldásra van szükségünk.

Az EU piacra jutási partnersége kizárásokat eredményez

Az EU megerősített piacrajutási partnerségére támaszkodva nem haboztunk, hogy azonnal bejelentsük az akadályt, ami lehetővé tette az EU számára, hogy azonnal elindítsa az akadályok felszámolására irányuló stratégiáját. Az EU küldöttsége és az újdelhi spanyol nagykövetség minden erőfeszítést megtett annak érdekében, hogy aggályainkat minden releváns alkalommal közöljék az indiai hatóságokkal, és ragaszkodtak ahhoz, hogy az akadályt haladéktalanul meg kell szüntetni. Ezek a határozott intézkedések végül hozzájárultak India azon döntéséhez, hogy nem kevesebb mint tizenhárom bőrtermék-kategóriát zár ki ebből a nehézkes tanúsítási követelményből.Ez azonnali osztalékot fizetett vállalatunknak, mivel a korábban a határon zárolt áruinkat végül szabadlábra helyezték. Ez ténylegesen azt jelenti, hogy továbbra is exportálhatjuk termékeinket Indiába, és növelhetjük piaci jelenlétünket. Ez az első sikeres lépés, amelyet az EU piacra jutási partnersége már elért, miközben az Európai Bizottság továbbra is kitart amellett, hogy hasonló megoldást kell alkalmazni valamennyi fennmaradó bőrtermékre.

 

Az ágazat álláspontja

A COTANCE, a Bőrtisztítók Európai Szövetsége szerintaz ágazat főként mikro-, kis- és középvállalkozásokból áll, amelyek a vidéki térségekben koncentrálódnak, ahol gyakran a cserzés az egyetlen gazdasági tevékenység. Ez a fontos ágazat 50 000 főt foglalkoztat több mint 3 000 vállalatnál, amelyek forgalma közel 8 milliárd EUR. Az egyesület a történettel kapcsolatban a következő észrevételt tette:

„Amikor szövetségünk tagja, a DERCOSA tájékoztatta bennünket erről a piacra jutási akadályról, azonnal a Piacrajutási Partnerséghez fordultunk segítségért, jelezve ezt a kérdést a Bizottságnak és a spanyol hatóságoknak. Határozott támogatásuknak köszönhetően a DERCOSA egyike azon számos vállalatnak ágazatunkban, amelyek profitálnak ebből az akadályból, lehetővé téve számos bőrtermék uniós exportjának újraindítását. A protekcionizmus folyamatos erősödését követően továbbra is teljes mértékben ki fogjuk használni az EU piacra jutási partnerségét, amennyiben iparunk számára bármilyen egyéb akadály merülne fel.”

Oldal megosztása:

Gyorshivatkozások