Pravila o poreklu v dokumentu Access2Markets

Pravila o poreklu v dokumentu Access2Markets

Pravila o poreklu – zakaj bi morali skrbeti za vas?

Skladnost s pravili o poreklu je vaša vozovnica za znižane tarifne stopnje za vaš uvoz ali izvoz.

Zato je poznavanje in razumevanje teh pravil bistvenega pomena.
Pomagamo vam, da razbijete kodo!

Že poznate osnove?

  • , orodje za samoocenjevanje pravil o poreklu vas usmerja po posebnih pravilih in postopkih glede porekla za vaš izdelek ter vam pomaga oceniti njegovo skladnost. Pojdite na Moji trgovinski pomočnik in dobite podrobno pomoč – v interaktivnih korakih – o posebnih pravilih, ki se uporabljajo. Vpišite svojo oznako izdelka, državo in državo.
  • Preberite več o splošnih pravilih in postopkih glede porekla v okviru vsakega trgovinskega sporazuma v razdelku o trgih. Izberite državo, v katero želite izvažati ali uvažati, in poiščite praktične podatke, ki jih potrebujete.

Ali ste novi glede pravil o poreklu?

  • Želite izvedeti, kako deluje vse? Oglejte si kratek vodnik za delo v zvezi s pravili o poreklu, ki vam bo v pomoč pri zagonu.
  • Ali je treba razumeti osnovno terminologijo in koncepte? Naš glosar vsebuje opredelitve ključnih pojmov, ki jih morate poznati, da bi razumeli pravila, kot so v celoti pridobljeni, kumulacija, toleranca.....
  • Več o splošnih načelih in glavnih vrstah določb v trgovinskih sporazumih. Oddelek „Blago“ podrobneje določa glavne pojme.
Deli to stran:

Hitre povezave