Pravila o podrijetlu u sustavu Access2Markets

Pravila o podrijetlu u sustavu Access2Markets

Pravila o podrijetlu – zašto biste trebali skrbiti?

Poštovanje pravila o podrijetlu vaša je karta za snižene carinske stope za vaš uvoz ili izvoz.

Stoga je poznavanje i razumijevanje tih pravila od ključne važnosti.
Pomažemo vam da otisnete šifru!

Već znate osnove?

  • , alat za samoprocjenu pravila o podrijetlu usmjerava vas kroz posebna pravila i postupke u vezi s podrijetlom za vaš proizvod i pomaže vam u procjeni njegove sukladnosti. Posjetite Moji trgovinski asistent kako biste u interaktivnim koracima dobili detaljnu pomoć u vezi s posebnim pravilima koja se primjenjuju. Unesite šifru proizvoda, zemlju iz i zemlju u koju putujete.
  • Saznajte više o općim pravilima i postupcima u vezi s podrijetlom u okviru svakog trgovinskog sporazuma u odjeljku o tržištima. Odaberite zemlju iz koje želite izvoziti ili uvoziti i pronađite praktične pojedinosti koje su vam potrebne.

Jeste li novi za pravila o podrijetlu?

  • Želite vidjeti kako sve funkcionira? Pogledajte kratki vodič za rad s pravilima o podrijetlu kako biste vam pomogli u pokretanju.
  • Treba li razumjeti osnovnu terminologiju i koncepte? U našem pojmovniku nalaze se definicije ključnih pojmova koje morate znati kako biste razumjeli pravila, kao što su „Tko dobiveno”, „Kumulacija”, tolerancija.....
  • Saznajte više o općim načelima i glavnim vrstama odredbi u trgovinskim sporazumima. U odjeljku o robi detaljnije su opisani glavni koncepti.
Podijelite ovu stranicu:

Brze poveznice